Oplati sa tento prechod?
Myslim ze 2000 je stabilnejsia a papa menej z RAM, ale zase som uz dost zvyknuty na styl XP a hlavne ci by mi isli vsetky softy ktore frcia na XP aj na 2000-ke?
Neprimerane vela mi nepomoze. Cisty Win sa da stlacit cez nLite+XPlite+vypnutim procesov na tych 76MB, to je asi take minimum. Ak si vezmem, ze normalne bezi na tych 100-120MB, plus nejaky ten firewall (20MB), antivirak (20MB) a este par veci na pozadi, tak do 200 MB sa musis vmestit.
Najlepsia alternativa mi pripada pouzit Windows XP SP2, ktory by si si mohol upravit pred instalaciou cez program nLite, pomocou ktoreho mozes vyhodit nepotrebne veci ako Outlook, MSN, Media Player a podobne hluposti, zaroven dokazes spravit rozne nastavenia, ktore inak nespravis. Hned po aktualizacii spustit Windows Update, ktory aktualizuje system. Tiez by bolo dobre pouzit posledne verzie ovladacov, zvolit kvalitny antivirovy program a pripadne firewall (nepouzivat ten WinXP firewall) a pre surfovanie pouzivat programy, ktore su bezpecne a nie su dierave ako IE, cize Firefox alebo Operu.
Urcite sa nevracaj k 2000-ke, je to uz starina a dlhsie startuje, xp-cko po orezani zere len o nieco viac ako 2000 a je urcite stabilnejsie pri novych programoch a aj bezpecnejsie s najnovsimi updatmi. Ak mas LCD tak byt ti asi vadila aj absencia ClearType.
Definitivne nie a sprav presne to, co ti navrhol hojko. Popripade, ak to nevies sam, potiahni si nejaku Unattended verziu od Amita napr.. Chalan robi tak osekane Windows a tak natweakovane, ze to ide aj na starych Pentiach.
ja som nedavno chcel skusit staru 2000-ku, ale nejaq sa mi to nepacilo. celkovo win sa mi nepozdaval, dlhsi start. takze aj ja radim nechat XP SP2. inaq ten svchost, skus si dat SP2 a to by ti potom robit nemalo.