taktovanie C2D na doske s int.VGA
taktovanie C2D na doske s int.VGA
prosim vas mam dosku asus P5B-V a mam problem ze sa mi nespusti pc uz ked nastavim AI N.O.S. procesor 6420 ......moze to byt integrovanou grafikou?? momentalne nemam na nu peniaze ale chystam sa ze si kupim neskor
Som jeho kamos, on ma teraz obmedzeny pristup na net, takze pisem za neho. On to tak trochu divne napisal ale co uz. Takze mame dosku P5B-V s integrovanou VGA, C2D E6420, RAM Kingson hyperX 800MHz CL4.
Problem je ze aj pri nastaveni ramiek na 533 MHz a dvihnuti fsb z 266 na 300 sa pocitac nechcel zapnut, bolo treba resetovat bios. Skusali sme aj pridat napatie do CPU aj do RAM, ale neslo to aj tak.
Problem je ze aj pri nastaveni ramiek na 533 MHz a dvihnuti fsb z 266 na 300 sa pocitac nechcel zapnut, bolo treba resetovat bios. Skusali sme aj pridat napatie do CPU aj do RAM, ale neslo to aj tak.
-
daniel.daniel
Medium Star
skus tam dat nejaku graficku kartu a odkusat to. Nieje na tej doske nejaky pci/agp lock? Nemam skusenosti z integrovanymi graf. kartami ale viem ze na niektorych doskach ked zvysis moc fsb tak odchadzaju integrovane zariadnia ako sietovka alebo mozno v tvojom pripade je to ta graficka. A ked zdvyhnes fsb iba na 280 tak ti spusti pc? A taktuj cez Bios je to istejsie ako cez nejake win aplikacie.
-
daniel.daniel
Medium Star
Najprv si naflashuj co najnovsi bios pre lepsiu stabilitu. Asus ma az nejake 4 moznosti flashovania ale nerob to cez windows. Ked to spravis tak zbehni do biosu a chod do CPU configuration tam zmen vsetko na disabled su to funkcie ktore ti v pripade necinnosti procesora procesor podtaktuju. Teraz sa pusti do taktovania vsetky frekvencie a voltaze nechaj na auto. Takze ked budes mat nastavene vsetko na auto tak zacni zvysovat FSB. Skus tych 270 a daj restart. A stale zvysuj. Ked dosiahnes pozadovanu frekvenciu tak si zmen frekvenciu ramiek. Necakaj od tejto doky nejake extremy ale takych 350 by malo dat. Nevyhodov je ze nema PCI/PCI-E lock. A nemozes menit moc delicku takze ked budes nastavovat ramky tak davaj pozor aby si nedal velku frekvenciu.
jasne o tomto viem sak to som si vsetko najprv precitalkrija napísal:Jak na to: přetaktování procesorů Core 2 Duo
tak prosim ta co znamena to PCI/PCI-e lock ....na ramkach vzdy nastavim 533mhz to je daky nasobic 2 cize fsb400 x 2 = 800mhz ..a ked flashnem dosku neskonci zaruka na nu ??daniel.daniel napísal: Nevyhodov je ze nema PCI/PCI-E lock. A nemozes menit moc delicku takze ked budes nastavovat ramky tak davaj pozor aby si nedal velku frekvenciu.
-
daniel.daniel
Medium Star
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
nenechaj sa zmiast
asus P5B-V ma PCI/PCI-e lock!!!
v skratke to znamena, ze zvysovanim frekvencie FSB zostane "uzamknuta"
nebude stupat frekvencia na PCI/PCI-e zbernici.
teraz k problemu:
1. pockat na novsi bios, ktory opravi dany problem.
2. kupit graficku kartu do PCI-E slotu. staci akakolvek=low end=lacna, ak nepreferujes hry. na nemenovanom nemeckom fore som sa docital toto:
zvysovanie frekvencie PCI-e sa ale neda robit do nekonecna
priliz vysoka sa prestane pacit grafickej karte.
btw. ta doska nepodporuje SLI
za pripadne skody nerucim!
doplnenie:
nieco s onboard grafickou riesi bios verzia 0501. pise sa tam toto:
v skratke to znamena, ze zvysovanim frekvencie FSB zostane "uzamknuta"
teraz k problemu:
1. pockat na novsi bios, ktory opravi dany problem.
2. kupit graficku kartu do PCI-E slotu. staci akakolvek=low end=lacna, ak nepreferujes hry. na nemenovanom nemeckom fore som sa docital toto:
preklad: citovany pise, ze sa mu nepodarilo dostat FSB nad 273. na 300MHz to islo az ked nastavil frekvenciu PCI-e na 111MHz. (pri 110MHz PC nenastartovalo)pozn. standardne je 100MHz. a ak chcel dalej zvysovat FSB, tak musel zaroven zvysovat aj frekvenciu na PCI-e zbernici...OC-Problem E6400 mit P5B-V
Wenn ich allerdings den FSB von 266 auf 273 stelle ist schon Schluß. Der Rechner bootet nicht mehr.
So, habe es nun endlich geschafft, den FSB auf 300 Mhz zu erhöhen.
Musste hierfür den PCI-E Takt auf 111 Mhz heraufsetzen (bei 110 startet der Rechner nämlich nicht).
zvysovanie frekvencie PCI-e sa ale neda robit do nekonecna
btw. ta doska nepodporuje SLI
za pripadne skody nerucim!
doplnenie:
nieco s onboard grafickou riesi bios verzia 0501. pise sa tam toto:
vo vlastnostiach graf. karty mozes pozriet aku verziu mas ty. posledny bios je z 15.5.07: http://support.asus.com/download/downlo ... odel=P5B-VUpdate onboard VGA BIOS to version 1371.
-
krija
VIP
kubco2, osobne pochybujem, ze tam mas nahodeny ten posledny bios zo dna 15.5.07 (dos) alebo 29.3.07 (all OS)
kedy si kupoval tu MoBo? ako som si vsimol, tak v popise ma pridanie podpory novych procesorov, kam sa urcite radi aj ten tvoj (C2D E6420). tvoj problem moze spocivat prave v tomto. stary bios este neobsahoval instrukcnu sadu pre tvoj procesor, co dokazuje aj screen v prilohe. 
- Prílohy
-
- e6420.gif
- (16.23 KiB) 247 stiahnutí
-
krija
VIP
to zistis programom everest.kubco2 napísal:no kupoval som ju v april/jun ale bios vyzera byt stary aspon dufam ze je
- Prílohy
-
- everest.gif
- (34.99 KiB) 255 stiahnutí