Vierovyznanie vo vztahu

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa devo159 »

No podla mna vzdy zalezi len na okolnostiach a tolerancii partnerov....
Ja napriklad som katolik a moja laska veri ale nevie v co vlastne (v nadprirodzeno) znasame sa v pohode kedze sa milujeme ale zase uraza ma ked nadava v moje blizkosti alebo aj mne a nepaci sa mi slovne spojenie "do Boha" ...poradim ti ...nehladaj si dievca podla vieroviznania ..najskor si najdi dajaku a potom uvazuj ci to ma zmysel zostat spolu a ak nie tak to ukoncis ...ak ano tak nemas problem ...Boh s tebou :)
Vigor
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Ked som si tuto temu kedysi davno cital nebolo by ma byvalo napadlo, ze sa do takejto situacie dostanem aj ja. Ta holka je veriaca(evenjelicka), nie je z nabozenskej rodiny no ona je veriaca, a aj ked ma lubi, ostavame priatelia...ach jaj. Ked mi na moju otazku "Nad cim rozmyslas?" odpovedala "Bojujem sama so sebou aby som Ta nepobozkala." som bol obrazne povedane fakt v koncoch.
miso2911
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa miso2911 »

Vigor napísal:Ked som si tuto temu kedysi davno cital nebolo by ma byvalo napadlo, ze sa do takejto situacie dostanem aj ja. Ta holka je veriaca(evenjelicka), nie je z nabozenskej rodiny no ona je veriaca, a aj ked ma lubi, ostavame priatelia...ach jaj. Ked mi na moju otazku "Nad cim rozmyslas?" odpovedala "Bojujem sama so sebou aby som Ta nepobozkala." som bol obrazne povedane fakt v koncoch.
a to evanielci sa nemôzu bozkavat?
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

To nie, ze nemozu :) . Ale chapes, boli sme vonku, letny dazd, sedime na lavicke, objimame sa, vsetko ide ako ma byt...ale vtedy sa uvedomila a musela to dajako prerusit, lebo by to potom uz neubrzdila...
miso2911
Medium Star
Medium Star

Vigor napísal:To nie, ze nemozu :) . Ale chapes, boli sme vonku, letny dazd, sedime na lavicke, objimame sa, vsetko ide ako ma byt...ale vtedy sa uvedomila a musela to dajako prerusit, lebo by to potom uz neubrzdila...
jaaj no jasne poznam take a tiez tomu vôbec nechapem a asi nikdy nepochopim takych zatrpknutych krestanov ale tak co uz kazdy je nejaky a stikam sa s takymi ludmi s ktorymi si vyhovujem tak to ani nevnimam moc :)
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ona nie je zatrpknuta krestanka, ona ma jednoducho svoje priority ine nez ja. Ale na jednej strane ju obdivujem, aka je to silna osobnost. Na druhej je mi to luto, ale tak musim ju respektovat, zvlast ked viem, ze by nebola uplne stastna. Mohol by som ju teraz zvadzat a neviem co, ale bolo by to neskutocne sebecke mysliet len na moje stastie...ach.

Len tearz mam dilemu...ja som neveriaci, no ked sa ma spytala ci by som bol ochotny otvorit sa Bohu, nenaskocila mi zvycajna moznost "urcite nie", ale vahal som a vaham...
miso2911
Medium Star
Medium Star

Vigor napísal:Len tearz mam dilemu...ja som neveriaci, no ked sa ma spytala ci by som bol ochotny otvorit sa Bohu, nenaskocila mi zvycajna moznost "urcite nie", ale vahal som a vaham...
no tak drzim palce v rozhodovani :)
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa devo159 »

Vigor napísal:Ona nie je zatrpknuta krestanka, ona ma jednoducho svoje priority ine nez ja. Ale na jednej strane ju obdivujem, aka je to silna osobnost. Na druhej je mi to luto, ale tak musim ju respektovat, zvlast ked viem, ze by nebola uplne stastna. Mohol by som ju teraz zvadzat a neviem co, ale bolo by to neskutocne sebecke mysliet len na moje stastie...ach.

Len tearz mam dilemu...ja som neveriaci, no ked sa ma spytala ci by som bol ochotny otvorit sa Bohu, nenaskocila mi zvycajna moznost "urcite nie", ale vahal som a vaham...
Mozem sa ta nieco spytat? Vahal si lebo ches verit v Boha alebo chces ju?
Moja laska chce svadbu v kostole a chcela sa nechat aj pokrstit ale len koly svadbe a to ma trochu nastvalo lebo neberiem nieco v tom zmysle ze neverim v boha ale chcem svadbu v kostole
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Podľa mňa je vierovyznanie vo vzťahu dosť dôležité. Kresťan by sa mal riadiť Bibliou a kresťanskými zásadami a tie sú veľa krát iné ako ateistické. Preto môžu veľmi ľahko vznikať konflikty a problémy... Viem o čom hovorím... :?
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

devo159 napísal:Mozem sa ta nieco spytat? Vahal si lebo ches verit v Boha alebo chces ju?
Moja laska chce svadbu v kostole a chcela sa nechat aj pokrstit ale len koly svadbe a to ma trochu nastvalo lebo neberiem nieco v tom zmysle ze neverim v boha ale chcem svadbu v kostole
Chcem ju, velmi, a toto by bol jediny sposob ako to dosiahnut...viem co chces povedat. Verit iba kvoli tomu, aby som toto dosiahol je hlupost. Aj ked...este predtym, nez sa nas vztah takto zmenil mi o Bohu vela rozpravala, a pocuval som ju pocuval. A proste ked som to pocuval z jej ust, vobec sa mi to neprotivilo ci priecilo ako ked som kedysi chodieval do kostola. Mozno to suvisi s tym, ze je evanjelicka, ktovie. A mozno si toto iba nahovaram, ja uz naozaj neviem...
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

