Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

hrali ste niekedy simcity? urcite to poznate. takze mozno sa len nudil. ale uvazovat co bolo pred tym nez vznikol vesmir je celkom zbytocne, ale to by sa mohol mastermind rozpisat.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

jackb napísal:miki ma pravdu, ak sa ti nepaci krst, nedavaj krstit svoje deti... je len nasa vec, ci verime na vyssie ucinky krstu ako to, ze dieta bude vrieskat lebo mu bude po cele tiect mierne osolena voda...
Pani. Bavime sa o krste alebo o krsteni nasich deti? "Ano, samozrejme. Zakonite uz od veku vekov kazde dieta v chvili krstenia zacne plakat." To kto ti povedal? A budem stat si za svojim. Povazujem za hlupeho alebo nesympatickeho alebo nie zdraveho (pre mna) cloveka ktory to kedisy davno siril. Je to zbitocnost ktora zabije kopu casu ktoru mozem vyuzit napr. nato ze pojdem so svojim synom alebo dcerou na prechadzku v kociku atd... A este nieco. Udajne smie krstit len knaz alebo hocijaky iny cirkevny K****T. Kde nato nabrali pravo :evil: . Jednoducho ste silne presvedceny o tom ze to fakt pomaha. Fajn. Verte si tomu. :twisted:
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

lekoklatik napísal:... Je to zbitocnost ktora zabije kopu casu ktoru mozem vyuzit napr. nato ze pojdem so svojim synom alebo dcerou na prechadzku v kociku atd... A este nieco. Udajne smie krstit len knaz alebo hocijaky iny cirkevny K****T. Kde nato nabrali pravo :evil: . Jednoducho ste silne presvedceny o tom ze to fakt pomaha. Fajn. Verte si tomu. :twisted:
Ak nechces aby boli pokrstene tvoje deti tak ich nedaj pokrstit! Tie UDAJNE informacie cerpas skade? Dôverihodny zdroj: jedna babka povedala?! :roll:
Kto moze krstit? Riadnymi vysluhovatelmi krstu su biskupi a knazi, v Latinskej cirkvi aj diakoni. V pripade nutnosti môze krstit kazdy clovek(aj nepokrsteny) ak ma potrebny umysel a pouzije spravnu formulu.

Kto podla teba by mal mat pravo krstit? Murari?! :slap:
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

njn krstit moze aj lekar ak je predpoklad ze dieta si dlho nepozije a je to imho osobna zalezitos kazdeho cloveka ako sa rozhodne ci dieta da/neda pokrstit
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

krstit moze kazdy napr. pri autonehode ked niekto uz kazdu chvilu skonci a povie ti ze chce sa dat pokrstit tak zoberes mineralku COLU NIE!! povies formulku a mozes krstit.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

krstit mozes len cistou vodou, musis mat umysel a musis vedeit co mas povedat. ak takto pokrstena osoba bude neskor schopna ist na "regularny" krst mala by tak urobit.
SRneC
Addict
Addict

moze byt aj mineralna ..fakt ....

//pre isteho retardoro-nentaka ...viem cim sa moze vo vynimocnej situaci krstit a cim nie ...mineralna voda tj ta ista ako z vodovodu obohatena o kationy a aniony je PRIPUSTNA!! :)
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:krstit mozes len cistou vodou, musis mat umysel a musis vedeit co mas povedat. ak takto pokrstena osoba bude neskor schopna ist na "regularny" krst mala by tak urobit.
Sviatost krstu moze prijat kazdy clovek, ktory je nepokrsteny. Udeluje sa iba raz v zivote. Iba ak vzniknu pochybnosti o spravnosti udelenia krstu, smie sa v tomto pripade zopakovat.
Podstatny obrat sviatostu krstu spociva v tom, ze sa leje voda 3 krat na hlavu kandidata. V latinskej cirkvi vysluhovatej toto 3 nasobne liatie vody sprevadza slovami: ,,Ja ta krstim v mene Otca i Syna i Ducha Sväteho." Vo vychodnej cirkvi katechumen je obrateny na vychod a knaz hovori: ,,Krsti sa bozi suzobnik "M" v mene Otca i Syna i Sväteho Ducha." Pri vzyvani kazdej osoby Najsvätejsej Trojice ho ponori do vody a opät z nej vyzdvihne.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pHysIQ napísal:...
jj, ja som to uviedol v laickej a zjednodusenej verzii
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Ja som tvrdý ateista a trochu aj antikrist .....
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

aj som nazoru ze jezis existoval. vytrpel si svoje tak ho ukrizovali. ale vstat z mrtvych? to je drist na tretiu. somarina hovadina. v boha, v satana, v nebo a v peklo absolutne neverim. ked zomriem nejdem nikam. budem mrtvy. ani sa znova nenarodim ani nic. verim tomu ze ak predrbem svoj zivot tak druhu sancu nedostanem pretoze zijeme len raz
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

