GF 6600gt a thermaltake shooner cl g009

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

GF 6600gt a thermaltake shooner cl g009

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim všetkych, chcem sa spýtat, či je možne osadit chaldič thermaltake shooner na 6600 gt agp verziu od Sparkle? Diki za odpoved.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ak je to AGP tak ho tam imho nedas z dovodu pritomnosti HIS mostiku (prevodnik PCIE -> AGP)
pato83
Addict
Addict

Nesedi rozmerovo ? Nie je to mozne dako upravit, karbobruska :D Nestretol si sa s dakou upravou, ktorá by to umoznila? Len tak zo zaujimavosti.
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

Podivajte sa na moju 6600GT s vymenenym chladicom. Podla mna zbytocne kupovat predrazene chladice ak staci toto : 41 stupnov vo widlach 55 v gamese

Obrázok
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Podla teba je to zbytocne, lenze niektori z nas preferuju ticho ;-)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

ako uz t0m4s3 spomenul: NOTICE: CL-G0009 does not support VGA card with HSI bridge chip. niezeby som tu siel niekoho presviedcat, ze by bolo mozne nahodit ten chladic na sparkle 6600GT AGP, ale podla mna by to mozno slo, ako to vyplyva z obrazkov v prilohe.
cely problem pravdepodobne spociva vo vyske pasivneho chladica HSI mostika.
Prílohy
installation.gif
(10.14 KiB) 132 stiahnutí
CL-G0009heatsinkview.gif
(84.26 KiB) 139 stiahnutí
sparkle_6600gt.jpg
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Veru mozno by to slo, ale treba naozaj zvazit kazdy krok, pretoze uz defaultny chladic mostiku hreje pomerne vyrazne a jeho "odlahcenie" by nemuselo pre kartu dopadnut dobre.
jauznevimco
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa jauznevimco »

K tomu Schooneru. Videl si ho na vlastne oci, ake je to male? Na obrazkoch to vypada dobre, ale v skutocnosti sa mi to zda moc male. Sam som kedysi nad nim uvazoval, ze ho kupim a popripade nan namontujem nejaky tichy vetrak. Ale ked som videl montazny kit v obchode, ze ake je to male, tak to nemoze dobre uchladit grafiku a tym padom som ho ako schodnu variantu ihned zavrhol. Este dobre ze som to videl skor. A tak som potom kupil Zalman VF900-Cu a nebanujem.
Imho teraz su uz ine typy chladicov, ale vetsinou su to aktivne chladice.
A mas tu aj passiv a hned vytaz testu. :)
Kebyze mam teraz kupovat chladic na VGA tak nic ine ako Thermalright HR-03A nekupujem, ale to je trosku drahsia zalezitost a na tu tvoju kartu kvoli tomu mostiku nepasuje. Maju na strankach napisane, ze na vyrieseni tohto problemu pracuju a vysledky budu vo februari 2007, ale nic nove som o tom nenasiel.
Lenze novy chladic by samozrejme isiel na novu grafiku a tam pripada do uvahy len 8800 rada NVidie a na tu pasuje tento Thermalright HR-03 Plus . Takto ma vypadat podla mna chladic, 6 heatpipe a velky radiator. Tymto smerom sa budu podla mna uberat aj iny vyrobcovia(kopyrovaci) chladicov.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

I have this Thermaltake Shooner, previosly I have't mounted with 9600 PRO with 400 Mhz GPU and work fine, but now I have 6600 GT from Gigabyte an for now I don't find any way to mount this cooler on this video card, not because the bridge from video card not alowed, but becouse the holes are to far away one from another and elements that help you to fix this cooler from video card are to short. I will try to replace this elements with samthing longer. Memory from video card does'nt need cooling. If cooling was needed the manufacters will build this videocard with cooling elements.
As far the capabilities for Thermaltake Shooner to cool a GPU at 500 Mhz I this will do with no problems.
PS. Is good to have a good ventilation in you case.

me again, i just manage to fit Schooner on my 6600 gt from gigabyte AGP version.
the results are
IDLE
53-54 GPU
33 temp in my case

FULL LOAD
max wich i reach is 66 at GPU after several sesion with 3d mark 2003
38 in case

Readings are from drivers at GPU and from Asus pc probe for case temp.
SUCCES STORY !
I need to modifi same elements from SCHOONER to fit in this video card but it was worthed.
pato83
Addict
Addict

Diki krija, no už je to passe, možno až niekto ponukne, tak ju vezmem a skusim to teda. Ak som spravne pochopil, tak mal problemy s dierami pre skrutky a nie s mostikom :) Už len najst človeka, čo ho za rozumnu cenu predá.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pravda, s chladicom mostika problem nemal. problem mal s tymi posuvnymi listami (bezcami). vid obrazok. aj z neho vyplyva, ze firma TT setri s materialom :D
Prílohy
05.jpg
pato83
Addict
Addict

Tak dnes mi dosiel chladic, nahodil som ho tam, pasiv na mostiku nie je vobec problem, tie bezse su asi o 2 cm kratsie, inak by nebol v nicom problem. Som si ich spravil nahodil to tam no teplota sa vysvihla po polhodine na 74 stupnov a to iba som bol na nete. Na tejto teplote sa stale drzi. Je to moc, to mi netreba hovorit, bednu ma coolermaster centurion, vpredu 8cm fan a vzadu mi vysava 12 cm, povodné coolermaster plus zdroj enermax s 12 cm fanom. Za tym 8cm fanom mam 3 disky, či by tie nemohli branit az prilis tomu prudeniu vzduchu, či tie 12 cm to vysaju von? Idem to asi znova rozobrat a skusit to este raz. Neviem, hadam sa to podari. Dufam, že sa v TT zadrhnu tými 2 cm kovu. :) Prikladam aj screen teplot vsetkych ktorých je schopny comp určit.

Edit: Znova som to cele rozobral, dal nanovo pastu, zlozil a vsetko ide ako ma. Takt som dal na 530/950 teplota sa drzi na 46 stupnoch v klude. Skusit daku hru a uvidime. O 10 stupnov to islo dole oproti stock chladicu s vrtulou. :)
Napísať odpoveď