Sorry, ale mal si 10-11 rokov, ucil si sa zaklady angliny (apple,car,he,she), ale uz si rozumel a chapal texty s prietokom 3slova/sDead_Warrior napísal:postupom casu som si aj sam pustal Eminema lebo som citil ze v tych textoch je daka poita daka hlbsia myslienka i ked som tomu vtedy moc nerozumel.Potom ako som pisal mohol som mat dakych 11r ked som na MB pocul KF
Ako na Hip - Hop v 11-tich ?
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
-
nErD. ' z
Medium Star
Pôvodný slovenskí raperi však nerobili hudbu ako terajší (poniektorí) "raperi". Nerobili hudbu pre peniaze, klipy a podobne. V tej hudbe boli myšlienky zo života (všimnime si vtedy neboli žiadne party, vtedy chlapci nespievali o party veciach, ale o tom "ako to tu je" a to im jedine poskytoval rap). Tak začali robiť rep, ale doba sa vyvíjala, vyvíjal sa aj rep či už k horšiemu/lepšiemu posúdte sami.k6 napísal:Mozem mat neviem ako dokurweny zivot, ale nikdy neklesnem k tomu aby som produkoval "tvorbu" rytmusovej "urovne" (a mnohych dalsich slovenskych "raperov") a este s nou obtazoval verejnost
mimochodom digital alebo kto vám písal aby ste si overili fakty o hip hope, prečo si ich jednoducho neoveríte a stále nadávate len na 1-2 interpretov(kapiel) ? Prečo nespomeniete "starú školu" slovenského rapu ? Vypočuli ste si ich vôbec ? Prečo súdite rep len na základe toho čo tu je (momentálne?). Rep sa nehodnotí podla toho, co tu je ale podla toho čo vám poskytuje celá zbierka pesničiek [nové-staré]
Sry za OT, ale musel som...
K6 Tak, tak, ja vravím, že každému kto to počúva sa ľúbi niečo iné (z tej hudby)....
nordkapp_pb - hentak súdi rap len "dieta"(resp. človek ktorý sa do toho moc nerozumie)... budem hodnotiť to čo je IN ? Prečo ked to čo je IN nepočúvam ? Ako som povedal, kedže mám na výber z tej širokej škály pesničiek (rapových), tak si vyberiem čo sa mi páči a nie to čo je IN, lebo ostatným môže byť jedno čo ja počúvam..
[inač mohli by sme to presunúť do témy hip hop všeobecne a diskutovať tam, obávam sa, že zachvilu bude lock]
R1k1no - jj alebo si vypočuli jedného interpreta a súdia podľa neho celú kultúru (hh).Cele je to o tom ze sa tu par ludi neznasa Rap
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
nErD. ' z .. aale .. coze by nie .. ked to hodnotime, tak to bereme vacsinove, alebo mainstreamovo ( vlastne sme vobec povodne nehodnotili hh a rap, k tomu zviedol diskusiu Digi
), podla toho co je prave kvazi IN ...
... musim napr. povedat ze niekdajsia formacia Trosky, bola pomerne peckova .. hlavne teda pesnicka Atmo - Rytmo ma dostane asi aj ked budem mat 80 rokov ... fakt fasa
...
... a povod HH nehcem rozoberat, pretoze oj nazor je taky, ze za zrodom HH staqli zivly, ktore sa nedokazali prisposobit spolocnosti a jej poziadavkam, preto ich jedinou zbranou bola kritika ( boli to taki Emaci
) ... uff a uz ani nevim co som chcel napisat a co som napisal ...
... musim napr. povedat ze niekdajsia formacia Trosky, bola pomerne peckova .. hlavne teda pesnicka Atmo - Rytmo ma dostane asi aj ked budem mat 80 rokov ... fakt fasa
... a povod HH nehcem rozoberat, pretoze oj nazor je taky, ze za zrodom HH staqli zivly, ktore sa nedokazali prisposobit spolocnosti a jej poziadavkam, preto ich jedinou zbranou bola kritika ( boli to taki Emaci
-
R1k1nko
Darca
preco napr : na hodokvase , alebo na velkych akciach ( kde sa deti nedostanu ) Tak ked vystupuje rytmus a preco je okolo neho tak vela ludi ?
a napr : na Turbo T , jedlivonder( sry ak som to zle napisal ) preco tam bola len hrstka ludi
Par ludi to tu napisalo velmi pekne : pingus, p4r4 , ( nErD. ' z - ten vie co pise )
Cele je to o tom ze sa tu par ludi neznasa Rap ( HH ) a chce silou mocou na neho nadavat ! A pomali prehovarat ludi ze to co ony pocuvaju je lepsie a mali by sme to pocuvat aj mi.... (nie u vsetkych )
To iste je aj u mna s punkom - nemam ho rad ale zas tak velmi na neho nepi*cujem - dokonca mam aj vela kamosov co to pocuvaju.
