Doska nezisti Graf.kartu

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
4JOKE
Light Star
Light Star

Doska nezisti Graf.kartu

Príspevok od používateľa 4JOKE »

Doska: Abit KT7A(-RAID) v1.3 s AGPx4
Graf.karta: Inno3D GF4200Ti AGPx8 64MB 128bit

Ked zapnem pc a vlozim tam predtym tu GF4200 tak pc zapipa (dlha, kratka, kratka) a na monitore vidim ,,no connection,, coz znamena ze doska nevie rozpoznat graficku kartu. Samozrejme graf.karta sa spusti, ventilator sa roztoci.

:!: Dolezite:
1) Doska a aj GF karta je v poriadku.
2) V doske funguje bez problemov Radeon 9200se AGPx8 64MB 64bit, ktora spravila asi 3x to iste co ta GF4200 ale nakoniec sa to samo od seba spravilo a ked som ju zasunul po treti krat tak sa ta Radeona spustila a odvtedy ide bez problemov.
3) Skusal som aj nastavit AGP Driving Control na Manual a hodnotu nastavit na EA (coz je default pri GF kartach), mno vtedy sa ta GF4200 spustila, odinstaloval som si ATI drivre, restartol PC, nainstaloval som si drivre od Nvidie, vsetko islo v poriadku az pokial som pc nevypol. Ked som neskor prisiel domov tak uz zase s tou GF4200 bol ten isty problem pricom sa s pc nic nerobilo, len som ho vypol a odisiel prec.
4) Skusal som vymazat CMOS, update BIOS na najnovsi, odmastit kontakty na karte.

5) Zvysne nastavenia co mam:
AGP Aperture Size: 64MB
AGP-4x Mode : Enabled
Fast Write : No support
AGP Master 1 WS Write : Disabled
AGP Master 1 WS Read : Disabled
..ziadne ine nastavenia som nenasiel.

6)
Ked som flashol Bios na novsi, tak teraz ked restartnem pc tak mozem mat hocijaku graficku kartu v agp slote a obraz nenaskoci a monitor sa tvari ako nezapojeny ku grafickej a PC zmrzne ale nepipne. Teda skoro tak ako pri GF4200. Mno ak vypnem zdroj a znova ho zapnem a potom az zapnem PC tak graficka karta napr. ta Radeona sa rozbehne bez problemov.
- vyzeralo by to ze doska je vadna, ale ten stav sa zhorsil ked som flashol bios na novsi, inac dovtedy vsetky karty az na tu GF4200 isli bez problemov.

...nenapada vas ako inak by som mohol tu Grafiku kartu na tej doske rozchodit?
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa juslik »

ked viac krat zapipa tak by mala byt zastrcena...
4JOKE
Light Star
Light Star

juslik napísal:ked viac krat zapipa tak by mala byt zastrcena...
nechapem co si tym myslel, ale ano, ta GF4200 je tam samozrejme spravne zastrcena, tam ani nieje co zle zastrcit, jednoducho cvakne na maximum a hotovo.
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

cvaknut moze ...a nemas nahodou z boku graficke ako jak otvoris bednu a kuknes na nu a s prednej hrany nejaky cidlik na pripojenie volakeho kabliku ? lebo ja to tak mam na NX6600 Agp 8x a ked som to tam nemal tak to bolo nieco podobne... ale ked 3 krat pipa tak je nieco zle zapojene na 100 %
4JOKE
Light Star
Light Star

juslik napísal:cvaknut moze ...a nemas nahodou z boku graficke ako jak otvoris bednu a kuknes na nu a s prednej hrany nejaky cidlik na pripojenie volakeho kabliku ? lebo ja to tak mam na NX6600 Agp 8x a ked som to tam nemal tak to bolo nieco podobne... ale ked 3 krat pipa tak je nieco zle zapojene na 100 %
mno proste je tam napevno pekne v tom agp slote a neviem co ine by som s tym uz robil. A ziadny cidlik nikde nevidim.
Mno ked 3x pipa tak nemusi byt nieco zle zapojene, ale tazko povedat co to je, lebo som skusil takmer vsetko.
Samozrejme aj by bola velka nahoda ze ine graf.karty by som tam dal vzdy dobre a GF4200 by som dal vzdy zle do toho slotu. Urcite tam je spravne.
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

nic taketo tam nemas ?
Prílohy
CIMG3689.JPG
4JOKE
Light Star
Light Star

to co si tam ukazal tak to ti ide do grafiky? ak hej tak to je pridavne napajanie nie?

..a inac nic take tam nemam.
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

4JOKE napísal:to co si tam ukazal tak to ti ide do grafiky? ak hej tak to je pridavne napajanie nie?

..a inac nic take tam nemam.
tak potom nevim..
4JOKE
Light Star
Light Star

prave som dosiel na jednu zaujimavu vec, mozno to pomoze v rieseni problemu.

- na povodnom biosy som skusal aj GF MX440 ktora narozdiel od GF4200ti isla
- kedze GF4200ti stale nesla tak som flashoval bios na najnovsi
- mno po flashi biosu na novsi pc pipa tak isto uz aj pri GF MX440 :shock: :shock:
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

pri flashovani tejto mobo treba ale davat pozor. ma niekolko revizii. od rev 1,0 po 1,2 je pouzity iny bios ako pre rev 1,3.

1,0-1,2 :arrow: http://www.bgslevi.cz/soubor.php?produk ... RAID&typ=b
1,3 :arrow: http://www.bgslevi.cz/soubor.php?produk ... 3%29&typ=b

ako som si vsimol, ty mas rev 1,3. pri jednom z biosov je pisane toto:
opraven problém kompatibility VGA nVidia GeForce4 Ti 4x00 ve Windows XP
misokgb
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Tipujem tak na 99%, ze to budu kondiky na doske v okoli AGP slotu :) Pozri, pripadne hod fotku dosky zvrchu. Kondenzatory budu napucane, stratili svoju kapacitu, nefiltruje, nestabilita grafickeho subsystemu... Typicke pre stare ABiT dosky ;) Vymenis kondiky a ides dalej...
4JOKE
Light Star
Light Star

2 misokgb : praveze niesu nafucane, ale isto hodim fotku.
Podla mna sa to ta aj logicky hned vylucit kedze napr. Radeona co som v tych bodoch spominal, tak ta isla.

2 krija :
Dalej, Bios som flashoval pre rev 1.3 .
viz. tento link:
http://www.abit.com.tw/page/en/download ... Socket%20A

Mal som N3 verziu(najstarsia) a flashol som to na najnovsiu B4, mno s problemami ako som pisal. Skusal som aj 9R ale ten isty vysledok.
Teraz som to flashoval spet na N3 a aspon GF MX440 ide. Takze nechapem z toho.

//edit: tak tu su tie fotky. Mozno to blesk trocha skresluje ale su tam tie kondenzatory celkom pekne vidiet. Btw ta graficka karta v AGP slote samozrejme nieje GF4200ti ale zatial tam mam S3 4MB nech mam aspon nacom ist na net.

Obrázok
Obrázok
Napísať odpoveď