... a občas aj taktozuzkazuzka napísal:jasné, že si to pozeráme... a nielen u seba, ale aj u ostatných userov. je to celkom zaujímavé čítanie...často to končí takto
![]()
Pripomienky ku KARME
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Nezda sa vám to ako zasahovanie do cudzich vecí, pokial viem modi su tu na udržanie poriadku a nie na to aby mi niekto čital ss alebo hodnotenia ku karme. Pokial k určitemu druhu komunikacie nemaju pristup vsetci, tak by nemal mat ani mod. Pretože, ak sa niečo vyskytne, daky vyrastok, čo nevie čo so sebou, tak sa to ohlasi modom a potom možu riešit, prečitat si tie komentare prip. ss. Právo na sukromie sa tu neráta? Ked mi da priatelka len tak karmu, že včera to bolo goodzuzkazuzka napísal:jasné, že si to pozeráme... a nielen u seba, ale aj u ostatných userov. je to celkom zaujímavé čítanie...často to končí takto
![]()
EDIT: Ok, Audiotrack je poriadny, tak ale čo ostatný?
-
audiotrack
VIP
súkromné správy sú skutočne súkromné. Tie si čítať nemôžeme. A k tej karme: myslíš že nemáme čo robiť len celé dni prezerať všetkým tisícom užívateľov stvoky prijatých kárm? to teda nie. Príležitostne keď sa na niečo natrafí alebo nahlási, ale ja osobne teda nechodím na forum kôli tomu aby som si prečítal nejaké karmy
V podstate suhlasim s tym co si napisal. Mozeme byt aspon radi, ze "vrchnost" sa nijak nepokusa tuto skutocnost zastriet a tym padom aj naivnejsim jedincom navodit pocit urciteho sukromia. Nicmenej, nahovarat si sukromie na akomkolvek fore (a obcas aj na internete obecne) je velmi naivne. Navyse pokial je to technicky mozne (no, to je vlastne vzdy, ale ked to proste ma cela "vrchnost" standardne odblokovane), tak neexistuje taky moralista, ktory by zabranil ich svedomiu tie karmy citat. Povedzme, ze je to odmena za ich pracupato83 napísal:...
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Áno, súhlasím, svojim spôsobom to je zasahovanie do súkromia. Mali by sme vyhlásiť takú malú revolúciu za zrušenie tejto možnostipato83 napísal:Nezda sa vám to ako zasahovanie do cudzich vecí, pokial viem modi su tu na udržanie poriadku a nie na to aby mi niekto čital ss alebo hodnotenia ku karme. Pokial k určitemu druhu komunikacie nemaju pristup vsetci, tak by nemal mat ani mod. Pretože, ak sa niečo vyskytne, daky vyrastok, čo nevie čo so sebou, tak sa to ohlasi modom a potom možu riešit, prečitat si tie komentare prip. ss. Právo na sukromie sa tu neráta? Ked mi da priatelka len tak karmu, že včera to bolo good/jasne, debilne prirovnanie, ale ako priklad sukromnej zaležitosti, pripadne si niečo dohodneme cez ss, ja som v praci na chat pristup nemal, tak som to riesil takto / , tak sa tu budete nad tym šulat pol dna. Na to je najlepsia prechadzka na čerstvom vzduchu.
(No na druhej strane to má aj výhody - keď dáva niekto nezmyselne K-, tak ho treba nájsť...)
Vrchnost tu má udržovat poriadok, su tu dané pravidla, ktoré sa opieraju o moralku a etiku každého vychovaného človeka. Mod, ktorý neuznáva a porušuje tieto zasady nemá čo modom byť. Odmena za ich pracu je podakovanie, nie možnosť prehrabavat sa v mojom sukromí, veciach do ktorých im nič nie je, pokial su v určitých hraniciach.
To kinjeril: Ja netvrdim, že či už ss alebo coment ku karme bol niekym zneužitý, to nie je podstata veci, podstatou veci je, že ked je niečo medzi dvoma ludmi a ma to ostat medzi nimi, tak sa tento narok aj musi udrzat. Ja som narazal na prinajmensom nestastne vyjadrenie zuzky.
To kinjeril: Ja netvrdim, že či už ss alebo coment ku karme bol niekym zneužitý, to nie je podstata veci, podstatou veci je, že ked je niečo medzi dvoma ludmi a ma to ostat medzi nimi, tak sa tento narok aj musi udrzat. Ja som narazal na prinajmensom nestastne vyjadrenie zuzky.