Moj nazor lock
problem sa nevyriesi ze preco to pocuvaju ( mozno ich to prejde mozno nie a budeme mat noveho rytmusa2 )
A smeruje to len k hadkam.
a napr : na Turbo T , jedlivonder( sry ak som to zle napisal ) preco tam bola len hrstka ludi
Par ludi to tu napisalo velmi pekne : pingus, p4r4 , ( nErD. ' z - ten vie co pise )
Cele je to o tom ze sa tu par ludi neznasa Rap ( HH ) a chce silou mocou na neho nadavat ! A pomali prehovarat ludi ze to co ony pocuvaju je lepsie a mali by sme to pocuvat aj mi.... (nie u vsetkych )
To iste je aj u mna s punkom - nemam ho rad ale zas tak velmi na neho nepi*cujem - dokonca mam aj vela kamosov co to pocuvaju.
Moj nazor lock
A smeruje to len k hadkam.
ne bavi ich to preto lebo je to "moderne" a "in" mas pravdu tich to omrzi.. ale tych skutocnych nie..SRneC napísal:aj moja sestra minule pridem do izby a daky repotina tam hrala ..ja ze co sa jej na tom lubi a ze co ja viem mi povie...
paci sa im to preto lebo je to in sem tam nadavocka..ich to prejde
-
Dead_Warrior
Professional
Sem tam mozno 1-5 slov z celeho textu kde boli mozno prave tie osoby(he,she....atd) som pochopil tu hlbsiu myslienku som myslel pod tym ze i ked som enrozumel textu tak som v tom citil, nie rozumel hlbsiu myslienku ze autor tym daco sleduje...kukiak napísal:Sorry, ale mal si 10-11 rokov, ucil si sa zaklady angliny (apple,car,he,she), ale uz si rozumel a chapal texty s prietokom 3slova/s, ale hlavne ze si chapal tu hlbsiu myslienku...
Nie cely Hip hop je len modny trend ktory vydrzi asi tolko kym nepride ina blbost z ameriky (lepsie povedane z nejakej Gettho stvrte).SRneC napísal:ako moze byt 11 rocne decko skutocny rapper-hiphopper?
Pocuj ty si iny Niga.dusanko napísal:a cohoworite na to ze 11 rocne deti alebo mzoan aj 15 rocne deti pocuwaju techno dnb a trance a hociake sracky co wy na to sami fetaci a ked pocuwaju aj hip hop mlady tak to je ich wec asi ich to inspiruje a mozan to nebudu pocuwat ale aj wy ked ste boli deti tak ste pocuwali hociake piowiny (elan a tak a ani to nema zmysel podlaman pocuwat lebo su to same sracky)
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
Kód: Vybrať všetko
Dusanko: a cohoworite na to ze 11 rocne deti alebo mzoan aj 15 rocne deti pocuwaju techno dnb a trance a hociake sracky co wy na to sami fetaci a ked pocuwaju aj hip hop mlady tak to je ich wec asi ich to inspiruje a mozan to nebudu pocuwat ale aj wy ked ste boli deti tak ste pocuwali hociake piowiny (elan a tak a ani to nema zmysel podlaman pocuwat lebo su to same sracky)lenze digital reagoval na moj post kde som pisal o 11 rocnom decku slovamikukiak napísal:on nikde nevravi ze ti pravi maju 11..
citujem:"bavi ich to preto lebo je to "moderne" a "in" mas pravdu tich to omrzi.. ale tych skutocnych nie.."
taze preto som napisal co som napisal
//criss-cross diki super video
-
jin
VIP
Tento fenomén nie je ničím zvláštny. Malé deti prirodzene prahnú po pocite dospelosti (neskôr, keď majú 18-19 zasa nechcú zostarnúť..krásny príklad zmeny mysle) a myslia si, že keď sa budú správať pseudodrsne, tak im to pridá na spoločenskom "rešpekte" a dosiahnu vytúžený pocit pomyselnej veľkosti. Toto všetko je prirodzené, prirodzené však žiaľ nie sú prostriedky, akým si to dokazujú. Mylne si totiž myslia, že nadávky, vulgarita a (pre nich neuvedomelá) demencia, sú prostriedkami, ako sa zviditeľniť a dodať si v partii feeling drsnosti.
