nj lenze nemozes vediet ci na to zarobili robotou alebo nejakou nie koser v rozpore zo zakonom-cinnostou. Nemeni na veci to ze moj nazor na nich ze v hlbke su romovia seci rovnaky no ti slusny maju "ciganskost" este hlbsie a nedovolia jej prepuknut robotou, spolocnostou v ktorej su, zazemickoetc. a aj u totalne slusneho roma moze tato "choroba" prepuknut, pred tymi romami ktori odolaju tejto"chorobe" mam respekt.pHysIQ napísal:Napr moja mamka ma pacientov romov, ktori lietaju na octaviach a superbeckach a su obvesani zlatom. Proti takym nemam absolutne nic. A neverim ze ich detom nieco chyba.
Romovia na Slovensku
-
Martinspeed
Medium Expert
-
Smoake
Star
- Kontaktovať používateľa:
niesom rasista ale >>>SMRŤ CIGÁŇOM<<< cest vynimkam ale ti tvoria 0,01% zo 100. Milujem hlavne tych 99,9 ktori si narobia deti z pridavkov sa idu ozrat a potom ked im pridu zobrat zo socialneho decka tak nadavaju ze ich chceme zabit, atd.Dojat ma dokazu spravy o tom ked dake ciganske decko zomrie tak si len poviem: ,,Aspon je o jedneho parazita menej".Oni sa raidia tym ze nepracovat, chlastat, fajcit a rozmnozovat sa v 12-14 a mat 9 a viac deti.Nechcem nadavat ale inym slovom ako K***Y ich ani nazvat nemozem
Niesom rasista..ale s romom ci ciganom za dobre nebudem...asi nikdy...uz ma 2x okradli...a v zivote som nevidel ani jedneho niekomu pomoct...
A najhorsie je ze u tak znizuju zivotnu uroven a tak nas vyciciavaju, ze to az mozne nieje..a ako sa to da riesit??? Dnes uz nijak..je neskoro...uz ich nic a nikto nezmeni
A najhorsie je ze u tak znizuju zivotnu uroven a tak nas vyciciavaju, ze to az mozne nieje..a ako sa to da riesit??? Dnes uz nijak..je neskoro...uz ich nic a nikto nezmeni
-
miki690
Medium Professional
Mozno ich netreba zmenit, ale len prist na system, s ktorym len tak lahko nevybabru. System, ktory by nebol rasovo orientovany, ale znevyhodnil kadejakych povalacov a vyciciavacov pracujucich ludi. Lebo je v podstate jedno kto to robi ci biely alebo romspanoo napísal:...a ako sa to da riesit??? Dnes uz nijak..je neskoro...uz ich nic a nikto nezmeni
lenze ked romakovi ked zakricis do ucha ze: " MAKAJ a dvihaj tu lopatu a vypluj tu cigu z ust!!" tak je z teba rasista a mozes mat problemy ... nieje to take lahkemiki690 napísal:Mozno ich netreba zmenit, ale len prist na system, s ktorym len tak lahko nevybabru. System, ktory by nebol rasovo orientovany, ale znevyhodnil kadejakych povalacov
spomínam si na jednu prihodu:
Oco robil stavbyvedúceho na dakej velkej prestavbe bytovky v Ruzomberku a ako pracovnu silu tam vzali partiu cigošov.
Hned od zaciatku im bohvieako neveril, vsak denno denne pocuvate kadejake zle spravy o nich...
Po úpar dnoch zacal miznut material (pre tych, co sa nevyznaju-vrece takeho lepidla, ako sa pouziva na ovakovanie a cojaviem co, stoji aj 500-600 korun), hned padla vina na nich. Mali z toho pruser, material sa nenasiel, hrozili im, ze im to strhnu z vyplaty... o pár dní však prichitili zlodeja pri čine-bol to strážnik, čo bol pri bráne do celeho komplexu a bol tam vlastne od toho, aby to tam (ich tam) strazil.
Co z toho vyplyva? Nie kazdy cigan je obmedzeny tupec, co vie len kradnut a zmýkat stát. Aj medzi nimi je mnoho normálnych, slusných a aj úspesných ludí. "Rómsky problém" cize problém casti rómov, ktorí jednoducho nechcú pracovat, nieje len rómskym problémom, pretopze takýchto ludí nájdeme aj medzi nerómami. treba ho riesit, akoby sa týkal "gadžov", netreba nan hladiet z rasoveho hladiska..
Oco robil stavbyvedúceho na dakej velkej prestavbe bytovky v Ruzomberku a ako pracovnu silu tam vzali partiu cigošov.
