Potreba jednej zdravotnej pojisťovne

Diskusie na politické témy...

Ste zato aby sme mali jednú zdravotnú pojisťovňu?

ano
18
36%
nie
32
64%

Celkom hlasov: 50

vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

tak ty si úply extrém, to som ešte nevidel.
Ako vieš koľko mám rokov. Poznáš ma. Ekonomická univerzita - fakulta hospodárskej informatiky - odbor účtovníctvo auditorstvo. Ty chudák.
S p4rom s tebou diskutujeme v kľude a ty sa tu rozčuluješ pritom tvoje príspevky nemajú ani hlavu ani pätu.
Samozrejme že vyberám ani niektoré tvoje slová, zo všetkých by sa tu človek povracal keby to mal ešte raz čítať.
Nemáš žiadne argumenty, preto tu hned začínaš ľudí osočovať. Ja som ti tiež nezačal hned nadávať do skurvysyna ked si tu nesúhlasil s mojím názorom tak čo ty nadávaš mne.
Crunch
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Crunch »

Prave som si precital celu diskusiu a dobre som sa pobavil :D :D

J.O.S.E: Uz to nehul
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

vajda65 napísal:tak ty si úply extrém, to som ešte nevidel.
Ako vieš koľko mám rokov. Poznáš ma. Ekonomická univerzita - fakulta hospodárskej informatiky - odbor účtovníctvo auditorstvo. Ty chudák.
S p4rom s tebou diskutujeme v kľude a ty sa tu rozčuluješ pritom tvoje príspevky nemajú ani hlavu ani pätu.
Samozrejme že vyberám ani niektoré tvoje slová, zo všetkých by sa tu človek povracal keby to mal ešte raz čítať.
Nemáš žiadne argumenty, preto tu hned začínaš ľudí osočovať. Ja som ti tiež nezačal hned nadávať do skurvysyna ked si tu nesúhlasil s mojím názorom tak čo ty nadávaš mne.
Ja nemám argumenty? Prepač, kto prvý začal nadavať komu? No ty mne tak to svedči, že ty nemaš paru a všetko si domýšľaš tak aby to tebe davalo logiku, pretože nemáš v sebe kusok charakteru aby si si priznal chybu
J.O.S.E
King
King

správa

p4ra napísal:J.O.S.E., uvedomujes si, ze si teraz pekelne na smiech? Ze tym, ze sme sa k tebe spravili a hovorili s tebou totalne kludne ta to priviedlo k sialenstvu? Uz si zacal nadavat, podcenovat, pisat s BOLD atd.. :)

A s tymto si ma uplne zabil::hehe:

Nikdy som nepovedal, ze je to to iste komunizmus a socializmus, ale opakujem! Praktiky, kt. tu boli, strana KSS, kt. tu bola, robila vsetko, co priamo suvisi s ideami komunizmu. Uz si to konecne pochopil alebo ti to mam nakreslit?
ty si totalny hlupak

Kedy tu na Slovensku vznikla KSS ty kréten nevzdelaný vidno, že na nejakú vysoku školu ťa nedostali určite nijaké vedomosti ale asi bohatý tatko. KSS že bola pred rokom1989. Mal by si si občal pozrieť nejaké politicke relácie ako V politike, Na telo, De Facto, Politika sk.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Hehe, chlapce, len sa ty pekne ukludni. KSS, ako politicka strana vznikla v roku 1991. A vznikla na zaklade toho, ze sa v nej zlucovali NAJVACSI komunisti pred rokom 1991. Tzn. synak, ze komunisti to boli, len sa nezdruzovali v strane KSS. Seriozne ti radim, skludni hormon a nauc sa vyjadrovat. Si na smiech.

Mimochodom, bavime sa o poistovniach, nie o komunistoch, ze ano? Uz ti to opakujem 2. krat. A ked pises v zapale, snaz sa pisat bez gram. chyb, potom mi prides este, ako vacsi blb.
J.O.S.E
King
King

p4ra napísal:Hehe, chlapce, len sa ty pekne ukludni. KSS, ako politicka strana vznikla v roku 1991. A vznikla na zaklade toho, ze sa v nej zlucovali NAJVACSI komunisti pred rokom 1991. Tzn. synak, ze komunisti to boli, len sa nezdruzovali v strane KSS. Seriozne ti radim, skludni hormon a nauc sa vyjadrovat. Si na smiech.

Mimochodom, bavime sa o poistovniach, nie o komunistoch, ze ano? Uz ti to opakujem 2. krat. A ked pises v zapale, snaz sa pisat bez gram. chyb, potom mi prides este, ako vacsi blb.
Ale tak ja ti tu všetko vysvetlim ty ***** jeden a hráš sa aký si ty len mudry ked ti to niekto povie si povedal, že KSS bola pred rokom 1989 a to nezmeníš
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Nikde som nepovedal priamo, ze KSS bola v roku 1989. Povedal som:
Praktiky, kt. tu boli, strana KSS, kt. tu bola, robila vsetko, co priamo suvisi s ideami komunizmu.
Strana bola zalozena v roku 1991, ale ludia, kt. ju zakladali existovali este pred 1991 a stranou KSS = ta ista chamrad.

Do tretice vsetko dobre, snaz sa hovorit o poistovniach, nie o komunistoch. A trosku si mierni slovnik, lebo zo seba robis este vacsieho hlupaka, nez v skutocnosti si.
J.O.S.E
King
King

p4ra napísal:Nikde som nepovedal priamo, ze KSS bola v roku 1989. Povedal som:Strana bola zalozena v roku 1991, ale ludia, kt. ju zakladali existovali este pred 1991 a stranou KSS = ta ista chamrad.

