krystalicka sira

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
rixo
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

krystalicka sira

Príspevok od používateľa rixo »

neviete ci sa da nejak zohnat sira (hocijaka praskova alebo krystalicka)cez internet??
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Načo z netu? hoď zopár sto zápaliek do vody, drievka vyber a daj to odpariť...Na dne by ti mala ostať kryštalická síra.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

niesom isty, ale nevyrabajau sa zapalky z fosforecnanov? (cista sira je taka zltkasta a zapalky...hmm...do cervena)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

A vidíš toto ma nenapadlo. Rixo potrebuješ čistú síru? Nedala by sa tá síra odfiltrovať z fosforečnanov?
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

jin napísal:A vidíš toto ma nenapadlo. Rixo potrebuješ čistú síru? Nedala by sa tá síra odfiltrovať z fosforečnanov?
jin mas pravdu sirky boli kedysii pokryvane sirou ale teraz je to zlozene iba z cisteho cerveneho fosforu.byvam v trnave a ani za boha nemozem niekde najst siru dpc tak som skusal google ale ani tam neni ziadny obchod kde by sa dala kupit sira.odpoved ano potrebujem krystalicku siru
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Skus cez skolu, tie mavaju kontakty na objdenavanie chemikalii. Myslim, ze ak slusne poziadas a zdovodnis nemal by byt problem medzi objednanymi vecami zobrat aj nieco pre teba.
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

axXis napísal:Skus cez skolu, tie mavaju kontakty na objdenavanie chemikalii. Myslim, ze ak slusne poziadas a zdovodnis nemal by byt problem medzi objednanymi vecami zobrat aj nieco pre teba.
To som uz skusal lenze ked nasej ucitelke povies ze nieco potrebujes tak ti da poznamku,mne uz dala
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

rixo napísal:To som uz skusal lenze ked nasej ucitelke povies ze nieco potrebujes tak ti da poznamku,mne uz dala
To je co za pristup? :?: :?
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

rixo napísal:To som uz skusal lenze ked nasej ucitelke povies ze nieco potrebujes tak ti da poznamku,mne uz dala
Moznoze si ucitelka mysli ze siru potrebujes na vyrobu vybusniny,tak sa boji. :D
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

lopl v akzdych zahradkarskych potrebah.. pytaj sirne knoty.. a ket bude na teba kukat jak na glupeho ta jej povec.. to su take platky co sa pouzivaju na dymenie sudov, sklenikov, pivnic... na 1000000% to maju v zahradkarskych potrebach... a potom to uz len pomeles alebo oskrabes abo ja nevim.. a naco potrebujes? predpokladam pusny prach to asi nebude.. na ten staci hlinikovy prasok (strebrenka) a manganistan draselny..
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

nasiel som nieco cez stryca googla, da sa zohnat SO42- - tzv horka sol (mali by ju mat v Baumaxe ale nie som isty) pre pouzitie ako hnojivo ALE - produkt je špecifikovaný v Smernici č. 76/116/EHS v znení Smernice č. 89/284/EHS;
-použitie vyžaduje povolenie súkromnej inšpekčnej organizácie alebo štátnej inšpekčnej organizácie
:roll:
spanoo
Star
Star

Príspevok od používateľa spanoo »

sira sa da kupit..su take chemicke obchody co dodavaju rozne chemikalie kade komu..ale neviem si pomenut na nazov ale jeden je v BB a jedn v BA...mali by ti to predat..hladal som aj v google ale nenasiel som to..ale existuje urcite..ja som si tam kupil kyseliny flourovodikovu
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

a myslis ze predaju uplne kazdemu? nie som si moc isty... ale mozno sa mylim
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Ehm pani ....zapalky naopak davnejsie boli pokryvane cervenym fosforom no dnes sa to nerobi lebo cerveny fosfor sa pouziva pri vyrobe pervitinu a na opak SIRA na zapalkach je stale ...omg dawg....chodim na chemiu tak o tom daco viem :wink:
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:Ehm pani ....zapalky naopak davnejsie boli pokryvane cervenym fosforom no dnes sa to nerobi lebo cerveny fosfor sa pouziva pri vyrobe pervitinu a na opak SIRA na zapalkach je stale ...omg dawg....chodim na chemiu tak o tom daco viem :wink:
Tak sem prihraj ten navod na vyrobu pervitinu. Tiez musis robit drahoty a nechat sa prosikat. :D
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Designer »

