edit//na programovanie sa pouziva Turbo Pascal a na pripravu je 30 min..odpoved je 15 min1.
Program, ktorý vypíše 8-miestne číslo. Na vstupe do jednej premennej budete postupne zadávať číslicu 0-9. Na výstupe počítač vypíše jedno osemmiestne číslo.
Na internete nájdi mapu mesta Martin konkrétne oblasť hotela Luna. Vysvetli prácu s mapami na internete.
2.
Do programu na vstupe budete zadávať výšku a váhu osôb. Program zistí priemernú výšku, váhu a vypíše najťažšieho a najvyššieho.
S internetovej adreszy: www.gymmt.sk stiahni fotku pedagogického zboru a uprav pomocou príslušného softwaru ( zakrúžkuj tvár profesora , pripíš meno a predmet, ktorý učí).
Ulož obrázok vo formáte : .bmp .jpg .gif
3.
Program pre kino. Zadaš počet lístkov program zisti ci je splnený minimalny pocet kupených listkou na predstavenie a zaroven ci nebol preiahnuty maximalny pocet listov, pretoze len vtedy moze predstavenie zacat.
Najdi internetove stranky providerov v Martine+ake pripojenia ponukaju a vsetky zistene informacie posli na mail [email protected]
Co vies o bezplatnom internete v Martine
4.
Do programu stupuju hodnoty vysky a vahy modelky. Pomocou BMI zisti ktora je najstihlejsia a urci jej poradove cislo
Stiahni kurzovy listok banky. V excely vytvo tabulku korej budu udaje kolko stoji 10,20,...100CAD tak aby kazda zmena kurzu ovplyvnila tabulku.
Hodnota CAD je v polozke predaj valut
5.
Program pre automat nakavu. Zisti kazdodennu trzbu,a pocet ludi ktori si kupili napoj a aky napoj si kupili. Zadavanie ukoncis vlozenim „0“
Urob graf funkcie y=5x2+3x-2 na intervale <-5, 5.5> s veľkostou kroku 0,5 tak aby bolo mozne urobit lubovolny graf pre lubovolnu funkciu
6.
Zo zadanych rodnych cisiel zisti kolko je dievcat a kolko je chlapcov
Stiahni pesnicku do samostatnej zlozky
Teoria o formatoch .mp3 .wav .midi
7
.zisti zo zadaneho priezviska ci je dlhsie ako 12miest kolko krat sa v nom nachadza pismeno „o“
Najdi opravovnu pocitacov v blizkosti danej lokacie. Od coho zalezi vyber opravovne ?
8.
V bare pracuju traja casnici. Kazdy moze obsluhovat aj uctovat aj stoly ktore neobsluhoval. Vsetko prepitne na konci dna daju dokopy a pravodlivo si ho rozdelia. Program zisti zo zadanych hodnou sprepitneho kolko dostane jeden casnik a ci bol dnesny den uspesnejsi ako vcerajsi.
Stiahni tabulku futbalovej ligy napr. www.futbal.zoznam.sk a zisti :
• Priemerny pocet vyhranych zapasov
• Sucet vsetkych remiz
• Najmensi pocet prehranych zapasov
Vytvor graf z celkoveho poctu ziskanych bodov
9.
Hod kockou. Zisti :
• Kolkokrat bolo hodene
• Ktore cislo padlo najcastejsie
• Kolkokrat padlo cilo 3
Prezntacia i-podu
10.
Program na vypocet cestovneho ak viete ze cestujuci zaplati podla vzdialenosti v km
Pocet km cena za 1km
<20………………………………..1,50sk
<20,30>…………………………...1,40sk
(30,60>……………………………1,30sk
>60………………………………...1sk
Rodina ma 95000sk. Zisti na internete ci to staci na pobyt pri mori ale aj na letiskove+bezpecnostne poplatky,vizum,palivov priplatok,poistenie.....
Zoatav jednoduchu tabulku ktora bude obsahovat naklady na jednu osobu na cely pobyt
www.zajazdy.sk
11.
Mame cukriky v nadobe. Kazde dieta si zoberie 1 alebo viac cukrikov(ale neberie si viac ako je v nadobe) zisti ktore dieta uz nebude mat cukrik
Njdi informacie o topologii v oblasti vyuzitia pocitacovych sieti a vytvor min 2strankovu prezentaciu k tejto teme.