Ako ty, tak aj ostatni uzivatelia vedeli od zaciatku, ze popisy k udelenej karme budu pre clenov vedenia pristupne (zabezpecenie voci zneuzivaniu). Ak si az teraz na to prisiel, ze ich mozme citat, tak to je dost blbe. Ale mam pre teba jednu radu - nevyplnuj ich, ale posielaj popis ku karme dotycnemu prostrednictvom SS. Tie citat nemozeme.
-
Šu-Do
Redeemer
tak ci tak s tymto nic nevyriesite... nezistite ci si tie SS alebo karmu pozeraju.. a myslim si ze to problem nie je.. co take sukromne si mozete pisat ?? sukromne veci si mozete riesit cez ICQ alebo aj inde.. a nie je zas az tak vela ludi ktory maju pristup k tymto veciam... a nemyslim si ze modi a admini su taky ze by to zneuzili.. to nie
Ja nie som majka z gurunu a z oblakov som nespadol, to čo ty tu popisuješ je mi zname. Ale malo by to byt pre pripad zneuzitia, pripadne ak sa niekto nezmesti do kože. Myslim, že som to objasnil dostatočne už v predchádzajucich prispevkoch.
Su-do: Citaj poriadne, keby to boli hluposti na n-tu, tak je to jedno, ked je to sukromné, tak je to sukromné.
Su-do: Citaj poriadne, keby to boli hluposti na n-tu, tak je to jedno, ked je to sukromné, tak je to sukromné.
-
krupica_dnb
Medium Professional
-
Shark NX
Addict
Niektory proste nevedia pocopit nac ta Karma je ... ja tam mam tiez par K- takym veciam ze dovi ... napr. poviem niekomu ze z New autom nemoze jazdit na Dne z plynom schytam K- a az potom mi vysvetli ze nieje nove
...je tam tych pripadov viac ... ale mas to jedno ... ja si K moc nevsimam
ale K+ vzdy potesi (napr. zz)
...je tam tych pripadov viac ... ale mas to jedno ... ja si K moc nevsimam
ale K+ vzdy potesi (napr. zz)
Minca ma dve strany, no napr. policia smie odpocuvat telefonáty, ale iba ak ma k tomu povolenie na základe nejakých závažných skutočnosti /ak sa nemylim, studujes pravo, tak ospravedln nepresnosti/, v pripade fora, to je apel od usera, ze niečo nie je v poriadku.Tomasito napísal:Ale ked zasiahneme napr. v pripade, ze sa do vas nejaky t-pack obuje a posiela vam minuska jak zmyslov zbaveny, vtedy vam to pride samozrejme vhod. Kazda minca ma dve strany.
Samozrejme, každy si je vedomí, ze clenstvo na fore je dobrovolné a taktiez, ze vlastnikom je hojko a ty /neviem ako ste na tom/, ale sotva by malo toto forum hodnotu vacsiu ako 0,0, keby tu neboli useri, ktorí to tu pravidelne navštevuju. Kazdy sa tu riadi resp. by sa mal riadit vasimi pravidlami, no aj vy by ste mali sa riadit určitými pravidlami, aj ked nepísanými.To je to o čo tu ide. Nie aby si to bral osobne, ide o princip.t0m4s3 napísal:A uz je to tu zaseUvedomte si, ze sa "nachadzate" na sukromnom majetku a nemate ziadne prava, iba tie co vam spravca/jeho zastupcovia povolia. Tak sa prosim nedovolavajte demokracie alebo sukromia. Clenstvo na fore je dobrovolne.
Nevhodny priklad. Policia nie je majitelom, ani spravcom telekominukacnych zariadeni- aj preto musi v pripade odpocuvania ziadat suhlas sudcu. Telekomunikacna spolocnost ma taktiez pristup k tvojim udajom- napr. vie presne o tom, komu a kedy telefonujes etc., no pokial nevies preukazat zneuzitie sukromia telekomunikacnou spolocnostou, uz asi tusis, co si mozes...pato83 napísal:Minca ma dve strany, no napr. policia smie odpocuvat telefonáty, ale iba ak ma k tomu povolenie na základe nejakých závažných skutočnosti /ak sa nemylim, studujes pravo, tak ospravedln nepresnosti/, v pripade fora, to je apel od usera, ze niečo nie je v poriadku.
BTW. v mnohych pripadoch sa na zneuzivanie karmy prislo prave z iniciativy samotnych adminov/modov.