Samsung 226BW
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Samsung 226BW
Ako som uz spominal v inej teme, objednal som si LCD monitor Samsung 226BW, dnes prisiel, tak som ho zapojil. Prve co som si vsimol je silny obraz, ale to bude sposobene zrejme aj vysokym kontrastom (3000:1). V tom problem nevidim, lebo to mozem regulovat. Co mi vsak vadi je rozlisenie 1680x1050, pretoze je to prilis velke a pismenka su dost male na to, aby som ich mohol citat pohodlne aj z vacsej vzdialenosti. Preto by sa mi pozdavalo rozslisenie v prepocte priblizne 1024x768, aby boli pismena dostatocne vacsie.
Ked som pustil film, v prvom momente sa mi zdalo, ze to nie je take plynule ak na CRT monitore (Philips, 19", 1024x768@100Hz), ako keby mal film menej fps.
Posledna vec, ktora by ma zaujimala je nastavenie rozlisenia hier, nehravam toho vela, teda hravam len dve hry (Battlefield 2 a NHL 2006), no standardne nemaju tieto hry v ponuke sirokouhle rozlisenie, takze je to dost nechutne natiahnute. Je mozne prepnut hru do rezimu 4:3 cez ovladace, samotne nastavenie hry alebo cez nejaky addon do hry??? Mimochodom rovnako ako v pripade filmu, aj tu sa mi zdalo, ze Battlefield 2 ide sekane, ako keby mal menej fps.
Ked som pustil film, v prvom momente sa mi zdalo, ze to nie je take plynule ak na CRT monitore (Philips, 19", 1024x768@100Hz), ako keby mal film menej fps.
Posledna vec, ktora by ma zaujimala je nastavenie rozlisenia hier, nehravam toho vela, teda hravam len dve hry (Battlefield 2 a NHL 2006), no standardne nemaju tieto hry v ponuke sirokouhle rozlisenie, takze je to dost nechutne natiahnute. Je mozne prepnut hru do rezimu 4:3 cez ovladace, samotne nastavenie hry alebo cez nejaky addon do hry??? Mimochodom rovnako ako v pripade filmu, aj tu sa mi zdalo, ze Battlefield 2 ide sekane, ako keby mal menej fps.
zatial tento monitor nemam, co vravi manuel na taketo prepnutie?
v menu toho monitora by si mal mat tuto moznost, on potom vycentruje obraz do stredu a vytvori cierne okraje...
skusal si nieco take?
///edit2: takze nastav to rozlisenie ktore chces a potom si pozri nastavenia toho monitora, su dost inteligentne, mali by si zistit ze je nejake "divne" a mal by ti ponuknut zmenu pomeru stran... ani za<> si neviem spomenut ako sa to vola v eng
//edit1: inak krajna moznost: http://www.samsung.com/sk/support/contactus/index.htm
v menu toho monitora by si mal mat tuto moznost, on potom vycentruje obraz do stredu a vytvori cierne okraje...
skusal si nieco take?
///edit2: takze nastav to rozlisenie ktore chces a potom si pozri nastavenia toho monitora, su dost inteligentne, mali by si zistit ze je nejake "divne" a mal by ti ponuknut zmenu pomeru stran... ani za<> si neviem spomenut ako sa to vola v eng
//edit1: inak krajna moznost: http://www.samsung.com/sk/support/contactus/index.htm
Tak aspon k tomu prepnutiu v pripade ze hra nepodporuje 16:10.
V Control Panel od NVIDIA najdes moznost zmeny mierky obrazovky. Dlho tato volba nefungovala (aspon u mna nie) ale uz ide. Mozes si zvolit ci len zachovat pomer stran, alebo zobrazovat jeden bod na pixel (tj rozlisenie 1280x1024 sa ti na monitore zjavy ako 4:3 format na 1280x1024 pixeloch)
Ovsem tuto volbu nepodporuju uplne vsetky hry.. Napriklad HL2, CSS mi to bez problemov zeru, CS1.6 sa ale aj napriek tomuto nastaveniu capne cez cele LCD roztiahnute. Na viacerych hrach som zatial nemal moznost skusat..