12.
Program na vypocet vyslednej znamky. Vzorec na vypocet tejtot znamky je 0,4*znamka zo slohu +0,4*znamka z literatury + 0,2*znakma zo slovecniny
Vytvor uvodnu(putavu) stranu novin +3dalsie strany o muzeu svk. Dediny+obrazky zakomponovane do textu(musia text odtekat).
13.
Na obed sa razia listky1,2,3kou (toto je vstup do programu) zisti kolko listkov s akym cislom bolo orazenych
Vytvor minimalne 2strankovu prezentaciu o novych perifernych zariadeniach k PC
14.
Program ktory zada 5otazok a podla zodpovedania oznamkuje od 1 do 5 (tema :vstupno vystune zariadenia)
Prezentacia min2strany o flexipozicke
15.
Dostanes zakodovanu spravu. Program ktory napises ju odkoduje tak ze napise kazde stvrte pismeno z povodnej spravy
Vytvor dokument word :
• Hlavicka + Pata
• Logo internetoveho providera v zahlavi, adresa v pate
• Obsahom je cennik
• Text(velkost 12,riadkovanie1,5 + esteticke upravy)
16.
Program vypise tabulku. 1stpec.....hodnoty1 az X 2stlpec.....X2 3stlpec....odmocninaX
Mas 3500sk a ulohu vytvorit mutimedialny pocitac........je to mozne?
Vytvor tabulku komponentov s ich cenami a vyslednou cenou
17.
Pocitac si vymysli cislo od1 do 100 a ty hadas. Pocitac po kazdom pokuse napise: Viac Menej a po uhadnuti napise pocet pokusov
2strankova prezentacia na temu stavba PC (vychadzajte z Von Neumanovej schemy)
18.
Jozko sa za den nauci 20stran z knizky. Nemoze si kupit knizku drahsiu ako 600sk.
Napis program ktory mu poradi aku knizku si kupit aby sa ju naucil za tyzden
(ceny kniziek a dlzky stran budu pripisane v mat.otazke)
Zostroj graf na zobrazenie zavislosti velkosti zarobkou zenskej casti rodiny od jednotlivych mesiacov a naformatuj ho
19.
Program hod kockou. Zadas kolkokrat sa hodi a program zisti:
• Kolkokrat padne parne cislo
• Vypocita pravdepodobnost (podiel padnutych parnych a celkoveho poctu hodov)
Vytvor tabulku pre tipujeceho (pouzijes funkciu IF) pricom do bunky vkladas Ano Nie pricom Ano zvyraznis
20.
Po zadani hmotnosti baliku a miesta dorucenia vypocita program cenu.
Kazdy gramstoji 0,5sk, priplatok v ramci SR je 5sk v ramci inej krajiny EU je10sk, inde20sk
Vytvor www stranku podla predlohy
(otazka bude nahradena inou, akou mi Dudo nepovedal, asi ani sam nevie)
21.
Veduca rano zada mnozstvo latky .
Kazda strihacka zada mnozstvo latky ktore potrebuje na usitie jednej kosele a ak jej to ostavajuce mnozstvo latky dovoli tak si ju odstrihne. Na toto napis program
Najdi na nete audio video subor ktory stiahnes a porozpravas v akom je formate ,aky format by so preferoval a preco. Problematika stahovania i internetu a rizika. Vysvetli autorky zakon,poc. Kriminalitu,freeware,shareware,upgrade a licenciu
22.
Zisti kolko cisiel z daneho intervalu celych cisiel je delitelnych tromi <1,500>
Vytvor oramovany hlavickovy papier pre GVPT:
• V hlavicke bude logo a nazov skoly
• V pate symbol s cislom telefonu
• Funkcny odkaz na www.gymmt.sk
23.
Vstup bude 10mien a program vypise najdlhsie meno
Vyber na internete jednu z foriem interaktivnek komunikacie a vysvetli vyhody a nevyhody. Najdi nejaku osobu s ktorou si popises.
24.
Vstup su hmotnosti oblecenia a program zisti ci neprekrocis nesnest kufra
Vyrob vizitku cierno bielu ktora bude obsahovat meno ,priezvisko ,bydlisko ,tel cislo,obrazok a pouzi nejaky z efektov ktore software ktory pouzijes ponuka.
25.
