Volba prezidenta USA

Diskusie na politické témy...

S kym symaptizujete??

Rudolph Giuliani(republikansky kandidat)
8
14%
Barack Obama(demokraticky kandidat(mozno))
39
70%
Hillary Clintonová(demokraticky kandidat(mozno))
9
16%

Celkom hlasov: 56

Crunch
Amateur
Amateur

Volba prezidenta USA

Príspevok od používateľa Crunch »

1.Ak by ste boli americania koho by ste volili v usa za prezidenta??
2.Koho nazory su vam najsympatickejsie?
3. Mozno bude prvy americky prezident afroamerican alebo zena , co vy nato ?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Clintonovu manzelku by som volil osobne. Oni mi boli vzdy jeden z najsympatickejsich parov celkovo. Pacia sa mi jej nazory. Politika Clintona bola fayn a myslim si, ze by jej mohol celkom radit.

Osobne som chcel generala, aby bol prezident, ale akosi sa to zvrtlo.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Tych kandidatov je ovela viac. http://www.nytimes.com/ref/us/politics/ ... dates.html
Netrufam si povedat kto vyhra ale jedno viem. O takych peniaze ako oni zainvestuju do svojej kampane sa beznym smrtelnikom ani nesniva.
Crunch
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Crunch »

pHysIQ napísal:Tych kandidatov je ovela viac. http://www.nytimes.com/ref/us/politics/ ... dates.html
Netrufam si povedat kto vyhra ale jedno viem. O takych peniaze ako oni zainvestuju do svojej kampane sa beznym smrtelnikom ani nesniva.
Nj ale dal som tam len troch najpravdepodobnejsich kandidatov. U republikanov je to myslim ze celkom jasne koho nominuju ale zaujima ma koho demokrati..

Koho nominuju demokrati ten pravdepodobne vyhra nemyslite? 8 rokov maju republikani prezidenta a podporuju celkom vojnu a americania nie..
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Ja mám sympatie k dvom kandidátom Hillary Clintonova a Barack Obama, ale asi by som sa priklonil k Barackovi Obamovi, pretože by bol prvý tmavý prezident v historií USA.
Hillary Clintonova je manželokou bývalého prezidenta Billa Clintona, ktorý mi bol počas jeho prezidentovania dosť sympatický a nemal som proti nemu žiadné výhrady

Koniec koncov je to na americkom ľude, aby sa oni rozhodli na základe volebného programu, kto je pre ich krajinu ten pravý prezident.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Clintonovci boli sympatický párik. Rudi Guilliani sa dostatočne vyznamenal počas udalostí 11.9.2001. Nechcem byť rasista ale pre dosť veľa krajín zatiaľ znamenal čierny prezident skôr problémy. Nehovorím že musí byť zlý alebo niečo také ale je to jednoducho dosť veľká zmena :?
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

A neni jedno kto bude v USA prezident ? Aj tak bude vladnut niekto iny, v pozadi..
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

okonenipica napísal:A neni jedno kto bude v USA prezident ? Aj tak bude vladnut niekto iny, v pozadi..
Spravne uz aj teraz je Bush figurkov v rukach neokonzervativcov a sionistickej administrativi.
Poskok AIPAC-u

Ak George W. Bush začne s preventívnou vojnou proti Iránu, bude za to plne zodpovedná predsedkyňa snemovne reprezentantov Nancy Pelosi.
Pretože práve tá sa v tichosti postarala o to, že zo zákona, ktorým sa vydeľuje na Irak ďalších 100 miliárd, vyčiarkli stať, podľa ktorej by musel prezident najprv požiadať kongres o odobrenie takéhoto rozhodnutia. Pelosi kapitulovala v schvaľovacom výbore.
Čo sa vlastne schválilo a prečo?

"Konzervatívni demokrati, ako aj zákonodarcovia, ktorí si robia starosti kvôli dopadu na Izrael, namietali a žiadali zmeniť stratégiu.", napísal David Espo a Matthew Lead z Associated Press.

Republikánka Shelley Berkley (D-Nevada) v rozhovore povedala, že v Izraeli sú všeobecne rozšírené obavy ohľadom Iránu, ktorý... prejavuje voči židovskému štátu neopoľavujúcu neprívetivosť. " To by Spojené štáty pripravilo o hádam najdôležitejší nástroj, pokiaľ ide o Irán", povedala o vypustenej stati.