V Control Panel od NVIDIA najdes moznost zmeny mierky obrazovky. Dlho tato volba nefungovala (aspon u mna nie) ale uz ide. Mozes si zvolit ci len zachovat pomer stran, alebo zobrazovat jeden bod na pixel (tj rozlisenie 1280x1024 sa ti na monitore zjavy ako 4:3 format na 1280x1024 pixeloch)
Ovsem tuto volbu nepodporuju uplne vsetky hry.. Napriklad HL2, CSS mi to bez problemov zeru, CS1.6 sa ale aj napriek tomuto nastaveniu capne cez cele LCD roztiahnute. Na viacerych hrach som zatial nemal moznost skusat..
-
vendo
Guru
k tym hram to si nastav v ovladacoch od grafiky aby robila cierne okraje
alebo hraj 1280*960 to by malo byt ako take pozeratelne
a s tou plynulostou no neviem mne sa zda zase vsetko plynulejsie na LCD
a k tej velkosti no mas asi slabe oci
ale aj v nastaveni monitora mas tusim polozku Sharpness skus si to znizit, nerobilo mi to dobre ked to bolo najviac ako sa da (od vyroby) taky neprirodzeny bol obraz
a s tou plynulostou no neviem mne sa zda zase vsetko plynulejsie na LCD
a k tej velkosti no mas asi slabe oci
-
jjj
Guru wannabe
Re: Samsung 226BW
http://www.widescreengamingforum.com/forum/hojko napísal:Ako som uz spominal v inej teme, objednal som si LCD monitor Samsung 226BW, dnes prisiel, tak som ho zapojil. Prve co som si vsimol je silny obraz, ale to bude sposobene zrejme aj vysokym kontrastom (3000:1). V tom problem nevidim, lebo to mozem regulovat. Co mi vsak vadi je rozlisenie 1680x1050, pretoze je to prilis velke a pismenka su dost male na to, aby som ich mohol citat pohodlne aj z vacsej vzdialenosti. Preto by sa mi pozdavalo rozslisenie v prepocte priblizne 1024x768, aby boli pismena dostatocne vacsie.
Nebude to tym ze si prestal pouzivat stare 4:3 rozlisenie
Ci mas slutocne tych 1024/768 nastavenych ..ked mas viac tak je jasne ze bude menej fps .. ak je to ok tak potom manapada to co vela ludi na lcd serie a ze na crt to mas proste plynule no na lcd mas tiene a duchov ..zalezi jak moc ti to vadi a jak moc si to vsimas
Aj ked 2ms TN+ by duchov mat nemal
-
hojko
Site Admin
Pozeram do monitora hodinku, mozno aj dve a zatial mam divne pocity. Musel som si v prvom rade znizit jas a kontrast, lebo to bolo neskutocne ostre, ale to je v pohode. Sakramentsky mi prekaza to vysoke rozlisenie 1680x1050, hadam 1440x900 by bolo o nieco prijaznivejsie, aj keby nebolo nativne, no bolo by to o nieco vacsie. Vyhladovanie textu som mal nastavene na Standart font smoothing, co je rovnake ako No smoothing. V oboch pripadoch pri pohlade na text vidim, ze to pismo je cisto pixelovane, ziadne vyhladzovanie a tiene, nic, cisto len jeden pixel, takze je velmi tenke. Skusal som teraz v TuneUp Utilities prepnut na ClearType, cize tien pisma a je to podstatne lepsie, uz sa to da normalne citat a nemusim v Mirande pouzivat tucne pismo, aby som to dokazal citat. Este by to chcelo trosku zmensit rozlisenie a bolo by to super.
Call of Duty 2 a C&C: Tiberium Wars maju podporu wide, nebolo problem to zmenit. Tieto hry ale zapinam len zriedka, mozno raz za mesiac, takze mi je to viacmenej jedno, ci maju alebo nemaju podporu wide. Horsie je, ze Battlefield 2 a ani NHL 2006 nema, takze to bolo dost roztiahnute a najma v NHL mi to vadilo. Pozeral som na stranke widescreengamer.com nastavenia, bolo tam aj nastavenie pre BF2, no pri prvom pokuse sa nic nedialo, pri druhom mi zacal monitor blikat a robit pasy, asi ako ked na CRTcku je vysoka frekvencia. Nic ine ako reset mi neostavalo, kedze sa mi to ziadnym sposobom nepodarilo vypnut ani prepnut.
