Aky je rozdiel medzi prhliadacmi?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
MayDaySK
Star
Star

Aky je rozdiel medzi prhliadacmi?

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Takto sa spýtam. Ako základ na Windows XP je Internet Explorer 6. Potom zástancovia Microsoftu odporúčajú stiahnuť si Explorer 7 a ten je vraj lepší ako 6. Potom zástancovia Mozilly zase odporúčajú stiahnuť si Firefox. Aký je medzi nimi rozdiel? Myslím IE6, IE7 a FF? Napíšte detailne?Počul som dačo o bezpečnosti ale zase ak mám dobrý antivír (NOD32) a Firewall tak by to nemalo robiť problémy či už mám IE 6 či 7 alebo FF...??
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

a ja ti zas poviem stiahni si Operu 9.21
ivoralik
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ivoralik »

kazdy podla vlastneho gusta,,ale ja si myslim ze mrkvosoftovsky internet explorer sa nikdy nevyrovna ziadnemu inemu prehliadacu :lol:
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pre mna dve zakladne veci:

1) Taby
2) Nespocetne mnozstvo pluginov
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

t0m4s3 napísal:Pre mna dve zakladne veci:

1) Taby
2) Nespocetne mnozstvo pluginov
taby su uz aj v IE 7 ;-) a dokonca aj nejake tie pluginy su na IE ak sa nepletiem :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

ob3l1x napísal:taby su uz aj v IE 7 ;-) a dokonca aj nejake tie pluginy su na IE ak sa nepletiem :)
Open Source ti asi nic nehovori, co? Kolko ze je tych pluginov na IE? Dva? Taby konecne dorazili. Avsak na mozille su uz niekolko rokov. Holt zaspali dobu.

Osobne mam jednoduchy "test" na to ci je niekto BFU (Bezny Franta Uzivatel):

1) Pouziva IE
2) Robi doubleclick na odkazy na strankach
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Toto je zbytocna tema. IE je prehliadac azda s najviac chybami a velke mnozstvo ich stale obsahuje. Tak ako uz pisal tomase, do verzie 7 nevedel co su to taby, chybaju mu pluginy a celkovo jadro IE je velka bieda.
MayDaySK
Star
Star

Osobne mam jednoduchy "test" na to ci je niekto BFU (Bezny Franta Uzivatel):
Mňa nemusíš testovať ja aj som, u mňa je to len o tom že nainštalujem antivír, zapnem firevall a idem surfovať.

ALL

Ale ja som sa nepýtal čo odporučujete ale aký je tam rozdiel. Ja tam žiadny nevidím, všetky zobrazujú webstránky rovnako. Takže o čom to je? Neni zbytočná táto téma lebo mňa zaujíma čo je medzi nimi rozdiel? Ja som si nevšimol rozdiel nikde, sú rovnako rýchle, vírus chytím tak či tak na každom, taby sú na každom... (Opera, Firefox, Explorer)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

MayDaySK napísal:Ja tam žiadny nevidím, všetky zobrazujú webstránky rovnako.
Asi si používal iný IE ako väčšina ľudí (skús si pozrieť sekciu programovanie, a tam si prečítaj niektoré témy, ktoré sa týkajú práve problému so zobrazovaním).
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Internet Explorer je pomalsi ako FF.
Internet Explorer nepodporuje niektore tagy.
Internet Explorer je menej bezpecny, tj do pozadia sa ti nieco stiahne, ani o tom nevies (nie ze by bol ovela horsi ako ff, ale ie ma 90% uzivatelov, tak sa virusy robia zvacsa pre ie).

Firefox ma problem s niektorymi strankami, fleschom, pripadne JavaScriptom.
Firefox je free a je k nemu vydanych mnozstvo free pluginov.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

eMPiko napísal:Internet Explorer je pomalsi ako FF.
Internet Explorer nepodporuje niektore tagy.
Internet Explorer je menej bezpecny, tj do pozadia sa ti nieco stiahne, ani o tom nevies (nie ze by bol ovela horsi ako ff, ale ie ma 90% uzivatelov, tak sa virusy robia zvacsa pre ie).

Firefox ma problem s niektorymi strankami, fleschom, pripadne JavaScriptom.
Firefox je free a je k nemu vydanych mnozstvo free pluginov.
pomalsi v com ? lebo IE sa spusta omnoho rychlejsie ako FF kedze je pusteny na pozadi. a stranky nemam pocit zeby nacital az o tolko pomalsie ...
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

nie, FF neni rychlejsi, Opera je rychlejsia, moja chyba
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Browser bez tabov je ako zena bez vaginy... IE7 sice taby ma, ale ved FF aj OPERA ich maju uz ROKY. Osobne si myslim, ze mrkvosoft v inkriminovanom krizovom momente, od ktoreho sa internet zacal tak prudko rozvijat, trosku prispal. Nevenovali vyvoju IE dostatocne vela pozornosti a takto to dopadlo. IE je nepochybne beznecnostne najdieravejsi soft, ma nestabilne jadro, jeho moznosti su daleko daleko za FF ci Operou. Nech si vyberies ktorykolvek z tychto dvoch alternativnych browserov, tak urobis omnoho viac pre svoju bezpecnost, rychlost a komfort prace. Bohuzial, IE je dnes ta povestna oktavka, co sa snazi dohnat BMW a Audi...
MayDaySK
Star
Star