Po úpar dnoch zacal miznut material (pre tych, co sa nevyznaju-vrece takeho lepidla, ako sa pouziva na ovakovanie a cojaviem co, stoji aj 500-600 korun), hned padla vina na nich. Mali z toho pruser, material sa nenasiel, hrozili im, ze im to strhnu z vyplaty... o pár dní však prichitili zlodeja pri čine-bol to strážnik, čo bol pri bráne do celeho komplexu a bol tam vlastne od toho, aby to tam (ich tam) strazil.
Co z toho vyplyva? Nie kazdy cigan je obmedzeny tupec, co vie len kradnut a zmýkat stát. Aj medzi nimi je mnoho normálnych, slusných a aj úspesných ludí. "Rómsky problém" cize problém casti rómov, ktorí jednoducho nechcú pracovat, nieje len rómskym problémom, pretopze takýchto ludí nájdeme aj medzi nerómami. treba ho riesit, akoby sa týkal "gadžov", netreba nan hladiet z rasoveho hladiska..
-
miki690
Medium Professional
ked nanho toto zakricis tak sa moze strcit do riti ! ked si k tomu nedodal "ty sipna vyje*ana ciganska" cize problem v tomto smere nieje len zo strany romov . Ked sme nieco prerabali tak sme uz viackrat platili romom, aby robili "tazku a hlupu" robotu , cize taku, kde netreba vela rozmyslat ale vela robit . A pokial tam bol niekto kto na nich daval pozor tak robili. ked nerobili tak im bolo povedane, ze nedostanu peniaze ked to nebude urobene do urciteho casu. A oni celkom schopne makali, len problem bol v tom, ze robili dobre, len zopar krat a potom to zacali flakat, pripadne ked im otec volal, ze ci pridu tak povedali ze hej a aj tak neprisli . a potom zrazu ked im dosli peniaze tak volali oni ci nema pre nich dajaku robotu.... proste robia len vtedy ked je to pre nich nevyhnutne . Takto sme uz vystriedali asi 3 romske partie. proste hned ked to zacali flakat tak koncili. A jedna partia boli nie len dobri na hlupu robotu, ale aj dobri murari. Celkom dobre vymurovali jednu stenu z neopracovaneho kamena. A tak lacno ako oni by to ziadna firma neurobila . Skoda, ze potom zacali byt taki ako debilny :-/ Btw este nam nic neukradli, ale asi aj preto, ze ich mal stale niekto pod dohladom. Ale ako vravim problem je taky, ze robia iba vtedy ked im to vyhovuje a preto maju problem zo zamestnanim. preto vyciciavaju stat lebo to je najjednoduchsie.Ale teraz nevravim ze taky su len romovia ... Ale je ich ovela viac ako bielychSRneC napísal:lenze ked romakovi ked zakricis do ucha ze: " MAKAJ a dvihaj tu lopatu a vypluj tu cigu z ust!!" tak je z teba rasista a mozes mat problemy ... nieje to take lahke
-
P3Bo
Guru wannabe
Miki : tým posledným postom si to úžasne vystihol v tomto sa zhodneme moje vlastné skúsenosti mi to tiež potvrdzujú. Pokial potrebujú peniaze a sú ako tak slušný dokážu makať aj za dvoch a veľa k tomu nepotrebujú , najedia sa pivečko a idú domov.
A k tým poukážkam , myslím že z krátkodobého hľadiska by to mohlo byť výhodné ale aj napriek tomu mám pochybnosti či by to nezačali rómovia nejako zneužívať -vymieňať za skutočné peniaze ... avšak aj tak nemôžeš zaručiť že ich predavači nebudú brať ak by dávali nejakú vyžšiu cenu cez poukážky ako je skutočná hodnota tovaru - vždy bude možnosť že to nejako oklamú a po druhé myslím že zákaz na cigarety by bol až veĺmi prísny skôr by som to obmedzil na tvrdý alkohol .
A k tým poukážkam , myslím že z krátkodobého hľadiska by to mohlo byť výhodné ale aj napriek tomu mám pochybnosti či by to nezačali rómovia nejako zneužívať -vymieňať za skutočné peniaze ... avšak aj tak nemôžeš zaručiť že ich predavači nebudú brať ak by dávali nejakú vyžšiu cenu cez poukážky ako je skutočná hodnota tovaru - vždy bude možnosť že to nejako oklamú a po druhé myslím že zákaz na cigarety by bol až veĺmi prísny skôr by som to obmedzil na tvrdý alkohol .
