Ako vyskúšať asistetntku z Word, Excel, Powerpoint...

Informácie o software, ankety...
hezo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Ako vyskúšať asistetntku z Word, Excel, Powerpoint...

Príspevok od používateľa hezo »

Dúfam, že v správnej sekcii.

Takže ide o toto:

V stredu máme výberové konanie na novú asistentku konateľa, a ja by som ich ma vyskúúšať z tej časti, že čo vedia robiť na PC. Tak predpokladám, že by som mal spraviť nejaký test zo základov PC, Wordu, Excelu, Powerpointu.. Len nevem akou formou. Pls poradte :)

THX
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A čo všetko bude musieť asistentka robiť v tom Office? Daj jej úlohu, nech napíše taký a taký list, alebo nech urobí takú a takú tabuľku, s ktorou sa bude bežne pri svojej práci stretávať..

OT: Inak zbytočnosť ju testovať, keď aj tak bude iba nosiť kávu a občas "podrží".. ;)
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Heh, no pred skuskou by ste jej mali dat banan. Nech si ho olupe a zje. Podla stylu akym ho bude jest sa rozhodnete, ci ju zoberiete :D Zvysok je formalita...

K teme: Asi by som vytlacil nejaky list, pouzil tam odstavce, velkosti pisma, styly a dal jej ho prepisat do pocitaca rucne.... Podobnu vec by som spravil v exceli... vytlacena tabulka: Vytvorte kopiu v pc, vytvorte graf z tej a tej osi... Nic zlozite tam nedavaj, ked bude na tom pocitaci robit jednoduche ulohy, uvidis, ci to robi s istotou, alebo nad kazdym krokom premysla a opravuje (no, bohuzial, ak zastresuje, ma smolu..)
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

V exceli by mala vediet funkcie.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Vo worde by som jej nechal vytvorit dokument (ktory vytlacis ako predlohu), ktory by obsahoval obtekanie obrazku, nastavenie fontov, centrovanie, zarovnania, tabulatory, tabulky so zlucenymi stlpcami/riadkami a neviditelnymi okrajmi. Pokial nebude centrovat medzerami tak by to mohlo byt OK ;-)
Prílohy
SNAG-0099.png
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

V exceli jej daj spravit kontingencu tabulku s grafom, nejaky automaticky filter + funkcie a podobne ulohy (praca s bunkami..). Vsimaj si ci bude hladat v menu kde sa co vyskytuje alebo to bude ovladat.. to ma tak napadlo.
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

tu som náhodou našiel niečo:
http://user.edi.fmph.uniba.sk/jaskova/i ... lohy06.htm - sú tam celkom solídne náročné úlohy

a pri worde by som špeciálne zapol zobrazovanie neviditeľných znakov a sledoval kde osoba používa zbytočne tabulátory, keď sa majú použiť zarážky - pri tomto to dobre napísal t0m4s3

k excelu - najlepšia vec je skúšať vytváranie grafov, aj trojosových (os x, os y, a os ešte jedna vpravo rovnobežná s y), formátovanie tabuliek, používanie funkcií, formátovanie grafov, meny... - ideálna vec je dať osobe do ruky vytlačenú tabuľku, a na základe nej vygenerovaný graf - a nech spraví to isté v pc

pri powerpointe stačí zadať prezentáciu na tému bla bla bla, a taktiež sledovať kreativitu, použitie rôznych PW možností, farby, rozvrhnutie jednotlivých stránok
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No neviem, ale keby mali vybrať iba takú asistentku, ktorá toto všetko ovláda, tak ju nikdy nenájdu, pretože podľa mňa to takmer žiadna nedokáže.. a tá, ktorá to dokáže, určite bude chcieť lepšiu funkciu, než len asistentka konateľa. Podľa mňa dôležité napísať nejaký list (formátovanie), utvoriť tabuľku, prijateľne ju naformátovať (šírka stĺpcov, ohraničenia, zarovnanie), možno vyskúšať pár vzorcov (suma, priemer, sčítanie, odčítanie, %). Grafy podľa mňa vo svojej práci nikdy nevyužije (ale to vlastne iba hezo vie, či hej alebo nie), veď ona bude konateľova asistentka, žiadna analytička. A funkcie? :) To už rovno ju môže preskúšať makrá, prácu s databázou foxpro.. atď.. ;)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

stiahni si ECDL testy a daj jej niektore vypracovat. tam su prave take ulohy na office a pracu s netom
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

jo dostal si tu dobré rady... len tú kontingenčnú tabuľku by som prdsa asistentke nedával tá treba akurát tak štatistikom ale to je inde...
vytiskni nejaký formátovaný text s obrázkami vo worde a nech ti spraví (myslím ten text) a z excelu urte formátovanie buniek nejaké zlučovanie proste basic tabuľku a hlavne nejaké jednoduché vzorce nech tam dá čo ja viem percentá násobenie, suma, minimum, maximum, priemer a tak a ešte by mohla ovládať if ale to iba tak doplnujúco asi.. však sekretárka by mala vedieť iné veci ako sedieť stále za compom hh
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

dik všetkým, niečo z toho určite vymyslím a dám vedieť ako to dopadlo ;)
Napísať odpoveď