Tak aj ja som počul že Opera je rýchla. Ale zase záleží aj na ramke, rýchlosti internetu, a hlavne od rýchlosti serveru kde stránky hostujú lebo napr stránky na ic.cz a wz.cz sa strašne pomaly načítávajú či mám FF, Operu, IE... Mrzne to rovnako. Firefox síce neukáže flashky ale hneď panúkne možnosť stiahnúť si plugin automaticky. Takže uživatel nič nemusí hladať iba kline myšou že OK. Zatial Opera sa mi zdá byť taká najslušnejšia hneď všetko funguje bez kadejakých pluginov a nikdy nemrzne atď. Firefoxa by som dal tak na druhé miesto, lebo tiež 100% spolahlivosť len si to stále potrebuje niečo ,,doťahať" ale má tú funkciu že obnoviť relaci, a u mňa je mrznutie compu na dennom poriadku, alebo neaká aktualizácia potrebuje reštart alebo hocičo, firefox ak je nútene zastavený ponúkne obnovenie relácie, to si strašne cením, neraz ma to zachránilo. IE je zatial najhorší, už mi aspon 3x zamrzol, ale stránky zobrazuje dobre, okrem mrznutia som nič zlé natom nezbadal...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Osobne si myslim, ze najlepsia volba je Firefox. Spolu s IE su stranky najlepsie optimalizovane prave pre tieto 2 prehliadace. Ako uz mnohi spominali, je max. konfigurovatelny podla potrieb uzivatela, ma tabs, pluginy atd.
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

ad rychlost: opera vo vseobecnosti najrychlejsie renderuje stranky .. aj ked FF2 uz sa dotahuje .... co sa tyka spustenia aplikacie tak samozrejme ze najrychlejsi bude IE lebo ten je v podstate sucastou jadra systemu

a co sa tyka rozdielov: najdolezitejsie rozdiely su pre mna tie ktore mi ulahcuju a zrychluju browsovanie .. dovolim si tvrdit ze s Operou dokazem omnoho (niekolkokrat) rychlejsie browsovat (aj ked to znie divne) ako s IE6 (7 som neskusal) ... to su samozrejme mysacie gesta, genialny vysuvaci panel pre bookmarky, customizovatelny UI, sessiony, kos, a ostatne veci ktore ini nasledne kopiruju (tymto nechcem nejak zhadzovat FF ... proste len opera mi viac vyhovuje)

az potom su samozrejme tiez dolezite veci ohladom bezpecnosti
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Pre teba ako obyčajného užívateľa ťa má zaujímať len jedna vec - bezpečnosť. A v tej je IE deravý až hrôza. Môžeš mať sebelepší Antivirák, aj tak ti prekĺzne vírus a ani o tom nebudeš vedieť.
Pokiaľ si vyberieš hocičo, čo nebude využívať jadro IE, máš vyhraté. Či už FF alebo Operu, je len na tebe. Majú svoje plus aj mínus.
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

p4ra napísal:Osobne si myslim, ze najlepsia volba je Firefox. Spolu s IE su stranky najlepsie optimalizovane prave pre tieto 2 prehliadace. Ako uz mnohi spominali, je max. konfigurovatelny podla potrieb uzivatela, ma tabs, pluginy atd.
a ty beries ako vyhodu ze sa musia stranky optimalizovat pre dane browsery? To znamena ze sa musia obchadzat rozne standardy aby sa stranky spravne zobrazili, a to len koli tomu FF+IE pouziva >95% ludi. Zober si taku operu ona dodrziava standardy takmer na 100%(vid ACID2 test ), ale presne koli tym browserom co nedokazu zobrazit to co maju tak opera trpi, aby sa stranky zobrazovali tak ako si to predstavuje tvorca stranok 95% ludom
Prílohy
ako to ma vyzerat v skutocnosti
ako to ma vyzerat v skutocnosti
ako to vyzera na Opere 9
ako to vyzera na Opere 9
ako to vyzera na FireFox2
ako to vyzera na FireFox2
ako to vyzera na IE7
ako to vyzera na IE7
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

MayDaySK napísal:... firefox ak je nútene zastavený ponúkne obnovenie relácie, to si strašne cením,
Opera to robi tiez.

Inak mam dojem, ze ACID test je len o CSS, takze ako objetivny test sa to urcite chapat neda. Skor je to jeden z argumentov pre fanusikov opery, pretoze tam to "proste ide" :D

Btw...
Harun napísal: FF+IE pouziva >95% ludi
Ty si co pojedol? :D Obrázok
Napísať odpoveď