co je rýchlejšie 1,4 B alebo 1,9 D
-
misokgb
King
- Kontaktovať používateľa:
Presne, je to hladky diesel. I ked dnesne diesle, ak to ma aspon Common Rail tak as ako tak da... Zrychlenie ti zalezi skor od prevodovky, samo aj od motora. Behal som na starom BXku Citroene, hladky diesel 2.4, maximalka nic moc, ale ten odpich a akceleracia
Auto stavane na akceleraciu! Inak v tvojom pripade by som sa pozrel na spotrebu. Aj ked je papierovo ten hladky diesel pomaly na akceleraciu... Skus si sadnut do dakej Octavie SDi, nevravim, ze to je delo, ale dnesny moderny motor neni ziaden pomaly (krom tych mini objemov, ze HTP?
). V tvojom pripade by som jednoznacne priplatil a kupil TDi motor, nebudes lutovat. 1.4B je dost maly obsah na tak relativne velku krabicu... Skus pozret, ci maju v ponuke TDicko, ak nie, tak by som asi vzal ten benzin, kvoli sviznosti... Ten vykon nie je az taky maly vzhladom k objemu... 
-
krupica_dnb
Medium Professional
sám si lol, vieš aký je rozdiel medzi benzínmi v USA, u nás a ďalej na východ? Aký je rozdiel v motoroch a emisných normách?? zisti si a potom daj vedieť čo si predstavuješ pod pojmom "ide lepšie"Kibo napísal:a ked uz rypete do lesa, ako sa ti Les pacia ceny benzinu u nas? a nezda sa ti, ze ta kraksna na ten europsky benzin ide trocha inak - zeby lepsie?![]()
Len chcem upozornit na jednu nezrovnalost v oznacovani. Je mi jasne, ze kazdy vie, ze Renaul ma dCi a nie TDi. Ludia pouzivaju skratku TDi ako univerzal skratku pre Turbo/Diesel/Injection, lenze TDi je skratka VW groupy a znamena Turbo Direct Injection, v tom oznaceni nie je dizel, ale proste sa to tak zauzivalo na dizle. To len taka mala zaujimavost 
amerikan muškles ano ale nie kvoli rychlosti! aka je asi maximalka s tymi 4-stupnovymi automatmy
to iste ako s colemanom>>>co moze zdvihnut svojimi H2O-svalmy?
a co napisal seth82 musim uplne suhlasit: američan si kupy veyron aby mal motor a inteligentny človek si kupy koenigseg aby mal z jazdy zazitok!!!
a co napisal seth82 musim uplne suhlasit: američan si kupy veyron aby mal motor a inteligentny človek si kupy koenigseg aby mal z jazdy zazitok!!!
-
krupica_dnb
Medium Professional
Nie, každé turbo má svoju životnosť- napr. v TDíčkach s turbom VGT (variabilná geometria lopatiek) sa od sadzí časom zasekne to tiahlo, ktoré stačí prečistiť a ideš ďalej. Väčšinou začne turbo odchádzať keď zateká, príp. povolí gufero na hriadeli, tiež podľa toho aké máš ložisko. Sú ochtáfky kde sa kvôli prasáckej jazde mení turbo každých 70 kkm, niekedý fpoho vydrží 300 kkm a viac...Adozv napísal:a nechcem vytvárať novú tému tak sa to opýtam tu.
Počul som že keď má niekto TDi motor- to turbo treba vymienať napr. keď prejdeš 100 000 km. Je na tom niečo pravdy lebo som to počul len od jedného človeka. Vopred dík aj za tieto predošlé odpovede
-
misokgb
King
Zalezi dost aj na tom, ci sa k autu spravas ako prasa. Alebo mu das obcas aj nadychnut. Napr. o "turbo" sa treba aj starat, ze mu fakt das vydychnut. Ked prides z dlhej trasy, kde turbo bezalo stale na vyssi vykon, napr. si mal permanentne 3500-4000rpm a dojdes domov, tak by si nemal hned vypnut motor, ale nechat auto na volnobehu, aspon minutku dve, pretoze olej v motore je po takejto jazde znacne zeravy a ako vieme, olej, ktory cirkuluje v motore ide aj cez turbo. A preto sa presne ako kolega nadomnou pisal, prepali od oleja napr. gufero, tesnenie, loziska su gulickove, takze tie sa zvyknu dosierat... A samozrejme nevytacat motor kym nie je zohriaty. Dalsia zasadna vec. Co myslis inak, za kazdym velkym kopcom na takej lepsej ceste mas velku odstavnu plochu, parkovisko. Je to pre turbo dieselove kamiony, aby ten zatah z kopca eliminovali volnobehom, sofer sa zatial moze vycikat napr. 
