Pozor, zalezi od vas, lebo budem skusat
Verite v existenciu Panenky Marie?
Verite v existenciu Panenky Marie?
Hlasovacia otazka je dana, cakam na odpovede.
Re: Verite v existenciu Panenky Marie?
Myslis tu o ktorej pisu teraz v Plus7DniLes napísal:Hlasovacia otazka je dana, cakam na odpovede.
-
mastermind
VIP
Spam premazany. ak este niekto dostane chut pisat mimo temy, nech sa paci. no rovno svoj prispevok reportnite nech ho mozem zmazat a vas prdnut k ostatnym do basy.
ADD: a ty Les specifikuj otazku. ci sa pytas na minulu existenciu ci na pritomnost ci na zjavnenia. Inak je tema zbytocna lebo nevieme o com diskutujeme
ADD: a ty Les specifikuj otazku. ci sa pytas na minulu existenciu ci na pritomnost ci na zjavnenia. Inak je tema zbytocna lebo nevieme o com diskutujeme
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
To je co za hlupu otazku?! Ako sorry za vyrazovy prostriedok, ktory som pouzil v uvode, ale ako toto je uz fakt moc. To je podobne sprosta otazka, ako keby si sa spytal ci verite v existenciu Hitlera, alebo Alexandra Velkeho...otazka je polozena uplne nekonkretne, uplne zle. Mala byt formulovana ako:
a) Verite v to ze Panna Maria je coredemptrix? [ucastna na spase spolu s Bohom Otcom a Synom Kristom]
b) Verite ze Panna Maria "zije" [podobne ako Boh, alebo pre veriacich Kristus, tzn. niekde v "nebesiach" je spolutvorkyna diela spasy]
c) Verite ze Panna Maria je mrtva, podobne ako miliardy dalsich "beznych" ludi?
//edit: kelu, masta to uz napisal
...moc dlho otvorene taby maju svoje nevyhody, ale necham to tu...
a) Verite v to ze Panna Maria je coredemptrix? [ucastna na spase spolu s Bohom Otcom a Synom Kristom]
b) Verite ze Panna Maria "zije" [podobne ako Boh, alebo pre veriacich Kristus, tzn. niekde v "nebesiach" je spolutvorkyna diela spasy]
c) Verite ze Panna Maria je mrtva, podobne ako miliardy dalsich "beznych" ludi?
//edit: kelu, masta to uz napisal
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
nie neverim. kedze dogma o jej neposkvrnitelnosti bola prijata cca asi pred 150 rokmi. ako to bolo je asi uplne jedno, kedze tu ide o vieru a to sluzi na nieco ine. je tiez mozne ze mariansky kult je len pretransformovane uctievanie zeny ako bol v staroveku afroditin kult. kedze po vzniku krestanstva pretrvaval este starocia bolo treba ho vykorenit a na to posluzila panenka maria.
ked som sa nad tym parkrat zamyslal tak mi napadlo ze krestanstvo je novodobe pohanstvo, mame sice jedneho boha ale trojjedinneho a plno vela svatych, ktory su patronmi takmer hocicoho a ktory sa uctievaju rovnako. keby to videl niekto nestranny tak o par tisic rokov tak by si asi myslel to co mi o starovekych pohanoch
ked som sa nad tym parkrat zamyslal tak mi napadlo ze krestanstvo je novodobe pohanstvo, mame sice jedneho boha ale trojjedinneho a plno vela svatych, ktory su patronmi takmer hocicoho a ktory sa uctievaju rovnako. keby to videl niekto nestranny tak o par tisic rokov tak by si asi myslel to co mi o starovekych pohanoch
-
will.i.am
Darca
presne, ak dievca vyprstujes a praskne jej blana stale je panna...MurphY napísal:rozmyslat nad tym ci mala blanu alebo ne je choree..
ako vies, by ma fakt zaujimalo...Digital napísal:Verím že neexistuje , teda viem
Inak moj nazor, podla mna existovala a aj niekde tam hore sa na nas pozera a aj nasstrazi...
Som krestan, nie som nejaky velmi pobozny clovek a vo vela veciach som liberalny, ale urcite veci a dogmy beriem tak ako mi boli povedane a nebudem ich rozoberat, preto sa to vola dogma...
omg, preco sem pletiete pannensku blanu, to s tym nema nic spolocne..SRneC napísal:podla mna to nieje chore pretoze sa bavime o PANNE Marii
to slovicko ma troska iny vyznam, to ze "pocala z ducha svateho"..cisto z bilogickeho hladiska pannensku blanu mat po porode samozrejme nemohla..
..a k otazke..naozaj zle formulovana, ako historicka osoba podla mna ano..no aj ci ako matka Bozieho syna..................?!