Program Pausal. Mesacny pausal za 55 je pevne dany. Kazda minuta navise je spoplatnena 6.90sk. budes zadavat casi hovorov (koniec =0) a vystupom je cena za navyse prevolane minuty
Vytvor stranku IVT nasej skoly ktora bude obsahovat:
• Fotku zboru
• Fotky z ucebni ivt
• Zoznam profesorov
• Odkaz na stranku nasej skoly
• Odkaz na mail nasej skoly
26.
Na beziacom pase chodia k robotnikovy kocky(cervene a modre). Cervene dava do cervenych skatul,modre do modrych. Kapacita skatul je 5kociek. Napis program ktory v cylke nacitava farbu kocky a na konci smeny vypise kolko plnych cervenych skatul bolo (koniec smeny natave ked zadas „K“).
Stiahni z internetu clanky dennikov a vytvor vlastne noviny ktore budu obsahovat:
• Nazov dennika
• Nazov asúpn 2 clankov
• Text vo vhodnom formate
• Obrazky k teme
27.
Po zadani poctu hlasov jednotlivych uchadzacov program vypise meno uchadzaca s najmensim poctom hlasov
2strankova prezentacia o maticnej doske a o komponentoch ktore sa na nej nachadzaju doplnena o vhodne obrazky v celistvej forme
28.
4hladne mysi sa tulaju po poli. Na kazdu svetovu stranu padne nahodny pocet zrniecok.
Mysi pojdu tym smerm kde bude najviac zrniecok. Napis program ktory urci smer pre mysi.
Pomocou nahravania zvuku nahraj svoju otazku a vysvetli rozdne efekty s hlasom v prislusnov softwary a vyskusaj ich
29.
Mas ucet v ktorom sa da ist aj do minusu. Zisti aktualny zostatok na ucte na konci mesiaca a aj vysku uroku ak z banky vyberas priebezne pocas mesiaca peniaze. Urok v pripade +zostatku je 0,4% v pripade –zostatku je 1,2%.
Na www.skaba.sk najdi informacie o krajoch SR ,pocte obyvatelov a rozlohe. Vsetky tieto informacie vloz do tabulky a vypocitaj celkovu rozlohu a celkovy pocet obyvatelov.
30.
Program vykresluje pismeno „L“. Na vstup idu parametre vyska hrubka a sirka. Pre parametre hrubka=3,vyska=7,sirka=6 vykresli:
Stiahni z internetu setric obrazovky ktoeho licencia je freeware odrezentuj ho a nastav aby sa spustip po 1minute necinnosti.
Maturita Informatika
Maturita Informatika
Len vam chcem ukazat ako vyzera maturita na uroven B na gymnaziu
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
holt, v skole sa toho teda vela nenauci.
Tiez som maturoval tento rok Inf z urovne B. Chcel som povodne uroven A, ibaze to by som bol na skole jediny a kedze sa ucitelom nechcelo pripravovat navyse otazky pre jednu osobu, tak mi povedali, ze ak chcem maturovat z A, tak mozem na inej skole.
Ja som si vytiahol asi najlahsiu otazku, kde okrem nejakeho programu v Pascale som mal demonstrovat vyhladavanie na internete. Povedali mi, ze mam vyhladat nejaky online slovnik, tak som otvoril google, napisal online slovnik a tot vsjo.
Ja som si vytiahol asi najlahsiu otazku, kde okrem nejakeho programu v Pascale som mal demonstrovat vyhladavanie na internete. Povedali mi, ze mam vyhladat nejaky online slovnik, tak som otvoril google, napisal online slovnik a tot vsjo.
rehoooooooooooooooot, tak to uz anotibet napísal:... tak som otvoril google, napisal online slovnik a tot vsjo.