"Ja si myslím, že to nie je veľmi múdry nápad, keď sa snažíte zdisciplinovať a normalizovať ľudí civilizovaným spôsobom" povedal Gary Ackerman z New Yorku.
Podľa Johna Nicholsona z The Nation, rozhodnutie Pelosi vyňať zo zákona stať, podľa ktorej Bush potrebuje k útoku na Irán odobrenie kongresu, vysiela Bielemu domu ten najhorší signál. "Predsedkyňa nebezpečne a dramaticky schybila", píše Nichols. Tá jej "katastrofálna chyba bude ju a kongres strašiť ešte celé roky." Nichols veru nepreháňa.

Ak Bush teraz začne s vojnou proti Iránu, môže pokojne povedať, že kongres a demokrati mu dali zelenú. Tým, že Pelosi nechala odstrániť stať, kde sa uvádzalo, že Bushovo rozhodnutie treba odobriť, de facto dáva najavo, že Bush tú autoritu má. Bush a Cheney si teraz kvôli kongresu nemusia robiť starosti. Odkývli im vojnu s Iránom.

Pelosi & spol. takto prekazili snahu tých členov oboch strán, ktorým išlo o to, že ak sa dáme do nejakej budúcej vojny, musí to byť ústavné, musíme do nej ísť spoločne. Pelosi týmto de facto dala Bushovi nevypísaný šek zaútočiť na iránske jadrové inštalácie. Teraz to už záleží len od neho a od Cheneyho. Kvôli tomuto krajina zvolila demokratický kongres?

Prečo Pelosi kapitulovala? Preto, lebo bola "pod nátlakom zo strany niektorých konzervatívne zmýšľajúcich členov svojej strany a lobistov s náväznosťou na skupiny neokonzervatívcov, ktoré si želajú vojnu s Iránom, a AIPAC-om" (Americko-izraelský výbor pre zahraničné záležitosti, t.j. izraelská loby), píše Nichols. Aj Washington Times súhlasia, pokiaľ ide o to, kto na Nancy vyvíjal nátlak. Izraelská loby pani Pelosi vypískala - a tá potom hneď uteká naCapitol Hill a zariaďuje, aby Bush dostal nevyplnený šek na vojnu s Iránom, pretože to si izraelská loby želá. Za to by mala dostať rad za osobnú odvahu.
Pokiaľ ide o prezidentských kandidátov, ťažko nájsť čo i len jedného, ktorý by sa postavil a povedal: Ak nás chce Bush vtiahnuť do ďalšej vojny na Blízkom východe, najprv to musí odobriť kongres. A ak pôjde do vojny bez toho, bude ho možné odvolať z funkcie. Namiesto toho len zhodne opakujú, že "všetky možnosti sú na stole", čo je akoby vraveli, že to záleží len na Bushovi.

Skorumpovanosť v oboch politických stranách je ohromujúca. Republikáni zvykli byť stranou ústavy: "Už žiadne nevyhlásené vojny! Žiadne prezidentské vojny!"
Demokrati zvykli byť zase stranou ľudu. Ľudia túto vojnu nechcú. Nechcú ďalšiu vojnu.
Podľa Gallupovho prieskumu 88 % židovskej komunity volilo v novembri demokratov a 77 % je proti vojne v Iraku. Ale predsedkyňa snemovne reprezentantov - len preto, že ju izraelská loby potriasla za retiazku - sa rozhodla, že ona a jej strana prenechá ďalšiu vojnu Bushovi.
Sam Rayburn sa musí obracať v hrobe.

(krátené)
Patrick Buchanan, Information Clearing House
http://www.informationclearinghouse.inf ... e17372.htm
olihope
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa olihope »

spestrenie:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

To 'najlepšie', čo George Bush vypustil z úst vo funkcii prezidenta
SITA | 8. januára 2009 16:46
Každému politikovi sa občas podarí vyjadriť svoju myšlienku v podobe, v akej ju zrejme vôbec neplánoval interpretovať. Počas ôsmich rokov vo funkcii prezidenta Spojených štátov amerických sa Georgeovi Walkerovi Bushovi, predtým republikánskemu senátorovi Texasu, podarilo viacero takzvaných "bushizmov", ako ich nazval britský spravodajský portál news.bbc.co.uk.

Americký prezident predvádza svoje tanečné "umenie" na charitatívnej akcii venovanej boju proti malárii.
Autor: SITA

"Chcel by som poďakovať môjmu priateľovi Billovi Fristovi za to, že sa k nám dnes pridal. Oženil sa s Texasankou, ak by Vás to zaujímalo. Aj Karyn je medzi nami. Dievča zo západného Texasu, presne ako ja." (27. mája 2004)

"Amerika a Japonsko vytvorili za storočie a pol jedno z najlepších a najtrvalejších spojenectiev moderných čias." (18. februára 2002).

"Vojna s terorizmom zahŕňa aj Saddáma Husajna pre jeho povahu, minulosť a ochotu terorizovať samého seba." (29. januára 2003)

"Myslím, že vojna je nebezpečné miesto." (7. mája 2003)

"Veľvyslanec a generál (v Iraku) ma informovali, že značná väčšina Iračanov chce žiť v mieri a pokojnom svete. My takýchto ľudí nájdeme a postavíme pred spravodlivosť." (27. októbra 2003)

"Viete, jedna z najťažších úloh v mojej práci je spájať Irak s vojnou proti terorizmu." (6. septembra 2006)

"Čítanie je základom učenia." (28. marca 2000)

"Ide pravdepodobne o rozpočet. Je tam veľa čísel." (5. mája 2000)

"Najprv si to ujasnime. Chudobní ľudia nemusia byť nevyhnutne zabijakmi. Len preto, že sa Vám nepodarilo zbohatnúť nemusíte inklinovať k vraždeniu." (19. mája 2003)

"Bude diaľnic na internete menej?" (29. januára 2000)

"Informácie sú v pohybe. Viete, nočné správy sú jedna cesta, samozrejme, ale ono sa to pohybuje aj blogosférou a na internetoch." (2. mája 2007)

"Viem, že ľudské bytosti a ryby dokážu spolunažívať v mieri." (29. septembra 2000)

"Tí, ktorí vniknú do krajiny ilegálne, porušujú zákon." (28. novembra 2005)

"To je George Washington, prvý prezident samozrejme. Zaujímavé je, že som o ňom minulý rok čítal tri či štyri knihy. Nie je to zaujímavé?" (5. mája 2006)

"Na vodcovstvo mám trochu iný pohľad. Vodcovstvo je niekto, kto ľudí spája." (18. augusta 2000)

"Ja rozhodujem a ja rozhodnem, čo je najlepšie. (18. apríla 2006)

"Všetko, čo Vám k tomu môžem povedať je, že keď mi guvernér zavolá, zodvihnem telefón." (25. októbra 2007)

"Už budem dávno preč, kým niekto inteligentný vypátra, čo sa dialo v Oválnej pracovni." (12. mája 2008).
neviem ci je dobre zaradene ale tak budis
draco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa draco »

neviem ci som si to vsimol len ja ale ten Babrak Ohava ci ako sa vola akoby prisiel odnikial, vzivote som o nom nepocul a zrazu ma byt prezidentom USA, nieco za tym bude... :roll:
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

draco napísal:neviem ci som si to vsimol len ja ale ten Babrak Ohava ci ako sa vola akoby prisiel odnikial, vzivote som o nom nepocul a zrazu ma byt prezidentom USA, nieco za tym bude... :roll:
Američania ho poznajú, neboj sa.. a nejde o to, ako dlho si bol v politike, ale aj o to, aké máš názory, či si sympatický ľudu a pod. Veď napr. aj Hillary Clintonová.. čo ona spravila okrem toho že sa nechala okakať Monikou Lewinskou? Nič, bola z nej radová prvá dáma..
draco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa draco »

Prekvapil ma Barackov inauguračný prejav, čakal som niečo v štýle amerických filmov, že bude apelovať na patriotizmus ala americká zástava sa trepoce vo vetri, biele hviezdy žiaria hrdo v zástupe, sťa šije hrdých amerických vojakov a povstaneme z popola bla bla bla... ale namiesto toho krátko a mimoriadne trefne popísal stav v akom sa USA nachádza a hlavne nesľuboval hory doly. Spomenul, že musia spoločnými silami znovu naštartovať USA. No skrátka, šplhol si u mňa 8) .
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

BTW: Omamania
:)
Prílohy
shooty_obama.jpg
Rammer
Light Professional
Light Professional