Ping s i-netom od T-COMu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
xbarney
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ping s i-netom od T-COMu

Príspevok od používateľa xbarney »

Aky mate ping s i-netom od T-COMu ?

Chcel by som prejst z mojho doterajsieho pripojenia wi-fi koli vypadkom na DSL Flat od T-COMu. Momentalne mam pingy na sme.sk v priemere 24ms, problem nastava pri vytazeni kanalov, vtedy si mozem piskat von oknom.

Ake mate skusenosti s tymto pripojenim ? Myslim ze ponuka od 1.6.07 je neodolatelna: 595Sk s DPH za linku 1536/256. (bez nutnosti mat zriadenu hlasovu sluzbu)
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Ja mam ADSL net od T-comu 1536/256 datovo neobmedzene a nemam žiadne problemi FUP oni aplikuju iba u štatom dotovanym netom ..ale pre istotu to ja mam bez viazanosti :wink:
xbarney
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mne nejde o FUP, ako som pisal, ale o ping.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

xbarney: Co ja viem, tak DSLkari, ktorych som sa pytal pinguju sme.sk okolo 30ms, v noci to mierne klesne (na cca 27ms). Vsetko ale bude zalezat od vzialenosti zariadenia ST, ktorych je po mestach len par.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

ping na pripojeni akom si napisal mam na slovenskych serveroch 24ms, co je vyborne a najlepsie je na tom to, ze je stabilny...
neviem cim to je, ale kamarat na tom istom pripojeni ma 8ms, ba niekedy 4...divne...a ma ho tiez stabilny...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ja mam skoro stale cca 14ms..
xbarney
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Diky za Vase skusenosti a vyzera to tak, ze zvolim Dsl Flat. Potrebujem jednoducho stabilny ping aby mi to nelietalo. Od viecerych ludi mam tiez podobne reakcie, ze ping je cez T-COM dobry.

Vlado
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

xbarney napísal:Diky za Vase skusenosti a vyzera to tak, ze zvolim Dsl Flat. Potrebujem jednoducho stabilny ping aby mi to nelietalo. Od viecerych ludi mam tiez podobne reakcie, ze ping je cez T-COM dobry.

Vlado
Vezmi si Turbo PLUS :wink:
Turbo 3 Plus (bez pevnej linky) 3072 / 256 kbps za 832 Sk vcetne DPH :idea:
Skoda toho uploadu :(
uNreal_saTch^
Professional
Professional

jjj napísal:Vezmi si Turbo PLUS :wink:
Turbo 3 Plus (bez pevnej linky) 3072 / 256 kbps za 832 Sk vcetne DPH :idea:
Skoda toho uploadu :(
ide mu hlavne o stabilitu pingu, nie tak o rychlost...
insane
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa insane »

Ja mam DSLko od T-Com, flat 1,5 Mbitko a ping na sme.sk co som teraz dal bol priemerne 10 ms...uplna spokojnost. ;)
sinaj
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa sinaj »

Ja mam ties DSLko od T-Com 1,5Mbps a mam ping 14 takmer stale.Som spokojny.
xbarney
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Kedze tu nie je ani jedna negativna skusenost s pingom, tak dufam, ze nebudem net stastlivec, ktory s tym bude mat problemy. Nahoda je sice blbec, ale dufam ze tentokrat ma obide :D .

To JJJ: je tak, nejde mi tak o rychlost ako o stabilitu. Kedze som si do teraz vystacil aj s rychlostohu 600kb/s, tak s 1535/kbs problem nebude :) .

Apropo, volal som na informacie ohladne pripojenia a musim si zakupit modem. Ponukli mi od nich za 1.000,- Sk s DPH. Samozrejme typ neviem. Neviete co je to zac a ci je OK ? (na ich stranke som to nevysnoril . . .).
uNreal_saTch^
Professional
Professional

xbarney napísal:Kedze tu nie je ani jedna negativna skusenost s pingom, tak dufam, ze nebudem net stastlivec, ktory s tym bude mat problemy. Nahoda je sice blbec, ale dufam ze tentokrat ma obide :D .

To JJJ: je tak, nejde mi tak o rychlost ako o stabilitu. Kedze som si do teraz vystacil aj s rychlostohu 600kb/s, tak s 1535/kbs problem nebude :) .

