Koss Porta Pro vs. Sennheiser PX100

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Koss Porta Pro vs. Sennheiser PX100

Príspevok od používateľa JurijRubanov »

O oboch slúchadlách sa tu už popísalo mnoho, niektorí uprednostňujú legendárne Kossy, iní zase novšie Senny. Ktoré z nich sú však v skutočnosti lepšie? Žánre, ktoré počúvam je hlavne rock (nie však metal a pod.) a ďalej soundtracky, pop, punk a vážna hudba. Takže ktoré z týchto konkurentov by ste odporučili vy? Najradšej by som bol, keby to bolo na základe skúseností, resp. osobného testovania.
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Pedro109 »

No nijako výrazne ti nepomôžem lebo riešim podobný problém. Ja som na 90% rozhodnutý pre Porta Pro ale neviem či sú to dobre investované peniaze. Rovnako neviem čo začína Koss blbnúť s tou doživotnou zárukou. No 1.6.2007 budeme múdrejší.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ani jedny nie su horsie ani lepsie, su len rozdielne. Uz cez rok mam Porty a nedavno som bol v hifi shope a skusil som si Senny. Neboli horsie, boli proste ine. Ine podanie bassov, stredov a vysok. Ine zafarbenie zvuku. Samozrejme iny design a pohodlie. Co sa tyka dlhsieho nosenia nemal som moznost vyskusat, z vlasntej skusenosti ti mozem o Portach povedat, ze po 3-4hodinach ma zacnu boliet usi a vtedy pride na radu ich vymakany system, ked sa daju opriet viac o hlavu a uvolnit tym tlak na usi. Zober si zo sebou mp3 player, svoj oblubeny zaner a chod ich obe vyskusat.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Na tvoj žáner hudby by som Ti odporučil KOSSy. Majú imho kvalitnejšie podanie zvuku, ako PX100. Pri nich sa mi zdá, že majú prepísknuté stredy a výšky, no to záleží na prítlaku. A jednoznačne porty sú pohodlnejšie. Keď senny, tak nejaký väčší uzavretý model...Ale medzi tymito dvomi Porta-pro :wink:
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

vyskúšaj čo ti viac sadne, podľa toho čo a ako nosíš aby ti nič nezavadzalo, netlačilo... t0m4s3 napísal dobre- ani jedny niesú zlé, len sú iné- majú výhody aj nevýhody- vyskúšaj
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JurijRubanov »

V najbližšom okolí nemám možnosť vyskúšať nič. A na pixmanii som nasiel tie Senny za 1212, co sa mi zdá celkom rozumná cena. Ide mi len o to, aby som tú investíciu v budúcnosti neľutoval. A aj podľa grafu by teoreticky mali mať lepší zvuk, jediné, čo ma odrádza, je tá 2-ročná záruka proti doživotnej. Na design nepríde, veď nejde to na výstavu a ja ich aj tak celý čas nebudem vidieť :)
Graf odozvy: http://graphs.headphone.com/graphCompar ... phID[]=165
holenda
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa holenda »

jednoznacne Sennheiser... Kossy sa na tvoj styl hudby nehodia, maju prehnane basy. jin, to si robis srandu, vsak?
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Jin si fakt asi robi srandu.Kossy su dobre mozno tak na Techno a DnB ale nic viac
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Dieg0 napísal:Jin si fakt asi robi srandu.Kossy su dobre mozno tak na Techno a DnB ale nic viac
to vies odkial? daj nejaky realny zdroj ..odbornik
jin ma nejaku tu skatulku audiofil :D

k teme: ja by som ti odporucil kossy mam ich aj doma a okrem toho ak nechces lutovat peniaze tak pri kossoch mas zaruku pokazis senny a kto ti da cash?
Pedro109
Light Professional
Light Professional

No s tou zarukou uz neviem neviem. Som teda velmi zvedavy ake zmeny nas budu cakat po 1.6.2007. Kedze chcem osobne kupovat porty tak dufam ze nevymyslia nejaku hovadinu. A zase platit za ne nejakych 2000-2300 ked ich mozem mat z netu za 1500 sa mi teda moc nechce.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Pedro109 napísal:No s tou zarukou uz neviem neviem. Som teda velmi zvedavy ake zmeny nas budu cakat po 1.6.2007. Kedze chcem osobne kupovat porty tak dufam ze nevymyslia nejaku hovadinu. A zase platit za ne nejakych 2000-2300 ked ich mozem mat z netu za 1500 sa mi teda moc nechce.
ake zmeny prosim ta? hovoris jak moj starky. :roll: Co tak si ich objednat z netu popocuvat a ak sa pacit nebudu posles nas5?:) Mas nato pravo zo zakona. Aj tak si ich ale zamilujes :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

holenda napísal:jednoznacne Sennheiser... Kossy sa na tvoj styl hudby nehodia, maju prehnane basy. jin, to si robis srandu, vsak?
Nie nerobím. Kossy možno majú super basy, no sú vhodné aj na iný druh hudby. Majú super rozloženie zvuku a vedia podať všetky frekvencie veľmi presne a čisto. Seny sú ukričané. Obidva negatívy sa však dajú odstrániť menším ladením v ekv. Pri Kossoch vyhráva však precíznosť tónov, technológia podania zvuku a pohodlie.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Nechapem co stale meliete o záruke pri posraných slúchatkách ktoré stoja maximálne 3000.Mobily vás vyjdu aj 8000 a ako často ich meníte?Každého pol roka? Každý rok? Mne osobne na mobile v živote nevypršala záruka a pochybujem že slúchatká budeš používať viac ako 2 roky (dovtedy platí zákonom stanovená doba 2 roky).O 2 roky už budú tie slúchadlá čo sú teraz ultra high-end budú low-endy zapadnuté prachom ...
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

Dieg0 napísal:Nechapem co stale meliete o záruke pri posraných slúchatkách ktoré stoja maximálne 3000.Mobily vás vyjdu aj 8000 a ako často ich meníte?Každého pol roka? Každý rok? Mne osobne na mobile v živote nevypršala záruka a pochybujem že slúchatká budeš používať viac ako 2 roky (dovtedy platí zákonom stanovená doba 2 roky).O 2 roky už budú tie slúchadlá čo sú teraz ultra high-end budú low-endy zapadnuté prachom ...
tak napriklad ja mam porty pro uz treti rok a nepocitujem potrebu ich vymenit, a inak ak nevies tak porty pro sa predavaju od roku 1984 a stale su na dost vysokej urovni tak neviem kto tu zapadne prachom ;)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Dieg0 napísal:Nechapem co stale meliete o záruke pri posraných slúchatkách ktoré stoja maximálne 3000.Mobily vás vyjdu aj 8000 a ako často ich meníte?Každého pol roka? Každý rok? Mne osobne na mobile v živote nevypršala záruka a pochybujem že slúchatká budeš používať viac ako 2 roky (dovtedy platí zákonom stanovená doba 2 roky).O 2 roky už budú tie slúchadlá čo sú teraz ultra high-end budú low-endy zapadnuté prachom ...
Zisti si ako dlho sa predavaju Koss Porta Pro v takej podobe ako ich vidis a pocujes dnes. Napoviem ti ze je to viac ako 15rokov.
verreaux
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa verreaux »

Nedalo mi nepozriet si ako dlho sa vlastne vyrabaju. Pozeram, ze sa v nezmenenej podobe predavaju takto uz 23 rokov :aasmile1: :aasmile1: :aasmile1:
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Vidim ze vas nepresvedcim.Vsetci si u kôz zakladáte na záruke ... keď je raz niekto koss fanatik ...
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

Dieg0 napísal:Vidim ze vas nepresvedcim.Vsetci si u kôz zakladáte na záruke ... keď je raz niekto koss fanatik ...
kto vsetci? kossy su nahodou kvalitne sluchadla aj bez zaruky... zaruka je len bonus :) a prosim ta.... ked uz si pouzil slovo fanatik tak si sa mohol aspon posnazit menej okato drzat zubami nechtami tych svojich Sennheiser-ov ;)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Dieg0 napísal:Vidim ze vas nepresvedcim.Vsetci si u kôz zakladáte na záruke ... keď je raz niekto koss fanatik ...
Kto je to vsetci? Ty vies co si vsetci myslia? Ja mam zaruku na haku, kedze viem, ze Porty maju oborvsku vydrz a len tak lahko "nechcipnu". Vyberal som ich na zaklade zvuku/pohodlia. A dozvedel som sa o nich na zaklade doporucenia kamaratov, tak ako asi vacsina ludi, ktory ich vlastnia. Tieto sluchatka su malou legendou preto nepotrebuju ziadnu reklamu ani ziadne argumenty preco si ich mas alebo nemas kupit. Tie sluchatka sa totiz predavaju sami. A len kvoli zaruke to veru nebude.
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Vsak nikto z nas ich nebude kupovat koli zaruke ale pred kupov si radsej pockam na tie nove pravidla. Inak porovnavat Porta pro predavane od roku 1984 a nejake mobily co vychadzaju na trh kazdy tyzden je dost zaujimave.
Napísať odpoveď