verejna ip -Vyhody

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
bartonko
Expert
Expert

verejna ip -Vyhody

Príspevok od používateľa bartonko »

Ake výhody ,pripadne nevýhody prinasa verejne ip?(myslim hlavne pouzitie v p2p, sietach, oplati sa to?)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Si pripojitelny, takze sa na teba dokazu napojit vsetci, ako aktiv, tak aj pasiv. Pri p2p to je velke plus.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: verejna ip -Vyhody

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

bartonko napísal:Ake výhody ,pripadne nevýhody prinasa verejne ip?(myslim hlavne pouzitie v p2p, sietach, oplati sa to?)
Vyhody:
- tvoj pocitac je pristupnu odkialkolvek - velmi vhodne a mnou velmi pouzivane pre REMOTE DESKTOP
- vytvorenie FTP
- vlastny hosting
- vytvorenie vlastneho game serveru

nevyhoda:
- nebezpecenstvo utoku na tvoj pocitac a s tym spojena nutnost ochrany (NAT, FW, antivir...)

To co je vyhoda pri jednom type, je nevyhoda pri druhom a naopak.
mademan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mademan »

t0m4s> nakolko sa daju vyhody pevnej ip emulovat ddns? idem skusit co spravi CS s tym...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

DDNS nesluzi na emulaciu verejnej IP, ale na vytvorenie statickeho DNS zaznamu pri dynamickej IP. Tzn. pokial ma niekto napr T-Com a meni sa mu IP, tak client nainstalovany na pocitaci v danych intervaloch odosiela tuto infom na server (napr. no-ip.org), ktory hned upravi DNS zaznam.
mademan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mademan »

ja ertem co to robi, ja pytat ci to plne nezastupi pevnu IP... ale nie, nakolko treba v uvode resolvnut dns meno co sa nemusi kazdej aplikacii pacit..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Aha sorry, preskocili mi oci a videl som tam napisane verejnej, kedze sme v teme "o nej" tak som nepredpokladal ze sa budes pytat na toto. Co sa tyka resolvovania DNS, tak imho kazda aplikacia to musi skusnut, pretoze resolvovanie sa deje na urovni pod aplikacnou vrstvou ISO/OSI modelu.
MuKkY
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MuKkY »

jj je to dost vyhodne pri online hrach v CS mozes vytvorit maly server podla toho aku mas rychlost internetu, ak hras NHL 2007 je to tiez dobre na vytvorenie a podobne, ale tieto zalezitosti s hranim online sa da uskutocnit aj cez Hamachi takze je to nahraditelne aj ked nemas verejnu IP.
Napísať odpoveď