Do tretice vsetko dobre, snaz sa hovorit o poistovniach, nie o komunistoch. A trosku si mierni slovnik, lebo zo seba robis este vacsieho hlupaka, nez v skutocnosti si.
Prepáč ale ty tu stále pletieš ty tu motaš stále ten komunizmus namiesto socializmu a mne to nedá tak ťa vždy opravujem.
Mojou ambíciou je písať tu o pojisťovnach a nie sa tu stebou predbiehať kto ma tvrdší slovník tak ťa vyzývam aby si prestal s komunizmom v tejto teme

Súhlasiš?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Chalan, uz to vazne nehul. Toto som ti povedal uz vcera:
Inak sa bavime o poistovniach a nie o komunizme a socializme.
Nedal si si povedat, tak si kladol otazky, na kt. bolo potrebne odpovedat. Ak sa nemylim, ziadny tvrdy slovnik som nepouzil. Takisto tu hovorime o poIstovniach, nie o poJIstovniach. Cvic trosicku gramatiku a zacni k teme hovorit. Ja som si svoj nazor vyjadril.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Venujte sa laskavo tema, nie komunistom a vzajomnym urazkam!!!
J.O.S.E
King
King

správa

je tu niekto kto bude o tejto dôležitej teme diskutovať silou argumentov?
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ty to teda nebudeš :evil: :evil:
J.O.S.E
King
King

vajda65 napísal:ty to teda nebudeš :evil: :evil:
opäť to robiš a provokuješ ja mam silnejšie argumenty ako ty
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

tak ich konečne povedz a v bodoch jeden po druhom nech je to prehladné.
J.O.S.E
King
King

správa

vajda65 napísal:tak ich konečne povedz a v bodoch jeden po druhom nech je to prehladné.
ja som ich už niekoľkokrát uviedol, keby si sa staral o to ale nie ty musiš vždy vyrývať
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

uved ich ešte raz, daj si prosíííííím tu prácu keď to bude v celku tak sa môžme venovať diskusii, a nie osočovaniu.
Veď o to ti ide, či nie?
Alebo si došiel prezentovať svoj názor za každú cenu, bez diskusie?
J.O.S.E
King
King

vajda65 napísal:uved ich ešte raz, daj si prosíííííím tu prácu keď to bude v celku tak sa môžme venovať diskusii, a nie osočovaniu.
Veď o to ti ide, či nie?
Alebo si došiel prezentovať svoj názor za každú cenu, bez diskusie?
jediným cieľom tohto kroku je, aby sa financie vracali v hojnejšom množstve do rezortu zdravotníctva a aby štát mal väčšiu kontrolu nad financiami, ktoré si inak rozdeľovali tak ako chceli členovia predstavenstva súkromných ZP

Na začiatku tejto temy som dával na zvaženie či pôvodný návrh vyvlastniť SZP je dobrý ale ako to bolo v médiach naša krajina by platila oveľa väačšie poplatky za súdy a odškodné pretože tento krok bol v rozpore so zákonmi a pravdepodobné aj s ustavou SR
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

J.O.S.E napísal:jediným cieľom tohto kroku je, aby sa financie vracali v hojnejšom množstve do rezortu zdravotníctva a aby štát mal väčšiu kontrolu nad financiami, ktoré si inak rozdeľovali tak ako chceli členovia predstavenstva súkromných ZP
Nemáš jedno, či si ich budú rozdeľovať členovia štátnej alebo súkromnej ZP? Tak či tak si môžu rozdeliť iba 4%.. už tu raz bolo, ale pozri sa ešte raz na teoretický a veľmi zjednodušený príklad.

Obrázok

//EDIT: Tabuľka je vlastná tvorba, nemá poukazovať na presné sumy, len na princíp rozdeľovania peňazí.. že vlastne jednou poisťovňou sa vôbec nič neušetrí.

Ako vidíš, stále tá istá výsledná suma sa bude rozdeľovať, len po vytvorení iba jednej ZP si ich nebude rozdeľovať x predstavenstiev, ale iba jedno štátne predstavenstvo. A kto bude v tom predstavenstve.. určite vieš ako to prebieha.. kto je dobrý kamarát politika, bude sedieť v predstavenstve štátneho podniku bez ohľadu na jeho manažérske schopnosti. Včera to bol kamarát Dzurindu, dnes je to kamarát Fica, zajtra to bude kamarát niekoho iného. Viď nedávnu voľbu Rezeša do dozornej rady Transpetrolu. Ako môže byť on schopný manažér, keď spolu s otcom a svojimi spolužiakmi dokázal zhumplovať jeden z najväčších podnikov na Slovensku, ktorý teraz musí zachraňovať americký kapitál??? Aj keď je pravda, že to je LEN dozorná rada, ale aj tak tie peniaze, ktoré za to ničnerobenie bude brať.

V súkromnom predstavenstve máš väčšiu istotu, že poisťovňa bude brať ohľad na efektívnosť, určite tam majitelia dosadia schopných manažérov, ktorí tam nebudú sedieť iba jedno volebné obdobie (4roky), ale určite viac, čiže budú mať záujem o dlhodobejšie fungovanie poisťovne, budú sa snažiť prilákať nových klientov, aby ich mali viac.. čím vlastne budú mať úsporu z rozsahu.

..aj keď treba dávať pozor na súkromný kapitál a súkromný kapitál.. viď vyššie spomenutého Rezeša. V predstavenstve súkromnej ZP ale nepoznám žiadného takého človeka (aspoň v mojej ZP určite).
J.O.S.E
King
King

správa

rád by som poznal zdroj, odkiaľ máš túto tabuľku.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

to je teoretická tabuľka, ako to funguje teraz a potom
Napísať odpoveď