Blokacia

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
.::Dallas::.
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Blokacia

Príspevok od používateľa .::Dallas::. »

Mam webovu stranku a potreboval bz som jednu vec ale neviem vobec čsa take niečo da spraviť :? potreboval by som aby si ti co pridu na moj web nemôzu stiahnut ziaden obrazok ???da sa to nejak v html alebo inym programom spravit lebo ked si date pravym tlacitkom stiahnut obrazok a je to a ja prave nehcem aby si ludia stahovali tie obrazk neda sa to nejak zakazat??
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

To menu sa dá zakázať javascriptom, ale dá sa to jednoduch obísť (napr. sa vypne JS).
.::Dallas::.
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Trocha

Príspevok od používateľa .::Dallas::. »

Som začiatočnik tak pls trochu viac info ako cez čo načo prečo _ :D
chrono
VIP
VIP

Môžeš použiť takýto JS, ale v pri štandardnom nastavení FF to fungovať nebude (lebo je zakázané nahradzovanie kontextového menu):

Kód: Vybrať všetko

document.oncontextmenu = function(){return false}
if(document.layers) {
    window.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
    window.onmousedown = function(e){
        if(e.target==document)return false;
    }
}
else {
    document.onmousedown = function(){return false}
}
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

chrono napísal:To menu sa dá zakázať javascriptom, ale dá sa to jednoduch obísť (napr. sa vypne JS).
no to by mu asi moc nepomohlo :( aj z cash sa to da vydolovat. taketo veci som ja vyriesil jednoducho :) spravil som div s nejakymi rozmermi a background som si nastavil v css ten dany obrazok. ked niekto klikne pravym na obrazok, tak ma moznosti ako keby klikol na normal text, cize zobrazit zdroj atd. ale ma to jednu nevyhodu. staci sa pozriet odkial stranka cuca css subor a dat si zobrazit subor a kuknut v tom dive kde je na serveri ten obrazok. no a potom uz len napisat url a dat enter. cize sa to da obist, ale trosku tazsie. mne tento sposob stacil. keby si to chcel este ochranit, tak mozes pouzit .htaccess, ale s tym moc neviem robit
chrono
VIP
VIP

Aj obrázok nastavený pomocou css sa ukladá do cache. Navyše vo Firefoxovy je možnosť zobrazenia obrázku pozadia.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

chrono napísal:Aj obrázok nastavený pomocou css sa ukladá do cache. Navyše vo Firefoxovy je možnosť zobrazenia obrázku pozadia.
hmm to vo FF som to tusim neskusal... a z cash to vytiahnut som neskusal tiez :(
jurko.info
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurko.info »

čo sa raz zobrazí na monitore, to už je v PC, takže otázka neznie, ako to zakázať, ale ako to sťažiť uživateľom - nedá sa stiahnuť len to, čo na nete nie je - jednoducho si nepomôžeš - leda tak oblafneš začiatočníkov - skúsený sa budú len usmievať

PÁR TRIKOV S KTORÝMI SOM SA STRETOL:
1. zakázanie menu prevého tlačítka myši javascritom
2. prekrývanie obrázku transparentným gifom (png)
3. kombinácia dvoch šachovnicových obrázkov (tiež transparencia)
4. obrázok ako flash applet kontrolujúci url (podľa url buď zobrazí alebo nie)
5. :-) obrázok ako table mozaika (strašné megabajty), ale aj to som videl
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

ani jeden zo sposobov nezabrani tomu ze si clovek urobi printscreen. ak neches aby boli tvoje obrazky niekde pouzite daj im watermark. a mas pokoj
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Pre javascript vidím ďalší problém v tom, že na každej (novšej?) klávesnici máš také zázračné tlačidlo, ktoré funguje ako pravé na myši a javascritp ho nezakáže. Nachádza sa hneď vedľa toho so znakom win a naposledy som videl klavesnicu, čo ho nemala na mojej 486 z doby temna.
-Keď už, tak ten CSS ale aj priemerný amatér si vie spraviť screen, pokročilejší si nájde iný spôsob (viď trik s FF). Jediný mastermindov vodoznak je riešením. :hmm:
Napísať odpoveď