Na Jamajku!

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
spaceo
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Na Jamajku!

Príspevok od používateľa spaceo »

zdravim. velmi rad by som navstivil tuto zem, lenze nemam dostatok finacnych zdrojov zaplatit cestovkenemale peniaze, tak by som tam chcel ist len tak na nejaky tyzden, flakat, stanovat, behat, komunikovat s ludmi. Existuje nejaky sposob, nejaka letecka spolocnost ako sky europe, ktora tam poskytuje dost lacne lety? objednal by som si letenku aj rok dopredu. Zo slovenska sa tam priamo urcite neda dostat, ale napr. z londyna, berlina. Pozeral som nejake letenky, ale vyjdu aj tak dost draho (30 000) Nepoznate niekto nejaku spolocnost, nejaku akciu, alebo fintu, ako sa dostat tam a naspat za par tisic ???
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

ja na tvojom mieste by som sa poslal balíkom
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Jamaica.. Nadherna zem. Kedysi sme s kamarátmi zo srandy vravievali, že v piatok po škole ideme :) Nuž na to si ešte počkáme (ak vobec) :?
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

tak tam by som sa aj ja velmi rad pozrel snad sa mi to podari niekedy

bob marley rulez
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: na Jamajku !

Príspevok od používateľa dair »

spaceo napísal:zdravim. velmi rad by som navstivil tuto zem, lenze nemam dostatok finacnych zdrojov zaplatit cestovkenemale peniaze, tak by som tam chcel ist len tak na nejaky tyzden, flakat, stanovat, behat, komunikovat s ludmi. Existuje nejaky sposob, nejaka letecka spolocnost ako sky europe, ktora tam poskytuje dost lacne lety? objednal by som si letenku aj rok dopredu. Zo slovenska sa tam priamo urcite neda dostat, ale napr. z londyna, berlina. Pozeral som nejake letenky, ale vyjdu aj tak dost draho (30 000) Nepoznate niekto nejaku spolocnost, nejaku akciu, alebo fintu, ako sa dostat tam a naspat za par tisic ???
kamarat, peniaze zaplatis tak ci tak a stanovat by som ani velmi sa tam motat by som ti neodporucal lebo uz sa stalo ze sa tam stratili turisti a to tam boli len na jeden den...
Je tam velmi pekne ale nebezpecne.
Kazdopadne ked mas taky ciel tak si zarob peniaze. Co myslis ze ta takyto vylet ked ti tu niekto poradi, vyjde na 10 000?? :lol: To asi zartujes...
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

kingston je jedno z najnebezpecnejsich hlavnych miest na svete... sam by som tam asi nesiel...
belo15
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa belo15 »

ja by som takyto vylet tiez nedoporucoval....
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

preco by ste to neodporucali ?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

IMI napísal:preco by ste to neodporucali ?
preco? lebo to su naivne predstavy co vy tu mate. si myslite ze to je nejaky raj ta jamajka? v turistickych resortoch to moze byt fajn. ale ako beloch ist do ciernej chudobnej krajiny a stanovat pod holym nebom je neze naivne ale nezodpovedne. radsej sa ucte a az budete bohaty tak si zaplatite okruznu plavbu po karibiku.
kobalt
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kobalt »

