• AirSoft •

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
pershing
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pershing »

aby sa to lepsie smykalo :D a dalej letelo :) -> mensie trenie
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Designer »

pershing napísal:aby sa to lepsie smykalo :D a dalej letelo :) -> mensie trenie
Ale co tym mam striekat ?? A kde ??
Dedomil
King
King

Príspevok od používateľa Dedomil »

zatial sa mi doma vala len CYBG HW - Desert Eagle .50AE Stainless. Dost masívna zbran. Proste zbran pre "mackov" 8)

Obrázok
pershing
Guru
Guru

ta to take na strielanie z balkona... hral si stym uz daco?
Dedomil
King
King

z balkona? je ti dobre? ak chces strielat z balkona chod do dracika tam mas nato pistolky. ano hral a celkom slusne to striela a aj boli.
pershing
Guru
Guru

ta je to z balkona lebo tieto guny sa casto lamu... :?
pozri, staci ze ti nejako nestastne spadne, hocico sa moze stat, a poriadny plast by mal vydrzat, kamarat polamal za jednu akciu pol zavera...myslim ze to bol CyberGun alebo UHC...hovorim z vlastnej skusenosti(resp inych :P ) nic zle som nemyslel... :)
a TMka sa nelamu..pokial ich nedas do zveraku a netrieskas kladivom :)
Dedomil
King
King

Nema sa tam co zlomit. Jedine na povrchu. Vnutry je to kov bohuzial.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

pershing napísal:ta je to z balkona lebo tieto guny sa casto lamu... :?
pozri, staci ze ti nejako nestastne spadne, hocico sa moze stat, a poriadny plast by mal vydrzat, kamarat polamal za jednu akciu pol zavera...myslim ze to bol CyberGun alebo UHC...hovorim z vlastnej skusenosti(resp inych :P ) nic zle som nemyslel... :)
a TMka sa nelamu..pokial ich nedas do zveraku a netrieskas kladivom :)
Ale aj TM sa polamu ked to hodis o zem mam na mysli manual, s nejakou zbranou za 20 tisic som este nemal skusenosit ci to vydrzi uder o zem.
pershing
Guru
Guru

hodis o zem nieje ze ti spadne...:)
dedomil by si sa divil...a hlavne na plynovkach sa pekne lamu kovy, aj na aegckach hlavne v zime, s manualmi nemam taku skusenost :)
kalmi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kalmi »

je mozne ze zbran "socoom" TM dostreli dalej nez "G3A3" od TM
pershing
Guru
Guru

hej podla pouziteho streliva a pruziny
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa iwo1222 »

DESIGNER napísal:Ale co tym mam striekat ?? A kde ??
s tym sa "strieka" halven a hop-up gumicka aby nevyschla....
mne bohuzial vyschla... bo som nemal 220Sk aby som ho v municaku kupil :oops:
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

no, tak trocha zbezne o Airsofte, pre niekoho, kto vôbec nevie, o com to je:
ZBRANE:
poznáme tri základné typy zbraní:
Manuálne(Manual), plynové (GAS) a elektrické (AEG-Airsoft Electric Gun)

MANUAL:
manualne zbrane pracuju na jednoduhom priestovom systéme-gulky sú poháňané peistom na pruzine. nevýhodou takýchto zbraní je fakt, ze ich musíte za každým výstrelom prebíjať. Večšina začiatočníkov začína s manuálmi, pochopiteľne, kôli cene. ta sa pohybuje od 500sk-krátke(pištole) zbrane o sile a výkone nepatrne vyšším, než nám známe čínske šity z jarmokov, cez krátke zbrane vyššieho rádu, cca. 800-1200sk.
Obrázok
Dalej sú to zbrane dlhé- približne 1700-200sk (tu patri aj moja brokulka, stala 1800sk). Sú však aj manuálne zbrane-špeciálne. Napríklad tieto manuálne sniperky, ktore stoja od 4 do 6 tisíc, samozrejme plus optika, tá je od 800sk až do 5 000 sk.

Kód: Vybrať všetko

http://img391.imageshack.us/my.php?image=cy280752gr1.jpg
http://img484.imageshack.us/my.php?image=uhcsuper9ib3.jpg
http://img237.imageshack.us/my.php?image=uhcsuper9xswatih6.jpg
Použité materiály: takmer výhradne (okrem niektorých drahších, kde sú kovové niektoré vnútorné diely, a sniperiek, pochopitelne) tvrdený PVC.

PLYN:
zbran je poháňaná plynom, čiže získava moznost strelby poloautomatickej a automatickej. Avsak musíme rátať s dodatočnými nákladami na plyn (najlacnejsie 1000ml=300-400sk).
Plynové zbrane sú večšinou pištole,

http://img59.imageshack.us/my.php?image=stggb9606tmlv5.jpg
alebo krátke samopaly.

http://img237.imageshack.us/my.php?image=normaligram3wq6.jpg
Bez funkcie blow-back stoja rádovo 3000-4000sk (samozrejme nevravím o spejšl kuskoch, kde je aj bez blow-backu a stoji 5000), s blow-backom žerú síce viac plynu, no sú aj pochopitelne drahsie, okolo 3000-5000sk. Samopaly 4000-7-8 000.