No mam jeden zaujimavy prispevok myslim ze sa to hodi k tejto teme ....
pred nedavnom na jednej party ma oslovila jedna kraaasna 24rocna zena (bol som jej sympaticky :oops: )dali sme sa do reci a velmi som sa jej zapacil zistil som ze studuje nabozenstvo a nemcinu ...Bavili sme sa ovsetkom a ja som narazil temu o sexe som sa jej pytal ze kedzeje krestanka ze uznava asi iba sex po svadbe lebo ja si napr rad "uzivam"zivota...odpovedala ze hej donedavna hej ..a ja ze ci si uzila ? ona hej a ako dobre keby vedela ake je to super tak zacne ovela skorej (musel som sa veeeelmi ovladat aby som sa tam na celu miestnost nezacal smiat :lol: )
no vec je ... nezalezi na vyznani kazde ma svoje pro a proti ale zalezi co ty od zivota cakas ... aod vstahov co od zivota cakas... a zacni si uzivat
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

Vigor napísal:Chcem ju, velmi, a toto by bol jediny sposob ako to dosiahnut...
celkom som tomu neporozumel tym myslis ze len ak sa stanes veriacim to dalej pojde ?
ty hovoris ze ju nechces zvadzat a nutit ale nepriamo nuti ona teba hmm :hmm: k tomu aby si sa zmenil .
nejako dialogom by to neslo ?
btw kolko ma rokov ?
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Hm, hej, v podstate ta moja viera neviera je jedina prekazka. Ma 17, a dialogom by to teda neslo, ona je teda fets zasadovy clovek...

Btw. s tym nezvadzanim mi to az tak moc nejde ukontrolovat, z coho dvakrat nadsena nie je. Teda vlastne nadsena je a zaroven nie je...
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Vigor napísal:Hm, hej, v podstate ta moja viera neviera je jedina prekazka. Ma 17, a dialogom by to teda neslo, ona je teda fets zasadovy clovek...

Btw. s tym nezvadzanim mi to az tak moc nejde ukontrolovat, z coho dvakrat nadsena nie je. Teda vlastne nadsena je a zaroven nie je...
Mal som podobnu lasku ...... strasne som ju lubil.... a ona mi jedneho dna proste povedala uz ta nelubim lebo si nemyslim ze si ten pravi....zlomila mi srdce...
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Vigor napísal: Btw. s tym nezvadzanim mi to az tak moc nejde ukontrolovat, z coho dvakrat nadsena nie je. Teda vlastne nadsena je a zaroven nie je...
no vidis ,preco si robis zle a stale sa udrzujes na uzde .nejako na kratko ta drzi ajked je neviem aka silna veriaca aspon pusa by jej vadit nemala.skus je vysvetlit ze keby bola v niecom povolnejsia aj tebe by sa potom lahsie zdrziavalo v inich veciach :wink:
nechcel by som mat tvoj problem
vztah je o vzajomnom porozumeni a nie o tom ze jeden bude nestastny
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Lolofon napísal:no vidis ,preco si robis zle a stale sa udrzujes na uzde .nejako na kratko ta drzi ajked je neviem aka silna veriaca aspon pusa by jej vadit nemala.skus je vysvetlit ze keby bola v niecom povolnejsia aj tebe
Vobec nedoporučujem ja som take niečo spravil a urobila mi to čo som pisal par riadkov hore ...zlomila mi srdce lebo ja som ju v podstate nepriamo donutil nech porusi svoje zasady a preto prestala veri ze ja som ten pravi !!!!!! teda NEDOPORUČUJEM !!!!
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Jasne, no tak ostava iba po desiatich rokoch si ju vziat a az potom ju pobozkat...
Boze ludia vy mate rady... :roll:
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Enduro3333 napísal:Vobec nedoporučujem ja som take niečo spravil a urobila mi to čo som pisal par riadkov hore ...zlomila mi srdce lebo ja som ju v podstate nepriamo donutil nech porusi svoje zasady a preto prestala veri ze ja som ten pravi !!!!!! teda NEDOPORUČUJEM !!!!
jedna strana mince ale na druhej strane si zober ze mu vadi ked uz ani to malo co chce neje ... je mozne pre 17 rocneho cloveka ktory ma vztah sa s dotycnou osobou stretavat a pod. bez hoci len jednej pusy ?
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Lolofon napísal:jedna strana mince ale na druhej strane si zober ze mu vadi ked uz ani to malo co chce neje ... je mozne pre 17 rocneho cloveka ktory ma vztah sa s dotycnou osobou stretavat a pod. bez hoci len jednej pusy ?
no ta moja ex sa aspon so mnou bozkavala ale ziadne francuzaky ... tak ci je to mozne ...mozne to je len je to individualne niekto tozvladne niekto nie ...
patex
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa patex »

prispejem aj ja bo vidim ze mate podobne problemi.
Tiez mam priatelku krestanku ktora dufa ze raz ma prinuti ist co i len do kostola.Vychadzame spolu vo vsetkom len ked pride tema BOH tak to ide do hadky...mna nedonuti k viere bo ja som neni k tomu vedeny a ani nebudem..inak vsetko je ako ma byt len neviem ci to ma zmysel natahovat ked aj tak raz to skonci na tom ze ja do kostola nemusim a citim z jej strany ze ma nepriamo do toho nuti.
Napísať odpoveď