Apropo, volal som na informacie ohladne pripojenia a musim si zakupit modem. Ponukli mi od nich za 1.000,- Sk s DPH. Samozrejme typ neviem. Neviete co je to zac a ci je OK ? (na ich stranke som to nevysnoril . . .).
neviem ake maju teraz v ponuke ale v ziadnom pripade neber nijaky sietovy...zober taky ktory bude mat napajanie na usb. mne dali ten sietovy, basnili jaky je vynikajuci a bol to otras...ked si chcel pustit internet musel si najprv zapnut modem (pretoze mal samostatne napajanie do elektrickej siete), bol velmi hlucny...pri silent kompe ho bolo pocut (vysoky piskavy ton) a posledna zalezitost bola ta...ze mi ho vlastne ani komp nenasiel :D takze som ho pekne zabalil a poslal im ho naspat...kupil som si vlastny, ktory zapojis do usb - tym padom ma odtial elektriku pocitac ho najde, das ovladace a si pripojeny...so easy...
ak ti budu davat sietovy modem - posli ich do zadku! :aasmile2:
xbarney
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

uNreal_saTch^ napísal:neviem ake maju teraz v ponuke ale v ziadnom pripade neber nijaky sietovy...zober taky ktory bude mat napajanie na usb. mne dali ten sietovy, basnili jaky je vynikajuci a bol to otras...ked si chcel pustit internet musel si najprv zapnut modem (pretoze mal samostatne napajanie do elektrickej siete), bol velmi hlucny...pri silent kompe ho bolo pocut (vysoky piskavy ton) a posledna zalezitost bola ta...ze mi ho vlastne ani komp nenasiel :D takze som ho pekne zabalil a poslal im ho naspat...kupil som si vlastny, ktory zapojis do usb - tym padom ma odtial elektriku pocitac ho najde, das ovladace a si pripojeny...so easy...
Mozes mi napisat aky mas typ ? Inak neviem, je podmienkou zobrat od nich modem alebo si mozem zakupit vlastny ?
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

uNreal_saTch^ napísal:neviem ake maju teraz v ponuke ale v ziadnom pripade neber nijaky sietovy...zober taky ktory bude mat napajanie na usb. mne dali ten sietovy, basnili jaky je vynikajuci a bol to otras...ked si chcel pustit internet musel si najprv zapnut modem (pretoze mal samostatne napajanie do elektrickej siete), bol velmi hlucny...pri silent kompe ho bolo pocut (vysoky piskavy ton) a posledna zalezitost bola ta...ze mi ho vlastne ani komp nenasiel :D takze som ho pekne zabalil a poslal im ho naspat...kupil som si vlastny, ktory zapojis do usb - tym padom ma odtial elektriku pocitac ho najde, das ovladace a si pripojeny...so easy...
Ja som si sam kupil ADSL modem ale sietoví lebo po dome nemoyem tahat kable (zastrčka na chodbe ja PC o dve miestnosti dalej)a k tomu som dal wifi router..... ADSL router je pekne tichý vôbec nepiska nič.... ma plno možnosti nastavení...
Ale v zasade neberem Modemy čo oni ponukaju lebo to su z 80%shity ako vravis :wink:
Lacny bol za 500sk Mr.Connect a som spokojny a ked chcem tak ma aj USB rozhranie mozem si ho dat cez usb
uNreal_saTch^
Professional
Professional

xbarney napísal:Mozes mi napisat aky mas typ ? Inak neviem, je podmienkou zobrat od nich modem alebo si mozem zakupit vlastny ?
nie je podmienkou zobrat ho...ak mas vlastny tak nemusis kupit. ci ho chces alebo nie, to sa zaskrtava v zmluve...
dali mi tento...
http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... &ktzid=756
ja som potom kupil tento...
http://www.microcom-ce.com/category.php?itid=6
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

uz tušim čo som videl ponuky tak ponukaju už len od microcomu routre :wink:
JA mam tento
http://www.bgslevi.cz/produkt_detail.php?id=40988
sinaj
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa sinaj »

Za router som aj ja.Mam ho ties aj s wifi a da sa naozaj vyuzit.Mysli aj na buducnost.Nikdy nevies kedy si budes chciet pripojit notebook alebo dalsi pocitac. A ktomu sa aj oplati. Original cena je 11000 sk ( http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... ction=home ) a ked sa im zaviazes ze si ten internet nechas nejaku dobu budes ho mat za 4000 sk ( http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=1626 ).Na tvojom mieste by som siahol do vrecka a zobzal router.
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ved ja mam k tomu napojeny aj wifi router ale samostantne od LINKSYS
Napísať odpoveď