BLOW-BACK
plyn v zbrani sa nepouziva iba na hnatie BB (oznacenie gulicky), ale aj na "kopanie". každý vie, čo robí skutočná zbran pri strelbe-kope!

http://img481.imageshack.us/my.php?image=kopezh1.jpg
ELEKTRIKA
najpouzivanejsie. Zasadne dlhe plneautomaticke (Nooo, este electric blow-back pistole, ale to si nezasluzi nazov zbran, a elektricke sniperky, alebo dake kusky s burst fire) zvacsa utocne pusky. Rovnako ako pri plynovkach-lacnejsie su z PVC, drahsie aj celokovove. cena od 10 000 do 20 000, pripadne okolo 30 000 za gulomet. Daju sa kupit aj lacnejsie, ponuka firmy STTI rád start, urceny pre zaciatocnikov, stoji skoro cela rovnako 5 200sk, pricom dostrelom aj silou je rovnaka ako bezne AEG, nizsia je iba garantovana zaruka. No podla skusenosti inych hracov vydrzi rovnako, ako klasicka AEG.

SPEJŠL:
tu sú sniperky, najkvalitnejsie kusky aj za 25 000, ktore nerozozna od originalu ani veteran z troch vojen, byva pouzite vsetko, od plastov az po najskvelejsiu kombinaciu drevo-kov (co je aj pri drahych AEG). Su manualne, plynove i elektricke.

V airsofte ide o imitaciu skutocnej vojny, so vsetkym, co k tomu patri. Niekedy sa pouzivaju dokonca armadne autá, tanky, helikoptery, vtedy sa dá uplatnit airsoftova verzia bazooky, ci RPGcka. (30-40 000). Taktiez airsoftaci vyuzivaju granaty, no tie zvecsa vyrabaju sami dvoma (mega v sacku s BBckami, si dákym hrachom, ak chcú usetrit), ci samovyrabane nastrazne míny a podobne. prosto vsetko, co najdete vo vyzbroji ktorejkolvek pechoty, ci namornictva, existuje aj v AS verzii. Granátomety na AEG M4kách niesu nicim zvlastnym, ani takticke svetla, laserove zameriavace, tlmice....

VYSTROJ:
nieje nicim povinnym (!!!okrem okuliarov!!!), ja osobne sa pýšim originálnou uniformou Slovenskej Armády.

tááák, co takto malé zhrnutie? tie ceny vás urcite mierne skopli, tak vám mozno vrátim optimizmu. Kolko penazí potrebujete na zacatie herania AS? zhrnme si to: Okuliare-100sk, BBcka, 100ks-120sk, zbran, desert eagle manual 1000sk. Nie tak moc, ze? :) pripadne o daco viac, pripocitajte si k cene za zbran., pripadne + cena plynu. tých 1500 berte ako také minimum, co vám odporucam, dá sa aj menej, ale to uz si moc nezahrate, toto je dobra vybava za najnizsiu cenu. :-)

nakoniec snad zopar stranok, nie? takze:

www.catus.sk
www.akcnesporty.sk
www.airsoftshop.cz
www.wargames.sk

nuz, ja vlastnim manualnu brokovnicu od Cybergunu za 1700 sk. striela vyborne, ale ma velku nevyhodu-nema mieridla. a ta atrapa kolimatora navrchu je na p*d. (mal som kupit racej kalacha za tu isti cenu.:P )
po lete sa chystam kupit jednu z lacných cinskych zbrani, asi snajpru. Sniper v beznom airsofte nema velke uplatnenie, ale napriek tomu sa mi to velmi paci.
A myslim, ze ja si najdem uplatnenie, kedze nehravam na ziadnych akciach ani nic take, iba s partiou kamosou s manualkami, na AEG prejdu toto leto maximalne dvaja z nich.
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