Jamajská kriminalita je jedným z hlavných problémov krajiny. Dá sa to vyčítať z miestnej tlače, ktorá každý deň môže písať o brutálnej vražde spáchanej niektorým z gangov, korupcii v radoch polície, či rôznych trestných činoch v niektorom z ghett. Násilie bežne sprevádza aj parlamentné voľby.
Prvý júnový víkend sa však obeťou vraždy stali aj popredný jamajský podnikateľ a bývalý prezident veľkého jamajského podniku JGRA a jeho spoločníčka, čo naznačuje, že istý si pred násilnou smrťou nemôže byť asi nikto. Miestni novinári píšu, že táto vražda krízu vlády zákona ešte prehlbuje. Dokazujú to aj čísla. V roku 2004 prišlo o život počas vrážd 1471 Jamajčanov, čo je rekord. A na necelé tri milióny obyvateľov príliš. Rekord navyše pravdepodobne ešte prekonajú tento rok.
Málokto má slová chvály pre jamajské politické strany, ktoré podľa novinárov vo svojich najvyšších radoch stále pestujú ľudí usvedčených z rôznych zločinov. Ani na najnovšiu vraždu neodpovedala podľa médií vláda patrične.
Nezdá sa zatiaľ, že situácia by sa mala na Jamajke výrazne meniť. Ako napísal denník Jamaica Observer v komentári, dajú sa len požičať slová guyanského básníka Martina Cartera "these are dark times, my love" (sú to temné časy, láska).

zdroj: reggae.sk
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

prestan hulit a vrat sa na Zem :!:
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

sak citam ne?
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

som cital ne
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

myslim chlapci ze by ste stratili uz niekde vo Frankfurte nad Mohanom na letisku...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Par cestoviek na Slovensku ma v ponuke zajazd na Jamajku, ale osobne by som skor preferoval Oceaniu. Ceny su drahe preto, pretoze velku sumu zaplatis za letenku, ubytovanie v hoteloch formou all inclusive nie je problem zohnat aj za 100 americkych dolarov na den, tie luxusne pat, pat a pol hviezdickove hotely sa priblizuju k cene 250 dolarov na den. Pozeram ceny leteniek na Jamajku a podla servera pelikan.sk vychadza najlacnejsia na 41 tisic vratane letiskovych poplatkov, leti sa z Viedne do Londyna a z Londyna druhym lietadom do Kingstonu. Preto je urcite lepsie sa rozhodnut, ci pojdes na dovolenku na tyzden, dva alebo tri, pretoze velku cast z ceny spravi aj tak letenka a myslim, ze nema vyznam tam ist na tyzden.

Edit: Este by ma zaujimalo, ze ked letim niekde a v USA sa prestupuje na druhe lietadlo, je nutne mat vizum do USA???
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

hojko napísal:Edit: Este by ma zaujimalo, ze ked letim niekde a v USA sa prestupuje na druhe lietadlo, je nutne mat vizum do USA???
nie, letisko je "medzinarodna poda", viza ti skontroluju len ak je to tvoja cielova stanica...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

ViRuS: A nemas pravdu, trosku mi zuzu pomohla v tomto smere a ked som pohladal, tak som nasiel to, ze je potrebne trenzitne vizum pre vstup do krajiny, ktore sa vztahuje na letisko.
spaceo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa spaceo »

zelovoc napísal:myslim chlapci ze by ste stratili uz niekde vo Frankfurte nad Mohanom na letisku...
tak to si na omyle bracho,, som precestoval urcite viac nez ty a to sam bez cestovky a sprievodcu.
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

ked ti mozem poradit (ak myslim ten dovod preco vlastne na jamajku chces ist), tak by som ti odporucil ist na Belize. Preco? lebo tam je taka ista situacia ako na jamajke co sa tyka tie pohody, ale je to hlavne lacnejsie, priatelskejsie, a pekne sa tam cez mexiko dostanes...
recberko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: na Jamajku !

Príspevok od používateľa recberko »

dair napísal:kamarat, peniaze zaplatis tak ci tak a stanovat by som ani velmi sa tam motat by som ti neodporucal lebo uz sa stalo ze sa tam stratili turisti a to tam boli len na jeden den...
Je tam velmi pekne ale nebezpecne.
Kazdopadne ked mas taky ciel tak si zarob peniaze. Co myslis ze ta takyto vylet ked ti tu niekto poradi, vyjde na 10 000?? :lol: To asi zartujes...
jj súhlas, takýto výlet ťa nevíde na pár papierov... je tam krásne ale nebezpečne... ja by som tam tiež chcel ísť.. ;-)
Napísať odpoveď