ja by kebyze mam tolko diodiek tak by som vymenil vsetky povodne v bedni aj mimo nej (klava miska)
zacal by som tym ze by som si vyrezal oklienko v bocnici a napodobnil vianocne svetelne retaze... neskor aplikoval do zdroja napriklad.... ale nezabudni ze ked to chces napajat v pc priamo tak treba odpor lebo potom ti diodka zasvieti len raz
ja by som si s nimi "vytunil" pc nejake by som dal naspodok bedne ak mas trosku prehlad v elektronike, tak by som to pouzil v zosiku (tusim spider sa to vola) alebo si tym obalit izbu a potom zapnut nebude to mat ziadny vyznam, ale aspon uvidis ci ti vsetky funguju
Skolacik napísal:btw newerim ze ma doma tolko LED-iek
foto ti uz nespravim uz nemam fotak
ja by som si s nimi "vytunil" pc nejake by som dal naspodok bedne ak mas trosku prehlad v elektronike, tak by som to pouzil v zosiku (tusim spider sa to vola) alebo si tym obalit izbu a potom zapnut nebude to mat ziadny vyznam, ale aspon uvidis ci ti vsetky funguju
Budem si musiet zobrat dovolenku zo skoly to bude roboty
predaj ich za 0.50 sk jednu myslim, ze DESIGNER bude spokojny ale vazne: zalezi od toho ake su. ci su vysokosvietive a dost zalzi aj od farby. tych diod je mrte a kazda stoji inak
Vis co zalezi od svietivosti a podla toho ci su 5mm alebo viac/menej ak to je nejakych 5000 mCd a 5 mm tak nejakych 6 SK . Ale treba zistit o nich viac . Inac by som bral pretože mam ledky rad .
daj vlastnosti tych lediek (neviem sice ako zmeras tu svietivost, ale sak zbehni do dakho elektra, tam by mali mat nejaku tu vybavicku)
potom by som ti od nich pomohol (za nejaku rozumnu cenu, podla vlastnosti)
7iro napísal:som skocil s plnymi kapsami teda ku kamosovi
svietivost od 70 po 700mcd (neviem co to je, asi micro candel)
Vis co to je shit 700 mcd to mi svieti konrolka HDD tak . To je asi tak ze jaka farba ledky taka farba svetla ale inac svetlo je biele farbu robi iba farba povrchu . Keby si mal bielej priesvitnej farby ktore svietia na modro a maly by svietivost 5000 mcd bral by som aj 1000 KS
chrono napísal:Farba svetla LED diódy závisí od PN prechodu (či čo to tam je ), takže aj keby všetky boli priehľadné, aj tak by malo svetlo nejakú farbu.
No ved jasne ze tak to je . Ale na starych diodach myslim ze svieti iba biela farba a farbu robi farba materialu .
BTW : Farba vyžarovaného svetla závisí od chemického zloženia použitého polovodičového materiálu.