Môže sa človek zmeniť?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Podla mna sa clovek moze zmenit a viem to preto, ze mne samemu sa to stalo. Nebolo treba ani partnerku. Stacilo opatovne stretko s dlhorocnym kamosom a jeho partnerkou. Aby som to objasnil. Predtym som bol strasne zatvrdnuty a dost som nadaval na zenske. Vsade som tvrdil, ze su blbe a nieto sa s nimi o com rozpravat (ach to boli krasne casy :D ). Potom som sa cez onoho kamosa zakecal s jeho partnerkou a na nej som pochopil, ze nieje cela vec taka cierno-biela za aku som ju pokladal. Pocas nasledujuceho pol roka sa so mnou udiala zmena, ktoru by som v zivote necakal. Uvedomil som si, ze nie vsetky zenske su slahle len treba hladat na spravnych miestach. Dovtedy som bol v nazore, ze ak su najlepsie tie "diskotekove dracice" (aka ku...vy, ktore "kazdy" chce) tak ostatne radsej nechcem ani len vidiet. Najvykricanejsie pariky striedali partnera castejsie ako ponozky a kazdy ich zboznoval. Nastastie som si uvedomil, ze o tomto to nieje. Teraz mam sam dievca a som spokojny.
Edit: Negativna stranka veci je, ze po tomto prerode som sa viac zapojil do predtym opovrhovanej spolocnosti a zacal som pit co som nikdy nerobil :oops: ale to je zlyhavka mojej vole.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Clovek sa meni a moze sa zmenit, ale nie zo dna na den. Je to dlhodoby proces podla mna. A vzdy je to niecim podnietene. Osobne by som sa nemenil nikdy kvoli nejakej zenskej napr. alebo preto, aby som sa niekomu zapacil, ak sa mu nepacim teraz.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:Clovek sa meni a moze sa zmenit, ale nie zo dna na den. Je to dlhodoby proces podla mna. A vzdy je to niecim podnietene. Osobne by som sa nemenil nikdy kvoli nejakej zenskej napr. alebo preto, aby som sa niekomu zapacil, ak sa mu nepacim teraz.
Som si aj ja hovoril a jako to dopadlo. :D
Nejde o zmenu v pravom slova zmysle, ja som sa tiez vlastne nezmenil, len som sa prisposobil.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

No, zmenit sa a prisposobit sa je velky rozdiel. Ja uz to prisposobovanie, ako si to ty nazval nazyvam kompromisom. Pretoze vztahy su aj o kompromisoch.
recberko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa recberko »

Nie každý sa dokáže zmeniť, a zasa nie každý sa zmení k lepšiemu... príklad: nechcem to rozoberať príliš ale môj kamoš mal babu a rozišiel sa s ňou bo sa nevedel trocha prispôsobiť a zmeniť (klamanie etc..)
Ja som bol do 3 ročníka na strednej iný týpek to vám poviem, chlastal som , každé druhé slovo bola nadávka a tak ako každý "normálny" v mojom okolí... ale potom som sa videl na videu z toho výletu a bol som zdesený.. povedal som si vole čo robíš?? čo máš z toho že sa ožerieš? akurát ti to zle robí... zmenil som sa od základu, to vám poviem... a teraz je zo mňa lepší človek to môžem povedať úplne s čistým svedomím... mám určité hodnoty ktorých sa držím, zmenil sa môj slovník, moje správanie, proste všetko... Teraz mi poskočí srdiečko keď mi niekto povie že som skvelý človek.. som rád že moja zmena je badateľná aj navonok... takže keď som sa dokázal zmeniť ja dokáže sa každý kto CHCE!!!
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

presne tak....podstatne je to ze "chcem" sme mladý povacsine cize to je o kus lahsie ;)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Nie, zmeniť sa človek podľa mňa nemôže. Samozrejme v zakladnych veciach. Nehovorime tu o tom ze niekto prestane pouzivat gel na vlasy.
Loky
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Loky »

moze sa clovek zmenit .....ale v 90 % pripadoch sa nezmeni .....v poslednom case som videl asi 5 vztahov v ktorych navzajom volaco vadilo .......skoncilo sa to rozchodom ......a videl som len 1 vztah ktory drzi a chalan sa zmenil a baba ete viac som cumel jak hovado ked som videl ako sa zmenili :shock:
dew6
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dew6 »

