dii vam moc.... len tolko som chcel vediet ...
GPS
Re: re
550i nema GPS modul.Monako2 napísal:to GPS pojde napr. na SE k 550i? ale asi nie
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ak chceš kvalitné gps, kúp si niečo od germinu a nebudeš mať problém. Výjde ťa to tak okol desiny aj s podrobnými mapami europy. GPS na mobile je nereálne
Iba ak by si mal dosť love, môžeš používať google maps (java aplikáciu) ktorá ti zobrazí celý svet (2 režimy: satelitné snímky alebo dialnice,železnice..) ale ide to cez wap a za pár minút (vrátane zoomovania a pohybu) som minul okolo 1MB dát. Čiže plnohodnotné GPS nenahradí
Iba ak by si mal dosť love, môžeš používať google maps (java aplikáciu) ktorá ti zobrazí celý svet (2 režimy: satelitné snímky alebo dialnice,železnice..) ale ide to cez wap a za pár minút (vrátane zoomovania a pohybu) som minul okolo 1MB dát. Čiže plnohodnotné GPS nenahradí
A ako to presne funguje? Mapa je nahratá v programe alebo ten signál ti aj tie mapy aktualizuje. Mapríklad nahodím si trasu Trenčín-Žilina, ale dajme tomu behom včerajšieho dňa je zátarasa na ceste lebo niečo prestavujú ale mapa v GPS je už rok stará... A už som v prdeli lebo som v oblasti ktorú nepoznám (preto ten GPS) ale on mi bude podla seba ukazovať choď rovno, lebo GPS o tej zátarase nevie... Tak pracovník cesťákov povie maximálne choď cez Bytču lenže ja tú oblasť vôbec nepoznám... Tak ao to teda je??? Pomôže GPS v každej situácii? Keď prestavujú volačo tak to cestár ohlásia na základnu GPS aby to aktualizovali?
jedna vec su mapy, ktore su pravidelne/nepravidelne aktualizovane, zalezi na dodavatelovi mapy a druha vec su dopravne obmedzenia, na slovensku a v cechach sa uz testuje prevadzka RDS-TMC, teda prijem dopravnych informacii cez radio signal (pre navigacie, ktore toto podporuju) a nasledne po prijme tychto informacii navigacia upravi trasu, resp ta upozorni na obmedzenie
no, dalsia vec, trasy ktore sa v sucasnosti buduju budu samozrejme zle zakreslene v navigacii, kedze stav sa tam meni kazdy mesiac a mapy nikto kazdy mesiac nebude aktualizovat
mapy su uz v navigacii nahrane, neplati pre tie ktore budu cez wap/gprs stahovat mapy z netu, ale klasicne autonavigacie maju mapy v sebe, bud v pamati v pristoji, alebo na pamatovej karte
no, dalsia vec, trasy ktore sa v sucasnosti buduju budu samozrejme zle zakreslene v navigacii, kedze stav sa tam meni kazdy mesiac a mapy nikto kazdy mesiac nebude aktualizovat
mapy su uz v navigacii nahrane, neplati pre tie ktore budu cez wap/gprs stahovat mapy z netu, ale klasicne autonavigacie maju mapy v sebe, bud v pamati v pristoji, alebo na pamatovej karte
No presne toto som chcel vediť. Díkya nasledne po prijme tychto informacii navigacia upravi trasu, resp ta upozorni na obmedzenie
No a toto tiež. A dobre vieme že cesty sa stále budujú menia takže nieje to ajtak na 100%no, dalsia vec, trasy ktore sa v sucasnosti buduju budu samozrejme zle zakreslene v navigacii, kedze stav sa tam meni kazdy mesiac a mapy nikto kazdy mesiac nebude aktualizovat
pojde len si musis kupiť externý GPS modul (2500 sk) a spojiť ho z mobilom cez bluetooh a samozrejme v K550 treba mat daky program pre GPSMonako2 napísal:to GPS pojde napr. na SE k 550i? ale asi nie
-
Sagvant
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Aky program funguje na java principe??? Viem len o Navigone, ale neviem ho zohnat, mas este nieco ine???vvert napísal:pojde len si musis kupiť externý GPS modul (2500 sk) a spojiť ho z mobilom cez bluetooh a samozrejme v K550 treba mat daky program pre GPS