btw stylove by bolo keby nabehnes na pokec a spytas sa na skle na daku stranku s online slovnikom
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
presun to do vtipov a myslim, ze neni o com. netreba pomoct, podla mna je to tema na to, aby sa dalo porovnat maturitne otazke z inych predmetov. napriklad si zober, ze toto, co zvladne kazdy, kto ma aspon len stipku vlohy pre pc je ovela lahsie ako napriklad matika alebo slovina. matika je tazka lebo tam treba vediet vsetky mozne vzorce a vidiet tak postupy (u mna 0 bodov). v slovine asi 1000000 autorov s 55555555 dielami a v nich 9999999999 mien co treba vediet. tu ti staci vediet par prikazov a pouzit google 
mimochodom tych autorov je cca 463 , spoluzak ich spocital
( avsak 100% sa to neda urcit )
k teme : ja som si tiez vytiahol asi najlahsiu otazku : fn na overenie , ci sa 3uholnik da zostrojit a druha bola naskenovat obrazok s textom , dat rozoznat text, spravit kontrolu pravopisu , nastavit obtekanie vo worde... avsak som mal na pripravu 30 min , som to mal cca za 5-7 , zvysny cas som sa pozeral na holku , ktora odpovedala predo mnou , bolo mi jej vsak luto ( nakoniec ju nenehali prejst ) , som si pomyslel, preco to musi byt ako zakon schvalnosti , ze ja si vytiahnem taku prkotinu a ona take nieco , nad cim by som mosel aj ja rozmyslat ... nemam rad nespravodlivost, stastie a nahodu !!!
k teme : ja som si tiez vytiahol asi najlahsiu otazku : fn na overenie , ci sa 3uholnik da zostrojit a druha bola naskenovat obrazok s textom , dat rozoznat text, spravit kontrolu pravopisu , nastavit obtekanie vo worde... avsak som mal na pripravu 30 min , som to mal cca za 5-7 , zvysny cas som sa pozeral na holku , ktora odpovedala predo mnou , bolo mi jej vsak luto ( nakoniec ju nenehali prejst ) , som si pomyslel, preco to musi byt ako zakon schvalnosti , ze ja si vytiahnem taku prkotinu a ona take nieco , nad cim by som mosel aj ja rozmyslat ... nemam rad nespravodlivost, stastie a nahodu !!!
Tak ked uz tu je takato tema (btw my sme mali na strednej trosku tazsie prikladiky
), tak sem na ukazku davam otazky, ktore sme mali dnes na skusky my (z programovania v jazyku C)
Mirror:Cas na vypracovanie: 45 min.
Kód: Vybrať všetko
http://rapidshare.com/files/33828867/skuska-programko_NEW.zipKód: Vybrať všetko
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/42698/skuska-programko_NEW.zip_2.61MB.html-
audiotrack
VIP
no len tak zo srandy dávam aj ja otázky čo boli u nás na programku. Z moodla ich ofotené nemám, lebo ja som tú skúšku nerobil. Toto je iba zo vzorových príkladovppt napísal:Tak ked uz tu je takato tema (btw my sme mali na strednej trosku tazsie prikladiky), tak sem na ukazku davam otazky, ktore sme mali dnes na skusky my (z programovania v jazyku C)
Mirror:Kód: Vybrať všetko
http://rapidshare.com/files/33828867/skuska-programko_NEW.zipCas na vypracovanie: 45 min.Kód: Vybrať všetko
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/42698/skuska-programko_NEW.zip_2.61MB.html
- Prílohy
-
- DAUS.rar
- (13.63 KiB) 107 stiahnutí
-
audiotrack
VIP
jak nie sú správne? tam nie sú vôbec odpovede. To sú otázky aké boli na skúške z programka. Ak chceš odpovede, tak sa na to môžem pozreť a poslať ti ich. A robili to všetci čo sa dostali na skúšku okrem tých čo mali vynikajúce výsledky počas semestra (tí mali programko za jedna bez skúšky)juho napísal:To kto robil? vsetky nie su spravne ze?
Sak tieto. Ked som to pozeral tak sa mi zdalo ze su tam te odpovede oznacene. a niektore sa nezdali spravneaudiotrack napísal:Kód: Vybrať všetko
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/42698/skuska-programko_NEW.zip_2.61MB.html
Tak to si sa mal spytat mna a nie audiotracka.juho napísal:Sak tieto. Ked som to pozeral tak sa mi zdalo ze su tam te odpovede oznacene. a niektore sa nezdali spravne
Tie vysledky nie su vsetky spravne. To, ktory vysledok je spravny je napisane pod kazdou ulohou. Ak tam je napisane napr 2/2, tak vysledok je spravny (ziskanych 2b z dvoch), ak tam je 0/2, tak je nespravny, ak tam je napr 1,333/2, tak vysledok je ciastocne spravny.
Btw. audiotrack: Ty si patril k tym, ktori tu skusku nerobili a hned ju mali za 1?
//audiotrack: nechcem sa chváliť, ale hej
//ppt: