krystalicka sira
-
rixo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
krystalicka sira
neviete ci sa da nejak zohnat sira (hocijaka praskova alebo krystalicka)cez internet??
-
rixo
Light Professional
jin mas pravdu sirky boli kedysii pokryvane sirou ale teraz je to zlozene iba z cisteho cerveneho fosforu.byvam v trnave a ani za boha nemozem niekde najst siru dpc tak som skusal google ale ani tam neni ziadny obchod kde by sa dala kupit sira.odpoved ano potrebujem krystalicku sirujin napísal:A vidíš toto ma nenapadlo. Rixo potrebuješ čistú síru? Nedala by sa tá síra odfiltrovať z fosforečnanov?
-
qwerty-xyz
lopl v akzdych zahradkarskych potrebah.. pytaj sirne knoty.. a ket bude na teba kukat jak na glupeho ta jej povec.. to su take platky co sa pouzivaju na dymenie sudov, sklenikov, pivnic... na 1000000% to maju v zahradkarskych potrebach... a potom to uz len pomeles alebo oskrabes abo ja nevim.. a naco potrebujes? predpokladam pusny prach to asi nebude.. na ten staci hlinikovy prasok (strebrenka) a manganistan draselny..
-
Kibo
Hardcore addict
nasiel som nieco cez stryca googla, da sa zohnat SO42- - tzv horka sol (mali by ju mat v Baumaxe ale nie som isty) pre pouzitie ako hnojivo ALE - produkt je špecifikovaný v Smernici č. 76/116/EHS v znení Smernice č. 89/284/EHS;
-použitie vyžaduje povolenie súkromnej inšpekčnej organizácie alebo štátnej inšpekčnej organizácie
-použitie vyžaduje povolenie súkromnej inšpekčnej organizácie alebo štátnej inšpekčnej organizácie
-
axxis
Addict
Tak sem prihraj ten navod na vyrobu pervitinu. Tiez musis robit drahoty a nechat sa prosikat.Martin44 napísal:Ehm pani ....zapalky naopak davnejsie boli pokryvane cervenym fosforom no dnes sa to nerobi lebo cerveny fosfor sa pouziva pri vyrobe pervitinu a na opak SIRA na zapalkach je stale ...omg dawg....chodim na chemiu tak o tom daco viem
-
Designer
Light Professional
No tak 1 kg siry som kupil stadial http://www.aft.szm.sk/ na dobierku . Ale mam ho stale doma 1 kg myslim ze 99,8 % percent . Ja ti ho zradostou poslem za nejake money a ku tomu KNO3 ak by si chcel proste chcem sa toho zbavit a nemam jak je to pekne v krabici z polistyrenovymi vlockami a este nevybalene .
-
rixo
Light Professional
manganistan draselny a hlinikovy prasok dava do kopy flash prach ale busny prach je zlozeny z dusicnan draselny KNO3 sira a uhlie(striebrenka a praskovy hlinik je nieco uplne ine)skenner napísal:lopl v akzdych zahradkarskych potrebah.. pytaj sirne knoty.. a ket bude na teba kukat jak na glupeho ta jej povec.. to su take platky co sa pouzivaju na dymenie sudov, sklenikov, pivnic... na 1000000% to maju v zahradkarskych potrebach... a potom to uz len pomeles alebo oskrabes abo ja nevim.. a naco potrebujes? predpokladam pusny prach to asi nebude.. na ten staci hlinikovy prasok (strebrenka) a manganistan draselny..
-
paradajka
Star
nemas doma nahodou aj brom ten by sa mi hodilDESIGNER napísal:No tak 1 kg siry som kupil stadial http://www.aft.szm.sk/ na dobierku . Ale mam ho stale doma 1 kg myslim ze 99,8 % percent . Ja ti ho zradostou poslem za nejake money a ku tomu KNO3 ak by si chcel proste chcem sa toho zbavit a nemam jak je to pekne v krabici z polistyrenovymi vlockami a este nevybalene .
Niečo o výrobe zápaliek a obsahu síry na ich hlavičkách
Zdroj:http://www.sfz.szm.sk/Zápalky sa vyrábajú na plnoautomatizovaných strojoch. Stroje zápalky kompletne vyrobia, uložia do škatuliek a pripravia na použitie. Obyčajná drevená zápalka vzniká z brvna, ktoré sa nareže na tenké latky, asi 2,5 milimetra hrubé. Tieto latky sa potom nasekajú na triesky rovnajúce sa dĺžke zápaliek a tie sa namáčajú do roztoku fosforečnanu amónneho (prísady proti čmudeniu zápalky po zhasnutí). Potom ich automat vkladá do otvorov mobilného oceľového pása, ktorý ich konce ponára do roztaveného parafínu, ktorý po vsiaknutí do dreva umožňuje prenos plameňa z hlavičky zápalky na jej drevnú časť. Konce zápaliek sa ďalej namáčajú do zmesi určenej na hlavičky. Zmes bezpečných zápaliek obsahuje síru a často i drevené uhlie. Kvôli lepšiemu horeniu sa pridáva chlorečnan draselný (oxidovadlo).
Po zaschnutí hlavičiek sa zápalky vytláčajú z pása do vnútra škatuliek prepravovaných na transportnom páse. Na súbežnom páse putujú plášte (vonkajšie časti) škatuliek. Tento plášť sa vždy po niekoľkých sekundách zastavuje a do plášťov sa zasúvajú vnútorné časti. Na škatuľky sa pripevňujú škrtadlá s červeným fosforom a fungujú ako škrtací povrch. Pre zápalky "strike-anywhere" sa používa sklený papier alebo pásik zo zmesi živice a piesku.