Dik za odpovede ...
RAID
-
misokgb
King
- Kontaktovať používateľa:
Da sa napriklad takto:
Spravis si Radi0 z disku 160GB a z polovicky disku 320GB, takze budes mat vo vysledku RAID pole 320GB a zvysnych 160GB klasicky disk na tej druhej polovicke disku... Teda aspon tak som cital, ze sa to da takto provozovat... Skusat som to ale neskusal
Imho to bude zalezat aj od pouziteho radica... 
Spravis si Radi0 z disku 160GB a z polovicky disku 320GB, takze budes mat vo vysledku RAID pole 320GB a zvysnych 160GB klasicky disk na tej druhej polovicke disku... Teda aspon tak som cital, ze sa to da takto provozovat... Skusat som to ale neskusal
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
čiže rovnaké rozdelenie ako má teraz. Načo by to potom spájal? trošku zbytočné, nie?misokgb napísal:Da sa napriklad takto:
Spravis si Radi0 z disku 160GB a z polovicky disku 320GB, takze budes mat vo vysledku RAID pole 320GB a zvysnych 160GB klasicky disk na tej druhej polovicke disku... Teda aspon tak som cital, ze sa to da takto provozovat... Skusat som to ale neskusalImho to bude zalezat aj od pouziteho radica...
teoreticky...chrono napísal:Pri RAID 0 pôjde polovica dát na jeden disk a polovica na druhý (teda by to teoreticky malo byť rýchlejšie). Problém nastane, keď sa jeden disk pokazí.
ale ak to xce niekto robit len kvoli rychlosti... nerobte to... je to pixovina... rychlost sa vam nezvysi ani o 10%...
a pri chybe jedneho disku vam to cele zakape... (a pravedepodobnost ze nieco zakape je vacsia ako pri jednom disku)
tomase, keby som to netestoval, netvrdil by som to... vo widlach je narast vykonu absolutne smiesny... a to sa bavime o radici Promise FastTrack... jedine kde sa nam podarilo zvysit I/O operacie s diskombolo v "laboratornych" podmienkach pod freeBSD kde sme zaznamenali cca 1,5-1,7x rychlejsie citanie a zapis... kde sme kopirovali cez siet a z particii na particie nejake veci...t0m4s3 napísal:Prakticky je aj rychlost sekvencneho citania takmer dvojnasobna. Situacie kedy to pomoze k celkovemu vykonu su ale specificke. Napr. pri praci v CADe a obecne s velkymi blokmi dat.
ale pri beznej praci... hm, ani video grabovanie ani strih nedokazal MS OS "pustat" do radica tak aby to bolo efektivne na tolko aby to bolo zaujimave...
tot moj postreh...