jj, ved ja pisem 1.9TDi .. co je turbodizlovy motor od VW.
1.9D (hladky) zvacsa fakt nejde, ale dizel bez turba ma zase menej nakladnu zivotnu cestu. Dobra motorizacia pre uzitkove vozidla, ktore nenosia velky naklad.
co je rýchlejšie 1,4 B alebo 1,9 D
-
krupica_dnb
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
Kibo
Hardcore addict
zozral si vsetku mudrost sveta alebo co? teraz som na rade ja, protiotazka na tvoju otazku - vies co je detonacne spalovanie? jasne, ved ty vies o autach vsetko, preto asi poznas aj metodu vypoctu oktanoveho cisla co som spominal. dal som si tu namahu najst ti definicie.krupica_dnb napísal:ani nemusíš. Vieš čo je to oktánové číslo? akú inú metódu by mohli mať?? a asi vieš veľkú ... o tom na aký benzín sú stavané americké a Europske autá, tak to radšej nechaj tak synak
ale nemam naladu sa tu handrkovat za take blbosti, kvoli ktorym chleba ja tak lacnejsi nebude* Oktánove číslo merané výskumnou metódou (OČ-VM) je určené pri 600 otáčkach za minútu, stálom predstihu zapaľovania 13° a teplote nasávanej zmesi 52 °C. Je vhodné pre popis správania pri nízkych otáčkach.
* Oktánove číslo merané motorovou metódou (OČ-MM) je určené pri 900 otáčkach za minútu, automaticky regulovanom predstihu zapaľovania v rozsahu 19 - 26° a teplote nasávanej zmesi 149 °C. Popisuje hlavne správanie pri prevádzke vo vyšších teplotách.
Rozdiel oktánových čísiel rovnakého paliva meraných oboma metódami býva 2 - až 12 jednotiek. Nazýva sa tiež citlivosť paliva na oktánové číslo. Oktánové číslo merané motorovou metódou je typicky o cca 10 bodov nižšie. V praxi sa vo väčšine krajín uvádza oktánove číslo podľa výskumnej metódy, oktánove číslo podľa motorovej metódy je však definované v normách.
Niektoré krajiny (napr. USA, Kanada) používajú tiež oktánové číslo vypočítané ako priemer z OČ-VM a OČ-MM. Vďaka hore spomenutému rozdielu medzi oboma metódami, oktánové čísla na benzínových pumpách v USA sú zhruba o 4 až 5 jednotiek nižšie ako v Európe. 87-oktánový benzín v USA ("regular") tak zhruba zodpovedá 91-oktánovému v Európe.
v podstate mas pravdu, ale napriklad ja mam skusenost s 1,9 SDi vo fabii a ta chodila fajnovo. na to auto to bol dostacujuci vykon (47 kW), s 1,2 Hovno To Pojede tam nebol velky rozdiel, ale bolo to take kultivovane, a hlavne to nic nezralo. nejednalo sa o jedno auto, odjazdil som ich asi 3. takze dost zalezi aj o ake auto sa jedna, jasne ze v dodavke by ten motor isiel uplne inak - prevodymishenko napísal:1.9D (hladky) zvacsa fakt nejde, ale dizel bez turba ma zase menej nakladnu zivotnu cestu. Dobra motorizacia pre uzitkove vozidla, ktore nenosia velky naklad.
-
krupica_dnb
Medium Professional
-
krupica_dnb
Medium Professional