Každá skúsenosť človeka do určitej miery zmení...to, do akej záleží iba od toho, či je to človek "tvárny", alebo už vyvinutá a stabilná osobnosť.
Avšak aj tzv. "vyvinutá osobnosť" mení svoje postoje či už k ľuďom, k situáciám alebo k novým veciam...človek celý život naberá skúsenosti a ak počúva názory ľudí okolo seba, tak sa celý život dotvára jeho osobnosť...
A to, či láska mení ľudí je samozrejmé...ibaže každý sa správa inak k partnerovi, inak v škole, inak v zamestnaní, inak na diskotéke, ....
Preto sa nikdy nedá povedať, že niekoho dokonale poznáš... :idea:
No a keď sa s niekým rozídeš, toho človeka to určite nejako zmení-zmení to hlavne jeho postoj k iným ľuďom resp. k potenciálnym partnerom...
Keď si však niekto vo vzťahu myslí, že ešte vydrží trpieť , veď sa ten druhý zmení, to je blbosť....keď partner vidí, že mu niečo ten druhý trpí al. toleruje, tak to bude robiť naďalej, lebo má pocit, že to nevadí..... :smt018
OphusS
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa OphusS »

no podla mna: menia sa stromy, meni sa obloha, meni sa pocasie ... ale ludia ...nie...

skusenost :(
warnet
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa warnet »

ano odkedy chodim s tymto dievcatom co mam bolo to uz pol roka tak odvtedy je zo mna iny clovek nehresim nebijem sa len koli nej proste ma konecne niekto drzi na uzde
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

podla mna sa clovek moze zmenit, ale vzdy bude brat v uvahu aj "starsie myslienky"
midnight_man
Guru
Guru

jimino napísal: ale vzdy bude brat v uvahu aj "starsie myslienky"
ako inac---ved ako sa vraví "človek nikdy nezabúda" ;) a hlavne na to najhorsie a na to najkrajsie..
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

midnight_man napísal:ako inac---ved ako sa vraví "človek nikdy nezabúda" ;) a hlavne na to najhorsie a na to najkrajsie..
To je sposobene hormonmi. Tusim adrenalinom. Ked si velmi vyteseny alebo nasrany tak ti hormony okrem ineho stimuluju pamet.
midnight_man
Guru
Guru

axXis napísal:To je sposobene hormonmi. Tusim adrenalinom. Ked si velmi vyteseny alebo nasrany tak ti hormony okrem ineho stimuluju pamet.
odborny vyklad "problemu" ;)
OphusS
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa OphusS »

omg sme snad v skole?! :?
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

axXis napísal:To je sposobene hormonmi. Tusim adrenalinom. Ked si velmi vyteseny alebo nasrany tak ti hormony okrem ineho stimuluju pamet.
A vyraz adrenalinova amnezia ti nehovori nic? praveze stavy s vysokou hladinou adrenalinu sposobuju mensie "straty pamate" uz len z dovodu ze mozok ma znizeny privod krvi. :idea:
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mi-chau napísal:A vyraz adrenalinova amnezia ti nehovori nic? praveze stavy s vysokou hladinou adrenalinu sposobuju mensie "straty pamate" uz len z dovodu ze mozok ma znizeny privod krvi. :idea:
Napisal som tusim adrenalin. Neviem ci to bol zrovna on, ale zda sa, ze nie :oops: . Na druhu stranu nemam pocit, ze by mi rizikove a nebezpecne situacie pri zvysenej hladine adrenalinu vypadavali. Skor si ich velmi dibre pamatam.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

axXis napísal:Napisal som tusim adrenalin. Neviem ci to bol zrovna on, ale zda sa, ze nie :oops: . Na druhu stranu nemam pocit, ze by mi rizikove a nebezpecne situacie pri zvysenej hladine adrenalinu vypadavali. Skor si ich velmi dibre pamatam.
To je síce možné, no na druhej strane si osobne mysím (oprav ma ak sa mýlim), že si ešte nebol v krajne extrémnej situácii, kedy by ti adrenalín spôsobil amnéziu a tieto situácie si pamätáš skôr vďaka nervovému vypätiu a vyššej aktivite zmyslových senzorov.
\\Edit: My sme ale už riadne OT :P
Eidos
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eidos »

Existuje jedno porekadlo - vlk srst zmeni ale povahu nikdy. To do urcitej miery plati aj pre cloveka.
Tie zmeny su ako-tak mozne ked su ludia mladi. Ale ked sa stretnu dvaja vyzreti jedinci - napr. v partnerstve, tak to uz nie je o zmene ale o tolerancii a respektovani ci naopak o neznasanlivosti a rozchode.
Napísať odpoveď