Nastavenie Mailovych klientov (Outlok, Thunderbird...)
Nastavenie Mailovych klientov (Outlok, Thunderbird...)
Vraj to je niečo také že nemusím už chodiť do mailu napr že wé wé wé freemail bodka eská a potom sa lognúť ale zadám parametre SMTP a POP3 a môžem mailovať priamo cez počítať. Lenže mne to vyhadzuje toto:
Připojení k serveru se nezdařilo. Účet: 'pop.gmail.com', Server: 'pop.gmail.com', Protokol: POP3, Port: 110, Zabezpečení (SSL): Ne, Chyba zásuvky: 10060, Číslo chyby: 0x800CCC0E
Čo s tým keď to ajtak nefunguje? Tak načo to tam je???
//t0m4s3 - odstranene sipky z nadpisu
Připojení k serveru se nezdařilo. Účet: 'pop.gmail.com', Server: 'pop.gmail.com', Protokol: POP3, Port: 110, Zabezpečení (SSL): Ne, Chyba zásuvky: 10060, Číslo chyby: 0x800CCC0E
Čo s tým keď to ajtak nefunguje? Tak načo to tam je???
//t0m4s3 - odstranene sipky z nadpisu
tu mas a podla tohto si nastav gmail presne pre tvojho klienta ...
> http://mail.google.com/support/bin/answ ... swer=12103
a hlavne www.gmail.com prihlas sa, v pravom hornom rohu klikni na nastavenia (settings), potom 5 ta zalozka - Posielanie ďalej a POP, zaskrtni tam Umožniť POP pre všetky správy (aj pre tie, ktoré sú už prevzaté)
a hlavne www.gmail.com prihlas sa, v pravom hornom rohu klikni na nastavenia (settings), potom 5 ta zalozka - Posielanie ďalej a POP, zaskrtni tam Umožniť POP pre všetky správy (aj pre tie, ktoré sú už prevzaté)
-
Armageddon
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Ano už som si nejaké múdrosti vygoogloval a dozvedel som sa že väčšina slovenských freemailových poskytovateľov nepodporuje SMTP iba POP3. Ja to chcem mať obojsmerne funkčné. Mám aj na gmaili schránku tak začnem používať tú. Veď vizitky som ešte nevytlačil a tých 5 ľudí čo mám kontakte... Pošlem im novú adresu jak nič. Takže treba aj gmail nastaviť že? Lebo ja som nastavoval iba v Outloku to. Aha a to čo je písané v prílohe som našiel a nastavil. Len som to nestihol vyskúšať.
som pouzivatelom MS Outlooku uz niekolko rokov, mam namapovane niekolko e-mailovych kont a vsetky spravy ostavaju na serveri, pretoze v "dalsich nastaveniach" konta na tabe "spresnenie" je checkbox "ponechat kopie sprav na serveri"
pre tych, ktori neviedia ako pracuje POP3, tak server nema s ukladanim kopii nic docinenia. o vsetko sa stara mailovy klient. t.j. standardne nastaveny klient stiahne zoznam mailov na serveri, stiahne nove maili a vymaze ich zo servera. ak sa nastavi klient tak, aby nechaval kopie na serveri, tak proste po stiahnuti ich nevymaze. that`s all.
este k teme: gmail pouziva vlastne zabezpecene porty POP3 a SMTP.
pre tych, ktori neviedia ako pracuje POP3, tak server nema s ukladanim kopii nic docinenia. o vsetko sa stara mailovy klient. t.j. standardne nastaveny klient stiahne zoznam mailov na serveri, stiahne nove maili a vymaze ich zo servera. ak sa nastavi klient tak, aby nechaval kopie na serveri, tak proste po stiahnuti ich nevymaze. that`s all.
este k teme: gmail pouziva vlastne zabezpecene porty POP3 a SMTP.
Jeden problém. Nastavil som všetko čo ste písali. Aj z te stránky kde je gmailácky návod a ajtak mám dve hlášky:
Připojení k serveru se nezdařilo. Účet: 'pop3.gmail.com', Server: 'pop.gmail.com', Protokol: POP3, Port: 110, Zabezpečení (SSL): Ne, Chyba zásuvky: 10060, Číslo chyby: 0x800CCC0E
A Potem keď chcem odoslať poštu tak ďalšia:
Zprávu nelze odeslat, protože server odmítl e-mailovou adresu odesílatele. Adresa odesílatele byla [email protected]. Předmět 'Halo', Účet: 'pop3.gmail.com', Server: 'smtp.gmail.com', Protokol: SMTP, Odezva serveru: '530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first 55sm405865ugq', Port: 25, Zabezpečení (SSL): Ne, Chyba serveru: 530, Číslo chyby: 0x800CCC78
Dá sa to tak spraviť aby to aj fungovalo? Ja nechápem ako to majú nastavené v knižnici. Tam im to funguje.
Připojení k serveru se nezdařilo. Účet: 'pop3.gmail.com', Server: 'pop.gmail.com', Protokol: POP3, Port: 110, Zabezpečení (SSL): Ne, Chyba zásuvky: 10060, Číslo chyby: 0x800CCC0E
A Potem keď chcem odoslať poštu tak ďalšia:
Zprávu nelze odeslat, protože server odmítl e-mailovou adresu odesílatele. Adresa odesílatele byla [email protected]. Předmět 'Halo', Účet: 'pop3.gmail.com', Server: 'smtp.gmail.com', Protokol: SMTP, Odezva serveru: '530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first 55sm405865ugq', Port: 25, Zabezpečení (SSL): Ne, Chyba serveru: 530, Číslo chyby: 0x800CCC78
Dá sa to tak spraviť aby to aj fungovalo? Ja nechápem ako to majú nastavené v knižnici. Tam im to funguje.
No ahojte. Reinštaloval som Windows a zase mi ten outlok nefunguje. Veď na Gmaily museli nastavenia ostať tak a Outloka som nastavil tak isto (podla vašich screenshotov) ako aj minule ale teraz ak chcem odošlať správu napíše toto:
Zprávu nelze odeslat, protože server odmítl e-mailovou adresu odesílatele. Adresa odesílatele byla [email protected]. Předmět 'Ahoj', Účet: 'pop.gmail.com', Server: 'smtp.gmail.com', Protokol: SMTP, Odezva serveru: '530 5.5.1 Authentication Required g8sm11112576muf', Port: 465, Zabezpečení (SSL): Ano, Chyba serveru: 530, Číslo chyby: 0x800CCC78
Zprávu nelze odeslat, protože server odmítl e-mailovou adresu odesílatele. Adresa odesílatele byla [email protected]. Předmět 'Ahoj', Účet: 'pop.gmail.com', Server: 'smtp.gmail.com', Protokol: SMTP, Odezva serveru: '530 5.5.1 Authentication Required g8sm11112576muf', Port: 465, Zabezpečení (SSL): Ano, Chyba serveru: 530, Číslo chyby: 0x800CCC78