JohnFrusciante napísal:aj som nazoru ze jezis existoval. vytrpel si svoje tak ho ukrizovali. ale vstat z mrtvych? to je drist na tretiu. somarina hovadina. v boha, v satana, v nebo a v peklo absolutne neverim. ked zomriem nejdem nikam. budem mrtvy. ani sa znova nenarodim ani nic. verim tomu ze ak predrbem svoj zivot tak druhu sancu nedostanem pretoze zijeme len raz
toto je uz aj filozoficka tema trochu ty veris v aristotelovu vieru ze proste ked telo zomrie tak aj dusa zomrie.(v pohode :wink: :smt003 )
Mnohy su tu toho nazoru platonovej teorie ze dusa pokracuje dalej a bla bla...
Ja verim iba v jedno v svet kde vidim ze pritomnost sa premiena na minulost a buducnost na pritomnost..... a čo bude dalej ked tu nebudem ? je mi jedno.A čo bude so mnou ? je mi jedno lebo zijem tu a teraz a cítím tu a teraz.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Enduro3333 a nikdy si nepocitil ze niekto tam hore ovplyvnuje (riadi) chod tvojho zivota a ze nic co sa udeje nie je len tak bodaj bolo? Komu to davas za "nasledok"? Alebo si len jeden zy tych co hovoria ze vsetko to je nahoda?
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

pHysIQ napísal:Enduro3333 a nikdy si nepocitil ze niekto tam hore ovplyvnuje (riadi) chod tvojho zivota a ze nic co sa udeje nie je len tak bodaj bolo? Komu to davas za "nasledok"? Alebo si len jeden zy tych co hovoria ze vsetko to je nahoda?
Nie nikdy som nepočitil.... lebo keby hej ze niekto riadi kde je potom slobodna vôla?Kde je sloboda sa rozhodovat ? a bez tohoto čo je potom za život ked ti ho niekto riadi a ty si len divakom....

JA verim v to ze vsetko je Dôsledok našich rozhodnuti ....že si buducnost sami vytvarame našími činmy.... a nie že mi to niekto riadi :wink:
Ale vzdy je to len jeden z mnoha uhlov pohladu ..... :wink:
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

EDIT Enduro3333 nepochopil si ma celkom spravne.
Pohadal som sa s jednym dievcatom a povedal som jej aj take veci, ktore by som jej s kludnou hlavou nikdy nepovedal. Chodi po meste uplne inou trasou a bezne sa stretneme (vidime) tak raz za tyzden. V ten den som ju stretol si 6-7 krat. Nakoniec sme sa aj tak uzmeirili ale je to nahoda? Nema v tom prsty niekto tam hore?
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Nie aspon nie s mojeho pohladu .Ako sa vraví 1x je nahoda 2x to je zhoda nahod a 3x to je naschval ... ale nie matematicky vyjadrene ty si sa jej chcel vyhnut tak si zvolil nejaku bočnu trasu taku ktoru si este nepoužival alebo najviac vzdialenu od cesty ktoru"normalne" použivaš...Lenze aj ona spravila také rozhodnutie pre to s sa stretli ..a stretli ste sa preto znovu a znovu lebo ani jeden z vas nechcel ustupit s toho a mysleli si ze po stretnuti sa vzdy ten druhy vrati na ty jeho"povodnu trasu"....Da sa to aj prvadepodobnostou vyjadrit .. znie to šialene ..zne to iracionalne ale ja male percena maju obcas uspech ved sú ludia čo vyhravaju v loteriach miliony proste pravdepodobnost .. :wink: ved je to matematika pravdepodobnost ...Vieš na akom principe je napriklad zalozena športka ?to je jedno každý si vyjdrujeme veci čo nechapeme po svojom ...
Tomáš
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomáš »

JohnFrusciante napísal:aj som nazoru ze jezis existoval. vytrpel si svoje tak ho ukrizovali. ale vstat z mrtvych? to je drist na tretiu. somarina hovadina. v boha, v satana, v nebo a v peklo absolutne neverim. ked zomriem nejdem nikam. budem mrtvy. ani sa znova nenarodim ani nic. verim tomu ze ak predrbem svoj zivot tak druhu sancu nedostanem pretoze zijeme len raz
presne, toto je tiez moj nazor :wink:
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

som ateista.....kebyže boh existuje nedialo by sa na zemi to čo sa deje :?
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

Opak napísal:som ateista.....kebyže boh existuje nedialo by sa na zemi to čo sa deje :?
o tomto tu uz rec bola. skus pohladat dozadu a ak najdes nieco na co by si chcel reagovat tak napis. myslim ze zbytocne by sme znova zacinali nieco o com sa uz diskutovalo
SRneC
Addict
Addict

Opak napísal:som ateista.....kebyže boh existuje nedialo by sa na zemi to čo sa deje :?
a čo sa na zemi deje? myslis zlo vojny? za to moze clovek... pacilo by sa ti byť bábka?

a nereaguj na mna lebo sa tu zacne zasa kolotoc povedaneho citaj dozadu! :)
Napísať odpoveď