tak ma minule napadlo ked som sa tak dnes pozral v praci na rozne salaty, ovocia a zeleninove gebuziny ze tam nie je nic modre...
tiez sa hovori ze boh nedal modru farbu jedlu aby usetril pre nebo (co je jasna pi*ovina) ale preco je to fakt tak?
(sorry ze som sa znizil k "inteligenym" temam ale predsa aj ja mam pravo na pokles mozgovej aktivity, nie?)
Ehm...zelena farba...----> Chlorofyl kamo. farbivo a latka ktora je dolezita pri fotosynteze(premena CO2 na O2) Staci ako vysvetlenie? Neviem co viac k tomu.
Ak sa nemylim uz sme sato ucili na zakladke.
Martin44 napísal:Ehm...zelena farba...----> Chlorofyl kamo. farbivo a latka ktora je dolezita pri fotosynteze(premena CO2 na O2) Staci ako vysvetlenie? Neviem co viac k tomu.
?
co taka cervena? tej je hafo..... ale takej modrej... ee
nepresvedcil si ma, skusaj dalej
Absolutne neviem co si tou cervenou chcel povedat.Ak to malo byt vtipne tak dodatocne "haha"
Co viac chces omg skratka je to tak chlorofyl je zeleny a hotovo a je v rastlinach,tak ako v salatoch.zelena je preto lebo to tak ludske oko vidi omg!
viac si pozri na nete o spektrach farieb a podobne.
Edit: S666 ale tu hovorime o listoch! ne o plodoch. a salat je tvoreny z listov ktore su zelene.
U niektorych rastlin sa je list(salaty) u niektorych plody tie zelene nemusia byt.
Ale ide o to ze listy su zelene.
OMG nechytajte ma za kazde slovicko myslim ze som jasne napisal uz v prvom prispevku ze sa jedna o farbivo(clhorofyl)
A potom to uplatnil na listy nech tu nemusim vypisovat stale ze chlorofyl...boha ste jak prispati.
Martin44 napísal:OMG nechytajte ma za kazde slovicko myslim ze som jasne napisal uz v prvom prispevku ze sa jedna o farbivo(clhorofyl)
A potom to uplatnil na listy nech tu nemusim vypisovat stale ze chlorofyl...boha ste jak prispati.
sak ti mas pravdu to ti nikto nebere len nejak odveci
diskutuje sa tu o farbe jedla , jedine ty stale dookola hovoris o salate
Martin44 napísal:OMG nechytajte ma za kazde slovicko myslim ze som jasne napisal uz v prvom prispevku ze sa jedna o farbivo(clhorofyl)
On sa pyta preco tam nie je modra a nie preco je tam zelena
Diestro napísal:On sa pyta preco tam nie je modra a nie preco je tam zelena
No lebo by tam ta modra musela byt na nieco....nic nie je len tak.
ak by tam mala byt modra tak by tam tym padom bola pravdepodobne med vo vacsom mnozstve a tym padom by tam aj na nieco musela sluzit.lenze ked nema v tom pripade vyuzitie tak tam nema co robit.
Med sa napr nachadza v telach nizsich zivocichov namiesto Fe(zelezo pre neznalych) ktore prenasa kyslik v tele a to sposobuje modre sfarbenie krvi u nich popripade ciastocne pokozky.
Viac nieto co dodat.
Martin44 napísal:Ehm...zelena farba...----> Chlorofyl kamo. farbivo a latka ktora je dolezita pri fotosynteze(premena CO2 na O2) Staci ako vysvetlenie? Neviem co viac k tomu.
Mimochodom ja ked jem salat je v nom aj napriklad taka paradajka (červená kto by nevedel) kapusta (biela) paprika (žltá/zelena/cervena) cibula (biela) atď, kde je dofrasa napisane ze salat je len z listov? A ked myslis salat ako rastlinu tak to asi nebude autor temy hovorit o "roznych salatoch" ale "salate".
heh v niektorej relacii som videl taky pokus, ze nafarbili na modro zemiaky a maso a podavali to v nejakej jedalni, a aj ked bolo to farbivo uplne bezchuti, tak to nikto nechcel jest. Cize asi zato ta modra nieje tak zastupena v jedle kedze to nikto nechce jest