BF2: http://www.widescreengamingforum.com/wi ... tlefield_2
JJJ-ho odkaz ponuka vela zaujimavych veci, nasiel som tam pisane aj o rezimoch prepnutia na 4:3, len to nemozem najst. Konkretne je to na tejto stranke: http://www.widescreengamingforum.com/wi ... ttings.jpg
Call of Duty 2 a C&C: Tiberium Wars maju podporu wide, nebolo problem to zmenit. Tieto hry ale zapinam len zriedka, mozno raz za mesiac, takze mi je to viacmenej jedno, ci maju alebo nemaju podporu wide. Horsie je, ze Battlefield 2 a ani NHL 2006 nema, takze to bolo dost roztiahnute a najma v NHL mi to vadilo. Pozeral som na stranke widescreengamer.com nastavenia, bolo tam aj nastavenie pre BF2, no pri prvom pokuse sa nic nedialo, pri druhom mi zacal monitor blikat a robit pasy, asi ako ked na CRTcku je vysoka frekvencia. Nic ine ako reset mi neostavalo, kedze sa mi to ziadnym sposobom nepodarilo vypnut ani prepnut.
BF2: http://www.widescreengamingforum.com/wi ... tlefield_2
JJJ-ho odkaz ponuka vela zaujimavych veci, nasiel som tam pisane aj o rezimoch prepnutia na 4:3, len to nemozem najst. Konkretne je to na tejto stranke: http://www.widescreengamingforum.com/wi ... ttings.jpg
problem moze byt v tej danej verzii ovladacov...
bezne sa mi stavalo ze po update ovladacov, som stratil menu na TV out, kedze som mal PC v obyvacke a decka na nom pozerali rozpravky, stvalo ma ze pre kazde "zapnutie" TV som musel restartovat... potom sa to tam zase objavilo v dalsej verzii drivrov v pohode...
odporucam ti bud downgrade alebo upgrade ovladacov...
este ma napadlo ze by ti mohol helfnut riva tuner, nema on tiez nejaku taku feature ze odomknut nejake advanced settingy? uz si nepametam...
bezne sa mi stavalo ze po update ovladacov, som stratil menu na TV out, kedze som mal PC v obyvacke a decka na nom pozerali rozpravky, stvalo ma ze pre kazde "zapnutie" TV som musel restartovat... potom sa to tam zase objavilo v dalsej verzii drivrov v pohode...
odporucam ti bud downgrade alebo upgrade ovladacov...
este ma napadlo ze by ti mohol helfnut riva tuner, nema on tiez nejaku taku feature ze odomknut nejake advanced settingy? uz si nepametam...
-
hojko
Site Admin
Mam tam ovladac 91.47, co je dost stary, prehodim to zajtra a uvidim. Riva Tunner moznosti ohladom wide urcite ma, ak nepojdu ovladace, tak to skusim.
Podla toho co som cital na nete, tak ma udivuje, ze hra Mafia, ktora je hadam 5 rokov stara ma nativnu podporu wide rozlisenia a nove veci, ako napr. NHL 20007 a podobne to nemaju stale. Sux EA!!!
Podla toho co som cital na nete, tak ma udivuje, ze hra Mafia, ktora je hadam 5 rokov stara ma nativnu podporu wide rozlisenia a nove veci, ako napr. NHL 20007 a podobne to nemaju stale. Sux EA!!!
njn... drzim palec... btw, tento mam v zalohe, keby tie wide su na dve veci...
http://www.samsung.com/Products/Monitor ... BASXAA.asp
cez vikend som snim pracoval... moze byt
len ta cena je uf dost vysoka...
http://www.samsung.com/Products/Monitor ... BASXAA.asp
cez vikend som snim pracoval... moze byt
s tym suhlasim..vista je stvorena pre sirokouhle monitorychrono napísal:Ak by všetko fungovalo tak ako má, mohol by si zmeniť DPI monitora (aby neboli písmená tak malé). Problém je v tom, že poriadne to funguje až vo Viste.
ak si fajnsmeker tak sa ti zapaci...ma len jeden problem..ale to uz asi vies...sprava sa ako virus..ale ja ju zerem..aj ked jedine co ma na nej uputalo je grafika...a ten monitor mi ma dojst do piatku...LCD panel by mal byt uplne ten isty az na to kto ho poskladal a kto dal nan svoju nalepku...ale predajca mi vravel, ze by mal byt k nemu software, ktory mi bude prepinat pomery stran...lebo na nom je jedine tlacitko..a to je na zapnutie..vsetko ostatne sa riadi cez soft
Dnes vyšli nové drivre 94.24:
http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_94.24.html
http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_94.24.html