Problem s komunikaciou
Problem s komunikaciou
vymazat =]
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Čo ti šibe? Aké podrezávanie žíl.... Nejako to berieš príliš vážne.
Je to klasický príklad prispôsobovania sa novému prostrediu. Môj prvý odhad tvojej situácie je taký, že si určite prvýkrát dlhšie sám v zahraničí a tvoja angličtina, o ktorej si mal pocit, že je superúžasná až taká úžasná v skutočnosti nie je... Je to úplne prirodzené, že človeku nejaký čas trvá, kým si zvykne na nové prostredie a nieto ešte keď je niekde sám v zahraničí. Chce to len trochu času a vôle a o pár týždňov si ani nespomenieš, že si mal niekedy takýto problém. Hlavne sa nezamýšľaj nad tým, či hovoríš všetko gramaticky správne a radšej sa snaž byť spoločenský, zapájať sa do diskusií a ona ta bariéra pomaly opadne.
Je to klasický príklad prispôsobovania sa novému prostrediu. Môj prvý odhad tvojej situácie je taký, že si určite prvýkrát dlhšie sám v zahraničí a tvoja angličtina, o ktorej si mal pocit, že je superúžasná až taká úžasná v skutočnosti nie je... Je to úplne prirodzené, že človeku nejaký čas trvá, kým si zvykne na nové prostredie a nieto ešte keď je niekde sám v zahraničí. Chce to len trochu času a vôle a o pár týždňov si ani nespomenieš, že si mal niekedy takýto problém. Hlavne sa nezamýšľaj nad tým, či hovoríš všetko gramaticky správne a radšej sa snaž byť spoločenský, zapájať sa do diskusií a ona ta bariéra pomaly opadne.
-
lekoklatik
VIP
uvolni sa, su to tai isti ludia ako ty 
...tiez chodia na zachod a sadaju si prdelov do otvoru
tak neries hviezdne vojny
proste sa uvolni... ak mas (zda sa ti ze existuje) jazykova/u bariera/u, proste sa im dopredu ospravedln ze, toto nie je tvoj native language
ale ze si za kazdu srandu, len nech s tebou maju trochu trpezlivosti... a pojde to, neboj, este ti budu aj pomahat 
...tiez chodia na zachod a sadaju si prdelov do otvoru
tak neries hviezdne vojny
proste sa uvolni... ak mas (zda sa ti ze existuje) jazykova/u bariera/u, proste sa im dopredu ospravedln ze, toto nie je tvoj native language
-
p4ra
Redeemer
Alebo nabehni styl:
1. zasmeju sa, povedia si v pohode teepek a budu ti pomahat a vlacit ta vsade so sebou, ako atrakciu pre ostatnych kamaratov a budu najvacsi, ze maju kamarata cudzinca, baby po tebe pojdu a budes si zit skvelo.
2. dostanes na hubu, ze ich nazyvas maderfakermi a nenajdes si kamaratov.
Zvaz si risk.
Ber to s nadhladom, snazil som sa len trosicku ta rozveselit.
Su 2 moznosti:Yo mofos! You know for sure, that this ain't my native language, either accept or bow and suck it.
1. zasmeju sa, povedia si v pohode teepek a budu ti pomahat a vlacit ta vsade so sebou, ako atrakciu pre ostatnych kamaratov a budu najvacsi, ze maju kamarata cudzinca, baby po tebe pojdu a budes si zit skvelo.
2. dostanes na hubu, ze ich nazyvas maderfakermi a nenajdes si kamaratov.
Zvaz si risk.
Ber to s nadhladom, snazil som sa len trosicku ta rozveselit.
-
miki690
Medium Professional
Rukami nohamipiton napísal:Ked je problem jazyk, tak sa snaz hovorit ako vies, oni to pochopia aj ked to nebude uplne spravne, len treba nabrat odvahu... A imho este budes aj zvlastny preto lebo mas taky prizvuk
-
zuzkazuzka
VIP
Presne ako hovorí piton. Základom je hovoriť a hovoriť. Je úplne jedno, akú úroveň jazyka máš, pretože oni ťa pochopia aj keby si hovoril slová len v základnom tvare...
Mám kamošku, ktorá sa v živote neučila po anglicky. Prišla do Londýna, vedela asi 10 slov.... Nechodila na žiadny kurz, proste len počúvala a opakovala, čo na ňu hovoria. Nebála sa hovoriť a tak sa tam nestratila. Dnes už je tam asi 7 rokov a hovorí úplne bez problémov. Gramaticky to síce nie je úžasné, ale ona si z toho hlavu nerobí. Rozumejú jej, ona rozumie im a to je najdôležitejšie. Nemá význam dlho sa zamýšľať nad tým, ako to správne poviem a aké slovo použijem. Treba to povedať tak, ako to vieš a nemáš problém. Nepíšeš síce, v akej krajine sa nachádzaš, ale aj angláni aj američania sú vychovaní všeobecne tak, že sú celkom milí na ostatných a určite si z teba srandu robiť nebudú. A najmä sú zvyknutí na rôzne prízvuky.