-
P3Bo
Guru wannabe
hehe by pokapali hladom , oni si postupne zo slovenska robia samostatný kúsok zemeETieNne napísal:Podľa mňa sa majú dobre, aspoň im to tak vyhovuje.
Je to ale háveď, ja by som im vyčlenil nejaký samostatný kúsok zeme na tejto planéte, tak ako žijú oceánske a africké kmene na nejakých ostrovoch alebo v buši.
-
miki690
Medium Professional
No keby boli nejake zvyhodnenie pre obchody ktore to akceptuju tak by to mohlo fungovat. A k tym cigaretam, pokial by islo o podporu tak nech maju no, ale pokial ide o pridavky na deti tak urcite nie ... Btw podla mna by to trebalo aspon skusit, aspon daco rozhybat, lebo takto je to nanic ...P3Bo napísal:A k tým poukážkam , myslím že z krátkodobého hľadiska by to mohlo byť výhodné ale aj napriek tomu mám pochybnosti či by to nezačali rómovia nejako zneužívať -vymieňať za skutočné peniaze ... avšak aj tak nemôžeš zaručiť že ich predavači nebudú brať ak by dávali nejakú vyžšiu cenu cez poukážky ako je skutočná hodnota tovaru - vždy bude možnosť že to nejako oklamú a po druhé myslím že zákaz na cigarety by bol až veĺmi prísny skôr by som to obmedzil na tvrdý alkohol .
nic by si im nevyclenil lebo pan Bush by zase strcil svoj americky rypak do nasich zalezitosti , hoci take iste maju rezervacie pre indianovETieNne napísal:Podľa mňa sa majú dobre, aspoň im to tak vyhovuje.
Je to ale háveď, ja by som im vyčlenil nejaký samostatný kúsok zeme na tejto planéte, tak ako žijú oceánske a africké kmene na nejakých ostrovoch alebo v buši.
-
Martinspeed
Medium Expert
Neviem presne ako to je s cislami ale stavim sa ze nezamestnanych ciganov je nad 50-60% a nezamestnanych bielich je mozno pod tych 20%. Ak ma niekto presne statistyky tak sem snimi. Takze si myslim ze je to vyhradne len cigansky problem.Co z toho vyplyva? Nie kazdy cigan je obmedzeny tupec, co vie len kradnut a zmýkat stát. Aj medzi nimi je mnoho normálnych, slusných a aj úspesných ludí. "Rómsky problém" cize problém casti rómov, ktorí jednoducho nechcú pracovat, nieje len rómskym problémom, pretopze takýchto ludí nájdeme aj medzi nerómami. treba ho riesit, akoby sa týkal "gadžov", netreba nan hladiet z rasoveho hladiska..
-
dew6
Light Star
Trikrát ma chceli zbiť (-som trocha výbušná a drzá...
), videla som, ako bezdôvodne zbili jedného deduška a raz aj mojich 3 kamarátov, keď sme boli vonku ....
Na druhej strane, jeden mi raz dosť pomohol - preto prestali túžiť po bitke so mnou, pretože on sa ma zastal a dokonca udrel jednu zo svojich
-teda tú, ktorá sa tak veľmi túžila biť.... Keď sa však do mňa púšťala iná, v inom čase na inom mieste (bol ďalej, tak mi nemohol opäť pomôcť), dokázala som sebe aj im, že si to viem "vybaviť " aj sama...
Je však jasné, že keby ich bolo viac (ako aj býva), asi by som to už neustála...
Na druhej strane, jeden mi raz dosť pomohol - preto prestali túžiť po bitke so mnou, pretože on sa ma zastal a dokonca udrel jednu zo svojich
Je však jasné, že keby ich bolo viac (ako aj býva), asi by som to už neustála...
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
kde byvas ? kde a co si robila ked ta chcela zmlatit ciganka ?dew6 napísal:Trikrát ma chceli zbiť (-som trocha výbušná a drzá...), videla som, ako bezdôvodne zbili jedného deduška a raz aj mojich 3 kamarátov, keď sme boli vonku ....
Na druhej strane, jeden mi raz dosť pomohol - preto prestali túžiť po bitke so mnou, pretože on sa ma zastal a dokonca udrel jednu zo svojich-teda tú, ktorá sa tak veľmi túžila biť.... Keď sa však do mňa púšťala iná, v inom čase na inom mieste (bol ďalej, tak mi nemohol opäť pomôcť), dokázala som sebe aj im, že si to viem "vybaviť " aj sama...
![]()