V zavislosti od tohto je urcena zivotnost turba. Napr. som mal auto, ktore malo 220 tis. a uz ani nesvistalo, tlacilo len len. Ale mal som aj 250 tis. kde svistalo ako raketa a tahalo dvakrat ako raketa
A to nevraviac o tom, ze to bolo mega turbo, ktore tlacilo nenormalne tlaky (2.4TD Alfa Romeo motor). Aktualnu "kondiciu" turba spoznas spravnym svistanim na aute, dobrym tahom, prip. turbo efektom, ked zapne turbo od urcitych otacok a mas plyn !takmer! plny, tak pri zapojeni turba ta musi hodit do sedacky... A mechanicky tak, ze sundas hadicu nasavania, ktora ide na turbo, rukou chytis turbinku - lopatky a jednak s nou otocis, pokial sa toci jemne a lahko, je to ok a zakyvas s nou, ak nema volu, tak je to ok
Samozreme, pri vypnutom motore, lebo nove prsty ti kupovat nebudem 
V zavislosti od tohto je urcena zivotnost turba. Napr. som mal auto, ktore malo 220 tis. a uz ani nesvistalo, tlacilo len len. Ale mal som aj 250 tis. kde svistalo ako raketa a tahalo dvakrat ako raketa
-
krupica_dnb
Medium Professional
[quote="misokgb"].../quote]nooo dá sa súhlasiť, aj keď guličkové ložisko by som do turba nedal ani za Jennu Jamesson, jednoznačne 360 alebo keramické, vydrží viac. A ono po takej drsnej jazde keď zastaneš a máš rozpálené lopatky na skoro 1000°C tak ony mrchy stratia tuhosť- zmäknú a keď sa k tomu pridá ďalšia mrcha- gravitácia tak..... zvyšok si domyslite.... a bežkať zháňať na šrotovisko 
-
Kibo
Hardcore addict
no predtav si ze viem. v usa maju asi 87 oktanovy benzin (okrem ineho), kdezto u nas uz vacsian jazdi na 95 (mizive percneto na 91), ale vraj v usa jazdia auta na uplne rovnaky benzin ako v EU, akurat oni maju inu metodu vypocitania oktanov. ich 87 sa rovna nasej 91 alebo tak nejak. to si chcel pocut? nebudem ti tu dalej hovorit o kompresnych pomeroch, objemoch atdkrupica_dnb napísal:sám si lol, vieš aký je rozdiel medzi benzínmi v USA, u nás a ďalej na východ? Aký je rozdiel v motoroch a emisných normách?? zisti si a potom daj vedieť čo si predstavuješ pod pojmom "ide lepšie"
-
krupica_dnb
Medium Professional
ani nemusíš. Vieš čo je to oktánové číslo? akú inú metódu by mohli mať?? a asi vieš veľkú ... o tom na aký benzín sú stavané americké a Europske autá, tak to radšej nechaj tak synakKibo napísal:no predtav si ze viem. v usa maju asi 87 oktanovy benzin (okrem ineho), kdezto u nas uz vacsian jazdi na 95 (mizive percneto na 91), ale vraj v usa jazdia auta na uplne rovnaky benzin ako v EU, akurat oni maju inu metodu vypocitania oktanov. ich 87 sa rovna nasej 95 alebo tak nejak. to si chcel pocut? nebudem ti tu dalej hovorit o kompresnych pomeroch, objemoch atd
-
makaveli
King
mame fiestu 1,4 TDCi a tam to tymto moc nespoznas, predsa len 50kW ...misokgb napísal:Aktualnu "kondiciu" turba spoznas spravnym svistanim na aute, dobrym tahom, prip. turbo efektom, ked zapne turbo od urcitych otacok a mas plyn !takmer! plny, tak pri zapojeni turba ta musi hodit do sedacky...
-
midnight_man
Guru
nove turbo ?
chod do origos predajne naprv si sadni ..opytaj sa..zatial sa chyt dakeho operadla aby ked ti povie cenu aby sa ti daco nestalo
nove turbo ? nemas problem dat 60 000
(hruby odhad) oplati sa dat repasovat..ale aj to je par 10 tisic Sk..darmo ked turbo odide uz vela neurobis..ked kupis druhe a das ho tam(nie nove) nemusi ist tak ako ma a aj tak sa rozpadne....
no podla mna 1.9 Tdi je pekna vec ale 66KW ...81KW atd....tento 48KW to je bieda...staviam na benzin..sviznejsia jazda..osobne som siel vcera na 1.4i seate a normalne som ziral kamo ako to jazdilo...sa mi chvilkami zdalo ze to ide lepe ako 1.9 Tdi 66 KW octavia..
no podla mna 1.9 Tdi je pekna vec ale 66KW ...81KW atd....tento 48KW to je bieda...staviam na benzin..sviznejsia jazda..osobne som siel vcera na 1.4i seate a normalne som ziral kamo ako to jazdilo...sa mi chvilkami zdalo ze to ide lepe ako 1.9 Tdi 66 KW octavia..
asi tazko moze byt benzin Tdi nie nahodou turbo dieselmidnight_man napísal:nove turbo ?![]()
chod do origos predajne naprv si sadni ..opytaj sa..zatial sa chyt dakeho operadla aby ked ti povie cenu aby sa ti daco nestalo
![]()
nove turbo ? nemas problem dat 60 000
(hruby odhad) oplati sa dat repasovat..ale aj to je par 10 tisic Sk..darmo ked turbo odide uz vela neurobis..ked kupis druhe a das ho tam(nie nove) nemusi ist tak ako ma a aj tak sa rozpadne....
no podla mna benzin 1.9 Tdi je pekna vec ale 66KW ...81KW atd....tento 48KW to je bieda...staviam na benzin..sviznejsia jazda..osobne som siel vcera na 1.4i seate a normalne som ziral kamo ako to jazdilo...sa mi chvilkami zdalo ze to ide lepe ako 1.9 Tdi 66 KW octavia..
-
midnight_man
Guru
-
midnight_man
Guru
ano malo..ale neje 1.9 D ako 1.9 D a ako pisal henten 1.9 D ma 48 ci kolko to KW cize nic mocmishenko napísal:1.4i lepsie ako 1.9TDi ? subjektivne by to malo byt praveze opacne, krutak je krutak, objektivne ale bude 1.4i urcite rychlejsia (0-100) ale nie pruznejsia. aj to len vdaka rozsahu vyuzitelnych otacok. ale hentie benziny aj tak nechodia
inak on nejde kupovat VW group auto, takze skor dCi, nie ?