Sepiroth
Light Professional
Light Professional

ledenaster napísal:Poradte PLS

http://www.hojko.com/airsoft-beretta-t72563.html
omg, to ti nestaci jeden toppic? naco zakladas dalsi?
Ked uz, tak kukni na tie linky, co som tam dal, vsetko su to online shopy, odporucam catus.
A ked napises ze chces berettu, mozes tym mysliet najmenej 10 rôznych modelov tejto zbrane od desiatich rôznych firiem.
Ale odporucam tu dvojfarebnu z akcnychsportov, myslim ze ju maju aj v catuse, sila 0,5 J, co je na manual dost (tolko ma moj manualny mossberg, a to je dlha zbran), velmi pekne a efektivne spracovanie. cena 1000sk.
Zbrojny preukaz na lahke vzduchovky nepotrebujes, avsak musis mat nad 18 rokov. pri nakupe si zapisu cislo tvojho obcianskeho preukazu a tovar, ktory si kupil. Je mozne pouzit aj inu plnoletu osobu (ja som nakupoval tak, ze sme stali s kamosmi pred predajnou catusu v BB a cakali na nahopdneho okoloiduceho, nakoniec sme "zneuzili" taku pani, mohla mat maximalne 35 rokov...)
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Gul'dan: ten prispevok vyssie, za ten mas u mna k+ ;) velmi dobre rozpisane ... aj ked v podstate nic co by som este nevedel :D . Airsoft je u mna zatial na teoretickej rovine , kedze nemam ani peniaze ani cas, ale hned ako to bude mozne tak do toho idem ...
btw ja som otec ma brokovnicu ... polovnicku , tiez to nema mieridla, dokonca ani kolimator a striela sa z nej celkom dobre (boli sme na strelnici na asfaltove holuby...) ale to bude asi nieco uplne ine ako ta tvoja :D
pershing
Guru
Guru

a ako stym mierite? od oka? :D
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

ja pouzivam RIS listu namiesto mieridiel. da sa to uhrat, aj ked to prosto neni ono....
Pochopitelne, z normalnou brokovnicou sa striela dobre, aj instinktivnou strelbou bez mierenia, ked to vystreli... kolko? myslim ze su dako 20-50-100 brokove? tak dako, priblizne, ak nemam pravdu tak ma upozornite.
Kdezto na mojej M300cke-je to AS puska, striela JEDNU gulicku, s brokovnocou ma co sa fungovania tyka spolocny iba vzhlad a sposob natahovania. Ale rozhodne na nu nenadavam-je silna a presna. Vsetko by vyriesila kupa skutocneho kolimatoru. Dokonca by stacila aj replika, ibaze otvorena (lepsia manevrovatelnost, vnimanie okolia), no nechcem do nej uz investovat prachy, racej si ich odkladam a namiesto kolimatoru si kupim fajn optiku na Sniperku.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Gul'dan napísal:ja pouzivam RIS listu namiesto mieridiel. da sa to uhrat, aj ked to prosto neni ono....
Pochopitelne, z normalnou brokovnicou sa striela dobre, aj instinktivnou strelbou bez mierenia, ked to vystreli... kolko? myslim ze su dako 20-50-100 brokove? tak dako, priblizne, ak nemam pravdu tak ma upozornite.
Kdezto na mojej M300cke-je to AS puska, striela JEDNU gulicku, s brokovnocou ma co sa fungovania tyka spolocny iba vzhlad a sposob natahovania. Ale rozhodne na nu nenadavam-je silna a presna. Vsetko by vyriesila kupa skutocneho kolimatoru. Dokonca by stacila aj replika, ibaze otvorena (lepsia manevrovatelnost, vnimanie okolia), no nechcem do nej uz investovat prachy, racej si ich odkladam a namiesto kolimatoru si kupim fajn optiku na Sniperku.
Tak to som nevedel ze na AS striela len po 1 :oops: a ta brokovnica co ma otes nieje ani natahovacia :P je to dvojranovka, velmi pekna zbran. K tym nabojom, v podstate tam ide o to, aky naboj tam das, kludne mozes mat jednotnu strelu, cize 1 projektil, mozu byt aj 2 projektily aj viac ... ale tie naboje sa nerozdeluju inac podla poctu brokov, ale podla ich hmocnosti ... btw toto je jeho gulovnica http://www.deviantart.com/deviation/54178033/ tiez velmi pekna zbran, ale este som z nej nestrielal ... velmi ma bavi strielanie , je to perfektny relax a zabava, aj preto chcem skusit airsoft. Som rozmyslal nad tym, ze by som isiel na polovnicke skusky a tak, ale neviem naco by to bolo dobre, ked by som aj tak nic nechcel zastrelit :D no teda mozno tak nejakeho bazanta by som aj nemal zabrany zastrelit, ale vysoku by som urcite nestrelil ... radsej nafoit :)
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Airsoft je perfektá zábava, úžasný spôsob odreagovania sa. Pri boji prosto zabudas na problemy, na stres, adrenalin ti stupa do hlavy a ty sa plazis po zemi, nedbajuc na konare a ihlicie, co ti sposobuju skrabance na rukach, to ani necitis...a nic nieje krajsi pocit a dat niekomu skutocne pekny zasah...
Airsoft je prosto perfektna zabava pre kohokolvek,relax a aktivny oddych-presne to, co vecsina ludi v tejto dobe potrebuje.
Diki, ze si mi objasnil ako je to so strelivom a brokajdach, o tom som, prznavam, vela nevedel. inac su aj AS brokovnice, co strielaju po 3 gulicky naraz, lenze taka stoji 6000 sk, za co si kupis lacnejsiu AEG.
Napísať odpoveď