Rodičia im to zrejme tolerujú z nedostatku ochoty starať sa o to, čo počúvajú, resp. sami tú hudbu nepoznajú a tak sa im zdá, že je všetko v poriadku. A tí, čo tú hudbu aj poznajú, sa alibisticky skrývajú za svoje rúško liberality. Prosím, nech sa páči, ale treba si uvedomiť, že aj tá ospevovaná liberalita by mala mať svoje zdravé hranice a starostlivosť o deti nie je pestovanie pelargónií na balkóne!!! Ale pokiaľ je zasa na druhej strane decko príliš sebavedomé, v horších prípadoch už arogantné, tak si bude počúvať hudbu akú chce. A ak nie doma, tak vonku. Ale to je potom už chyba v počiatku.
Čo z nich vyrastie...To je veľmi zložitá otázka. Pokiaľ je dieťa ešte v tomto veku, tak sa dá usmerniť a ovplyvniť, na to však treba vôľu a trpezlivosť. A ak má decko (teraz hovorím o kategórii 17 -...) dostatok zdravého úsudku a dostatočne skoro sa mu otvoria oči, tak sa spamätá aj samo a usúdi, že toto nie je ten smer, ktorým sa chce vydať (veľmi výnimočné, ale tiež možnosť.).
Keby som mal ja také dieťa, tak sa ho snažím formovať a vysvetlím mu tú stránku veci, ktorú médiá, ktorými sa to k nim dostáva neprezentujú. Temnú (za predpokladu, že vôbec nejaká svetlá, alebo aspoň svetlejšia stránka existuje) stránku tejto "kultúry"...Vyvstáva tu však otázka, či to decko ešte viac neuchváti. Netuším...Iba teoretizujem.
Rodičia im to zrejme tolerujú z nedostatku ochoty starať sa o to, čo počúvajú, resp. sami tú hudbu nepoznajú a tak sa im zdá, že je všetko v poriadku. A tí, čo tú hudbu aj poznajú, sa alibisticky skrývajú za svoje rúško liberality. Prosím, nech sa páči, ale treba si uvedomiť, že aj tá ospevovaná liberalita by mala mať svoje zdravé hranice a starostlivosť o deti nie je pestovanie pelargónií na balkóne!!! Ale pokiaľ je zasa na druhej strane decko príliš sebavedomé, v horších prípadoch už arogantné, tak si bude počúvať hudbu akú chce. A ak nie doma, tak vonku. Ale to je potom už chyba v počiatku.
Čo z nich vyrastie...To je veľmi zložitá otázka. Pokiaľ je dieťa ešte v tomto veku, tak sa dá usmerniť a ovplyvniť, na to však treba vôľu a trpezlivosť. A ak má decko (teraz hovorím o kategórii 17 -...) dostatok zdravého úsudku a dostatočne skoro sa mu otvoria oči, tak sa spamätá aj samo a usúdi, že toto nie je ten smer, ktorým sa chce vydať (veľmi výnimočné, ale tiež možnosť.).
Keby som mal ja také dieťa, tak sa ho snažím formovať a vysvetlím mu tú stránku veci, ktorú médiá, ktorými sa to k nim dostáva neprezentujú. Temnú (za predpokladu, že vôbec nejaká svetlá, alebo aspoň svetlejšia stránka existuje) stránku tejto "kultúry"...Vyvstáva tu však otázka, či to decko ešte viac neuchváti. Netuším...Iba teoretizujem.
Re: Ako na Hip - Hop v 11-tich ?
hh, ja verím, že moje deti by to ani neskúšali počúvať, bo neviem čo by som im urobil, ale pekné by to nebolonordkapp_pb napísal: /// keby som NEDAJBOZE bol teraz rodicom a moje decko by pocuvalo HipHop tak ho poslem do reedukacneho centra ....