No tak 1 kg siry som kupil stadial http://www.aft.szm.sk/ na dobierku . Ale mam ho stale doma 1 kg myslim ze 99,8 % percent . Ja ti ho zradostou poslem za nejake money a ku tomu KNO3 ak by si chcel proste chcem sa toho zbavit a nemam jak je to pekne v krabici z polistyrenovymi vlockami a este nevybalene .
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

skenner napísal:lopl v akzdych zahradkarskych potrebah.. pytaj sirne knoty.. a ket bude na teba kukat jak na glupeho ta jej povec.. to su take platky co sa pouzivaju na dymenie sudov, sklenikov, pivnic... na 1000000% to maju v zahradkarskych potrebach... a potom to uz len pomeles alebo oskrabes abo ja nevim.. a naco potrebujes? predpokladam pusny prach to asi nebude.. na ten staci hlinikovy prasok (strebrenka) a manganistan draselny..
manganistan draselny a hlinikovy prasok dava do kopy flash prach ale busny prach je zlozeny z dusicnan draselny KNO3 sira a uhlie(striebrenka a praskovy hlinik je nieco uplne ine)
SIX
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SIX »

sira je na zapalkach len minimalne asi 10% ked uz chcete otom diskutovat
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa paradajka »

DESIGNER napísal:No tak 1 kg siry som kupil stadial http://www.aft.szm.sk/ na dobierku . Ale mam ho stale doma 1 kg myslim ze 99,8 % percent . Ja ti ho zradostou poslem za nejake money a ku tomu KNO3 ak by si chcel proste chcem sa toho zbavit a nemam jak je to pekne v krabici z polistyrenovymi vlockami a este nevybalene .
nemas doma nahodou aj brom ten by sa mi hodil :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Niečo o výrobe zápaliek a obsahu síry na ich hlavičkách :)
Zápalky sa vyrábajú na plnoautomatizovaných strojoch. Stroje zápalky kompletne vyrobia, uložia do škatuliek a pripravia na použitie. Obyčajná drevená zápalka vzniká z brvna, ktoré sa nareže na tenké latky, asi 2,5 milimetra hrubé. Tieto latky sa potom nasekajú na triesky rovnajúce sa dĺžke zápaliek a tie sa namáčajú do roztoku fosforečnanu amónneho (prísady proti čmudeniu zápalky po zhasnutí). Potom ich automat vkladá do otvorov mobilného oceľového pása, ktorý ich konce ponára do roztaveného parafínu, ktorý po vsiaknutí do dreva umožňuje prenos plameňa z hlavičky zápalky na jej drevnú časť. Konce zápaliek sa ďalej namáčajú do zmesi určenej na hlavičky. Zmes bezpečných zápaliek obsahuje síru a často i drevené uhlie. Kvôli lepšiemu horeniu sa pridáva chlorečnan draselný (oxidovadlo).

Po zaschnutí hlavičiek sa zápalky vytláčajú z pása do vnútra škatuliek prepravovaných na transportnom páse. Na súbežnom páse putujú plášte (vonkajšie časti) škatuliek. Tento plášť sa vždy po niekoľkých sekundách zastavuje a do plášťov sa zasúvajú vnútorné časti. Na škatuľky sa pripevňujú škrtadlá s červeným fosforom a fungujú ako škrtací povrch. Pre zápalky "strike-anywhere" sa používa sklený papier alebo pásik zo zmesi živice a piesku.
Zdroj:http://www.sfz.szm.sk/
Napísať odpoveď