pomoc s videokamerou

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Dj.freedy!!!
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

pomoc s videokamerou

Príspevok od používateľa Dj.freedy!!! »

potrboval bi som pomoct mam video kameru s lcd displejom ale je na kazety a chcel by som to co je nahrate na tej kazete stiahnut do pocitaca mam aj usb kabel len neviem aky program potrebujem prosim pomozte.Dakujem
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

asi daky k tej kamere, co dodaval vyrobca :wink: inak neviem
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

no tak za
1.) urcite nenahravaj cez usb kabel, = pomaly prenos = strasna kvalita
2.) kup si firewire kabel s firewire kartou, kazda kamera ma aj toto priojenie
3.) zozen si na to nejaky dobry soft
4.) musis si zistit ze do akeho kodeku/formátu chces ripovat to nahraté video
Dj.freedy!!!
Amateur
Amateur

reno23 napísal:no tak za
1.) urcite nenahravaj cez usb kabel, = pomaly prenos = strasna kvalita
2.) kup si firewire kabel s firewire kartou, kazda kamera ma aj toto priojenie
3.) zozen si na to nejaky dobry soft
4.) musis si zistit ze do akeho kodeku/formátu chces ripovat to nahraté video
ale mne to nevadi ze je to pomale ja to hlavne chcem dat doPC cez ten usb
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

reno23 napísal: 4.) musis si zistit ze do akeho kodeku/formátu chces ripovat to nahraté video
ja by som to DV video ak je to miniDV kamera ripoval najprv do nekomprimovaneho avi a potom uz dalej uvazoval co s tym... kedysi ked som to este robil, tak myslim ze takyto bol nejaky postup: som ripol do nekomprimovaneho avi, zostrihal, rozdelil na video a audio stopu, prekonvertoval video stopu na mpeg2, prekonvertoval audio na prislusny format, v dvd authoringovom softe vytvoril menu a take blbosti -> pridal video a audio stopu a prekonvertoval na dvd
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

makaveli napísal:ja by som to DV video ak je to miniDV kamera ripoval najprv do nekomprimovaneho avi a potom uz dalej uvazoval co s tym... kedysi ked som to este robil, tak myslim ze takyto bol nejaky postup: som ripol do nekomprimovaneho avi, zostrihal, rozdelil na video a audio stopu, prekonvertoval video stopu na mpeg2, prekonvertoval audio na prislusny format, v dvd authoringovom softe vytvoril menu a take blbosti -> pridal video a audio stopu a prekonvertoval na dvd
ano, na zaciatok by som mu navrhoval nainstalovat "panasonic dv codec"
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Dj.freedy!!! napísal:ale mne to nevadi ze je to pomale ja to hlavne chcem dat doPC cez ten usb
ale cez usb kabel to video do pc jednoducho nedas... ten usb sa ku kamere dodava kvoli tomu napr. aby si ju mohol pouzit ako webkameru... video budes musiet davat cez firewire kabel a firewire radic...
Dj.freedy!!!
Amateur
Amateur

makaveli napísal:ale cez usb kabel to video do pc jednoducho nedas... ten usb sa ku kamere dodava kvoli tomu napr. aby si ju mohol pouzit ako webkameru... video budes musiet davat cez firewire kabel a firewire radic...
no ale to je tozle ze ja som fakt somar lebo ani neviem co je to to fire vire ja fakt neviem potreboval by som taky mensi navod proste ta kamera lcd displej anema to cd ale male 8mm pasky
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Dj.freedy!!! napísal:no ale to je tozle ze ja som fakt somar lebo ani neviem co je to to fire vire ja fakt neviem potreboval by som taky mensi navod proste ta kamera lcd displej anema to cd ale male 8mm pasky
vacsina kamier co pouziva vacsina ludi, este zatial, je na kazety, tie na dvd este nie su imho tak velmi rozsirene... no napis typ kamery, nech vieme aspon aka kazeta tam ide... ci digital8, miniDV, ... inak firewire je toto: http://sk.wikipedia.org/wiki/IEEE_1394 firewire radic a kabel kupis od tych 400 korun...
Napísať odpoveď