Neboj, chce to len čas a otvorenosť. Uvidíš, aký budeš po nejakom čase obľúbený. Pokiaľ to vychádza z tvojej povahy, tak sa to skôr či neskôr prejaví aj v novom prostredí.
Mám kamošku, ktorá sa v živote neučila po anglicky. Prišla do Londýna, vedela asi 10 slov.... Nechodila na žiadny kurz, proste len počúvala a opakovala, čo na ňu hovoria. Nebála sa hovoriť a tak sa tam nestratila. Dnes už je tam asi 7 rokov a hovorí úplne bez problémov. Gramaticky to síce nie je úžasné, ale ona si z toho hlavu nerobí. Rozumejú jej, ona rozumie im a to je najdôležitejšie. Nemá význam dlho sa zamýšľať nad tým, ako to správne poviem a aké slovo použijem. Treba to povedať tak, ako to vieš a nemáš problém. Nepíšeš síce, v akej krajine sa nachádzaš, ale aj angláni aj američania sú vychovaní všeobecne tak, že sú celkom milí na ostatných a určite si z teba srandu robiť nebudú. A najmä sú zvyknutí na rôzne prízvuky.
Neboj, chce to len čas a otvorenosť. Uvidíš, aký budeš po nejakom čase obľúbený. Pokiaľ to vychádza z tvojej povahy, tak sa to skôr či neskôr prejaví aj v novom prostredí.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
ak mas problemy s cudzou recou, tak opi sa jeden vecer a uvidis jak budes plynulo rozpravat. kamarat sa za jednu noc naucil po polsky aj ked na druhy den zabudol ale vedel. a postupom casu ti ten povzbudzovak ani nebude treba. netreba nad tym premyslat, staci rozpravat, aj ked blbosti ale aspon sa pobavia.
Nie kazdy ma taku anglictinu jak vy dvajamiki690 napísal:Rukami nohamiak sa chces zaradit nemas na vyber
aspon s teba budu mat srandu
btw ten prizvuk ... my slovaci nemam nejak velmi zvlastny prizvuk ... sme s bratom raz rozpravali s americankov a hovorila, ze mame uplne americky prizvuk, ze ci sme neboli nahodov v USA
-
bolek
Guru
Vravis, ze oni sa snazia nadviazat s tebou kontakt, takze im v tom nebran
. Pekne na uvod prid, zacni sa snimi bavit o normalnych veciach a urcite si s niektorymi z nich budes rozumiet. Chodte sa volakde zabavit, teraz nechcem odporucat alkohol, ale on vzdy rozviaze jazyk
. Ja som tak v cudzine tiez spikovala, aj rukami, nohami, pripadne ked som si nevedela spomenut na slovko, tak som na dany predmet ukazala, ze this
. Najma nemysli stale na to, ake gramaticke konstrukcie ste sa ucili v skole, nedodrziavaju ich ani oni a rozumiet ti budu aj bez toho....
-
Martin44
Professional
Ako sorry menko ale sam sebe odporujes...Na jednes strane pises ze sa s tebou snazia oni nadviazat kontakt a potom napises ze s nimi neces nadviazat kontakt lebo by si bol ako prizivnik?!? Dava ta poje**** veta zmysel? No dava? NEDAVA
Bud normalne sformuluj vetu alebo ostan samotarom....
A drzme sa pri zemi ale kedze si uz v zahranici a si samostatny tak predpokladam ze mas cez 20 rokov prec. A pytat si o radu (necem teraz urazat) ale povacsiny okolo 15-16 rocnych ludi ohladom tohoto je asi troska bezpradmetne....nevravim ze su to ludia co nemaju priatelov ale tak asi sa neosamostatnili a neplacu na fore like a hojko a nepytaju radu ohladom ich vztahov.
A co som tymto cel povedat? Ani kur*a uz neviem a...aaa aha jaj ze ci sces podat tu ziletku?
Bud normalne sformuluj vetu alebo ostan samotarom....
A drzme sa pri zemi ale kedze si uz v zahranici a si samostatny tak predpokladam ze mas cez 20 rokov prec. A pytat si o radu (necem teraz urazat) ale povacsiny okolo 15-16 rocnych ludi ohladom tohoto je asi troska bezpradmetne....nevravim ze su to ludia co nemaju priatelov ale tak asi sa neosamostatnili a neplacu na fore like a hojko a nepytaju radu ohladom ich vztahov.
A co som tymto cel povedat? Ani kur*a uz neviem a...aaa aha jaj ze ci sces podat tu ziletku?