Neviem o tom, že by sa to dalo v BIOSe zakázať. To pípanie slúži na diagnostické účely a keby náhodou bola chybná napr. aj grafika, v tom BIOSe by sa to potom zapínalo dosť ťažko. Takže odpojenie reproduktora je asi jediný spôsob.
>> chrono
Speaker je pipatko na maticnej doske, ak mas maticnu, mas speaker, vsimaj, ze aj ked si odpojis reproduktory, komp ti bude stale pri zapinani pipat
eMPiko napísal:>> chrono
Speaker je pipatko na maticnej doske, ak mas maticnu, mas speaker, vsimaj, ze aj ked si odpojis reproduktory, komp ti bude stale pri zapinani pipat
Na základnej doske nemám žiadny reproduktor. Reproduktor mám v bedni (ako už písal Šu-Do) a ten sa dá odpojiť.
Speaker(niečo ako twister-výškove malé repro) býva buď v bedni alebo je pribalený pri MB(keď kupuješ NEW), ale v pohode sa dá odpojiť, ak nemáš zablombovanú bedňu. Ale ešte som sa nestretol s tým že by bol integrovaný v MB. Nájdi dva kábliky ktoré od neho vedú (najčastejšie spolu zviazaný čierny a červený) a jednoducho ich odpoj PC pôjde ďalej ako by sa nič nestalo(samozrejme odpájaj radšej keď bude PC vypnuté), len nebude pri spúšťaní pišťať
PS: Aj ja som ho odpájal a už na viacerých PC
Pomerne efektivne sa javi zapojit do serie s reproduktorom rezistor. Nepametam si uz ale, aky presne tam mam... Skusal som suflikove zasoby a ked sa mi zdala byt hlasitost ako tak unosna, zapojil som ho. Teraz pc pipa velmi potichu takze mi to nevadi a spominanu funkciu diagnostiky moznej chyby po starte nestratil.
OK ako vidím tak niektorý nemajú žiadne skúsenosti z 2 speaker-ma čiže jeden je o tvaru valčeka o polomere 8mm a dĺžka 5-10 mm a ten je integrovaný čiže žiadne kábliky (jedine prelepiť - služi na oznamenie o štarte biosu) ďaľší je klasický (aj na hudbu) a ten je pripojený drátkami a ten plní funkciu na oznamovanie problémov. (moc často ho nepočujem ) neznamená že ked niekto ma 2 speakre že aj ten druhý ma.