FreeBSD vs Linux

Všetko ohľadom Linuxu...
cimo
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

FreeBSD vs Linux

Príspevok od používateľa cimo »

http://www.freebsd.nfo.sk/bsd3.htm

Čo si myslíte o tom zhadzovaní Linuxu? Pripadá mi to, ako keď Linuxaci nadávajú na Windows. Ale k niektorym jeho vetam ktoré tam napísal :

1. Linux pri vačšom objeme dát stuhne...
Mám Linux 2 roky a nestuhol mi ani raz (vlastne prvý krát keď som ho mal a upravoval config jadra :lol: )
2.Linux je viac "sexy"
No neviem s FreeBSD nemám tú česť, ale myslím si že on tiež používa podobné grafické prostredia.

Ale musím uznať, že Linux ma vačšiu reklamu ako FreeBSD :( . A s tými zdrojákmi neviem :).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Linux ani Unix nie je moja parketa, skusenosti mam minimalne ale myslim, ze v dnesnej dobe uz je prakticky jedno, ci si clovek zvoli pre server BSDcko, Debian, Gentoo alebo inu zauzivanu distro, vsetky maju balickovaci system a zvysok je vecou skillu administratora.
cimo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cimo »

No ja viem ze je to podla kazdeho chute ale tu ide o to ze nadavaju na linux. Ja osobne nemam nic proti FreeBSD.
usefull
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa usefull »

nemyslim si ze je o vela lepsi podla mna je ako hociake ine distro... Ved nieje ani viacej oblubene ako napr, Ubuntu,Suse,Fedora,Slackware,Gentoo,Debian atd...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

usefull napísal:nemyslim si ze je o vela lepsi podla mna je ako hociake ine distro... Ved nieje ani viacej oblubene ako napr, Ubuntu,Suse,Fedora,Slackware,Gentoo,Debian atd...
Na to si ako prisiel?
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

test napísal:Na to si ako prisiel?
snad nechces povedat, ze ma viac ludi na desktope freeBSD ako linux? linux je viac user-friendly a netreba v nom toho tolko nastavovat ako v BSD systemoch. osobne by osm mozno aj freeBSD vyskusal, ale najprv by som musel najst dostatok informacii "ako pre debila". presny postup ako co spravit :) a este by som musel mat aj nejaky hdd, kde by osm to skusil. kazdopadne free/openBSD by som skusil.
k teme: a co? windowsaci zhadzuju linux, linuxaci windows a BSDaci zhadzuju linux a asi aj windows ;) na kvalite OS to nic nemeni
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Nepoznam dovod, preco by mali existovat roztrzky medzi pouzivatelmi Free/OpenBSD a Linuxom. Oba beru zaklad z Unixu, hoc jadro Linuxu preslo dlhu cestu vyvoja. Akurat len *BSD su viac ladene na bezpecnost, ale pre dobreho administratora Linuxu nie je vobec problem vyladit system.
Podla mna su to vsetko len vymysly, ktore open source komunite moc neprospievaju.
maskov1
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa maskov1 »

Tak LINUX je len jadro, ktore vyuziva system GNU/Linux (kazdy to vola len linux, ale netreba si to mylit)... GNU sa rozhodovalo medzi jadrami LINUX, HURD, a BSD.... vybralo si linux... a tak vznikol system GNU/Linux.... takze ak date na server gentoo, debian, source mag, red hat, alebo pripadne aj to ubuntu, tak zalezi na vasich schopnostiach .... ci tam mate grafiku, to Vam moze byt jedno.... ale na domace pouzitie uz tie Xska su predsa len dolezite.... asi najkrajsie oku je GNOME/KDE/XFce s compizom fusion.... ale niektory maju radi aj kombinacie e16/17 s desktopmi... napr E-GNOME, E-KDE.... ja slapem na Gentoo s KDEckami, ale idem si tam asi dat compiz+gnome... ale tak ked nie je cas...

Zaverom, je jedno ci mate free/net/open BSD alebo linux distro... obaja maju bash a asi gnu/linux je viac zauzivane
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

GNU nástroje sú aj pre Hurd, *BSD, Solaris, Windows.....
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ani Linux/GNU nepoužíva až také obrovské množstvo ľudí v porovnaní s Windows a Mac, a FreeBSD asi ešte oveľa menej. Minule som našiel toto:

Kód: Vybrať všetko

http://marketshare.hitslink.com/report.aspx?qprid=2
Operating System Market Share for June, 2007

Windows XP 81.94%
Windows Vista 4.52%
Windows 2000 4.00%
Mac OS 3.52%
MacIntel 2.48%
Windows 98 1.14%
Linux 0.71% :cry:
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Velmi laicky povedane, Linux vznikol ako mix zo System V a BSDcka, co boli hlavne "vyvojove" vetvy Unixov. V dnesnej dobe xxxBSDcka stale drzia "unixoidnu" myslienku, kdezto linux si ide viacmenej svojou vlastnou cestou, samozrejme, ze v ramci POSIXu v urcitych mantineloch. TU je to pekne graficky znazornene. O BSDckach je vseobecne zname, ze maju najcistejsiu implementaciu TCP/IP a preto su velmi popularne na network servre. Ze vraj sa aj MS "inspiroval" tym kodom, tusim od verzie 2000 :)

Este raz - povedal som to velmi laicky
Napísať odpoveď