Chladenie P4

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

Chladenie P4

Príspevok od používateľa SSPPYY »

Potrebujem pomoc :cry:
Mam Intel P4 s jadrom Prescott :smt078 , pouzivam boxovany chladic a maticna je Gigabyte D945 DS3.
Problem je v tom ze ventilator ma velmi vysoke otacky a teda strasne huci :( .
V biose hlasi teplotu CPU okolo 52 stupnov a otacky na 4200 pricom tato teplota pre tento CPU je normalna. Mam v bedni jeden 8cm ventilator ktory nasava v predu a jeden ktory vyfukuje vzadu a jeden 12cm ktory nasava z boku a bedna je pri stole tou stranou kde je ten bocny ventilator a medzi nou a stolom je asi 1cm medzera.
Ja uz fakt neviem ako mam riesit vetranie alebo co mam urobit s tymi ventilatormi :cry: Rozmyslal som aj o inom chladici na CPU ale neviem ci by to pomohlo lebo podla mna tam nehra ulohu len teplota CPU ale aj okolia CPU...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Lepsi chladic by rozhodne pomohol. Taktiez vymenit pastu namiesto toho kentusu co tam je original. Uz taky Arctic Cooling Freezer 7 Pro by rozhodne pomohol znizit hluk a aj teplotu a pritom nestoji ziadne nekrestanske peniaze.
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa SSPPYY »

Pasta tam nieje original, som tam dal myslim ze Primecooler pastu.
Ja sa len bojim ze vyhodim peniaze za chladic a nic to nepomoze lebo v tej bedni je horuco vsade.
Ked PC zapnem tak asi po 2 minutach zacne hucat jak lietadlo a ked potom bednu odtiahnem od stola a otvorim tak po chvili sa to kus ukludni.
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Prílohy
teplota.gif
(20.01 KiB) 188 stiahnutí
hluk.gif
(15.81 KiB) 190 stiahnutí
diagram4lr.jpg