TELESNÁ VÝCHOVA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

TELESNÁ VÝCHOVA

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Co ste robili ked ste mali telesnú?
My na základnej:basketbal,volejbal,hadzana,skok do dialky,skok do vysky,beh na 60 metrov,beh na 100 metrov,beh na 300 metrov,800 metrov a 1600 metrovvrh gulou,hod kr. loptickou,posilovna.

Stredna: tak tu to bolo trocha ine dole vysvetlim preco. Na strednej skoro vzdy volejbal a futbal plus posilovna,hrázda,kruhy,zostavy na zinienkach,splh na lane, na tyci.beh na 800 metrov skoro furt.

Na strednej slo o to,ze nasa trieda sa bola schopna behom tyzdna(3 hodiny telesnej) max dvoch tyzdnov naucit zostavu a tak sme nemali na telesnej co robit to znamena ze namiesto toho aby sme sedeli na lavicke a tukali do mobilov sme si sami vymyslali co budeme robit,dokonca nam profesor doniesol knihu o cvikoch a SAMI pod dohladom sme si skusali salta,premety,skoky cez debny,vseliake kotrmelce,rozne somariny na hrazde a kruhoch dokonca sme skakali na svihadlach,po trampolinach,ucili sme sa od niektorych spoluziakov karate alebo ine bojove cviky... ,skakali na velkych loptach a vymyslali strasne vela veci..

A co chcem tymto povedat?

Ci ste robili nieco podobne v skole aj vy,pretoze teraz co pozeram alebo sa pytam co kto na telesnej robi tak väcsinou vsetci len sedia na riti, ucia sa iny predmet a strasne vela ich ma ospravedlnenky od doktorov s tym ze su straaaaassne chori a nemozu cvicit do konca roka. A je to smutne mi na to pozerat.(sice uz som zo skoly prec ale aj tak) A co je horsie je pozerat na dievcata. Lebo tie nase ked si ponatahovali kratke obtiahnute nohavice a ked mali rozcvicku tak to bol pohlad to vam poviem :oops:
A teraz skoro ziadne dievcata v skole necvicia(cest vynimkam) Lakuju si tam nechty,alebo sa ucia daco ine,alebo tam vobec nesu,aebo sa vecne na nieco vyhovaraju... :?
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mi-chau »

No tak v mojom pripade to bol na zakladnej skole futbal do bezvedomia a dookola, na strednej sme plnili normy (konkretne cviky podla osnov bez kreativity) a ked zvysil cas zas futbal. Na vysokej chvalabohu telesnej niet.
//ale keby bol zozeniem si papier ze som chory :wink:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Moj najoblubenejsi predmet - nekecam :D. Na zakladke sme mali blbu ucitelku, ktora nas ucila aj ostatne predmery (ved 1 - 4. rocnik :)), co, zial, spelo k tomu, ze sme namiesto telsnej mavali matiku alebo slovinu, pretoze sme boli pozadu s planom. Ale aspon neexistovali ziadne vyhovorky.

Na strednej totiz tristvrtina necvicila, pretoze sa im nechcelo, najma baby. Neskor sa dala polovica od telesnej oslobodit, aby si nemuseli zhanat ospravedlnenky :?. Ako sme zistili, tak tie TV mali aj presne dany plan, co mame robit :wink: a roznilo sa to. Na zaciatku a konci roka sme robili testy (skok do dialky, kliky, sed - lah, hod medicimbalom, beh - 50m, 100m, 500m a 12 minutovka), pricom sa tie casy a vysledky porovnavali, ze ako sme sa oproti zaciatku roka zlepsili (alebo zhorsili :wink:) A mimo to sme hravali volejbal, basketbal, cvicili na hrazde, trampoline, skoky cez kona, kozu, cviky na kruhoch (neviem, ako sa to odborne vola), hod gulou, svihadlo, kotule, stojky na hlave, rukach, beh v prirode...bolo toho dost 8)

Zvacsa sme to mali vsetko znamkovane, par ludi skoncilo na konci rok aj s dvojkou, nie preto,ze mali zle znamky, ale skor preto, ze nevykazovali, ziadny zaujem a snahu a o to tym profkam slo. Co odcenujem je aj to, ze jedna baba sla na prijimacky z telesnej, tak jej p.p vsetko vysvetlili a dovolili vyskusat....
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

bolek: Samozrejme, vsetky predmety na skole maju svoje osnovy a tematicky plan, co sa musi splnit, aj ked je pravda, ze na telesnej sa to neplni. A to, ze posledne dva tyzdne pred koncom roku a polrokom ste robili testy, tak to je normalka, je to bezne, pricom zvysok roka sa hral futbal/basketbal/volejbal. Na co ti uz len budu veci ako stojka na hlave v zivote, myslim, ze ju nikdy nevyuzijes. Naopak rozcvicka je velmi dolezita a pochopis, ked budes starsi a nebudes sa vladat pohnut.
brm
Darca
Darca

Re: TELESNÁ VÝCHOVA

Príspevok od používateľa brm »

Hehehe.. njn, mával som rád spojené hodiny s dievčatami.. ;)

ZŠ: behy od 60m po 12min, skok do diaľky, skok do výšky, hod granátom a kriketkou, jednoduchá gymnastika, šplh na tyči, vybíjaná, futbal, hádzaná, basketbal (v 1. stupni aj spartakiáda :D)

SŠ: vonku futbal, behy od 100m po 12min, dnu 2r volejbal, 2r basketbal, gymnastika: rôzne kotúle, mlynské kolá, premety, stojky, šplh na tyč/lano. Inak posledný ročník sme na TV chodili už iba šiesti chlapci, tak to sme celý rok hrávali basketbal..

VŠ: bol to voliteľný predmet, neprihlásil som sa..
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

hojko napísal:bolek: Samozrejme, vsetky predmety na skole maju svoje osnovy a tematicky plan, co sa musi splnit, aj ked je pravda, ze na telesnej sa to neplni.
Viem, ze vsetky predmety maju plan, len to bolo vzdy take vtipne, ked profka vytiahla osnovy, ze dnes mame v plane... :D. Ale inac sme mali velmi dobru p.p, najma ustretovu, ked sme fakt nemohli nieco z nejakych dovodov robit alebo sme chceli robit nieco uplne ine ako sme mali, tak zvacsa povolila. :)
ades
Guru
Guru

Re: TELESNÁ VÝCHOVA

Príspevok od používateľa ades »

brm napísal:Hehehe.. njn, mával som rád spojené hodiny s dievčatami.. ;)
my sme na gympli mali s dievcatami plavanie 8) ale zase treba povedat, ze pravidelne malo 99% dievcat prave v piatok cez tretiu hodinu menstruaciu (KAZDY piatok :lol: ), takze plavalo tak 0-6 dievcat :D na telesnej sme hrali futbal, volejbal, behavali sme, nejaka gymnastika bola a tak. na zakladnej to bola vybijana, stupidne hry a tak. na vyske mame na vyber z aspon 50 roznych sportov rozneho zanru, zamerania, casoveho a fyzickeho vytazenia, takze pohoda.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

kedysi sranda, mali sme fajn profaka hral sa len futbal sem tam povinne testy, avsak nikdy nie je 3000m a pod. skor take ako skoky,hody...
Teraz mame hrozne ehm.. poctiveho ucitela. Ideme podla osnov a tak.. ja mam pohybu dost a TV som bral ako zabavu odreagovania sa.. ale tento ucitel z toho robi hroznu vedu.. rano o 7:00, vsade rosa a on nas vyzenie si von zabehnut na rozcvicku dve kola okolo skoly, ale do telocvicvicne uz nas5 ist nemozme, lebo mame spinave topanky predsa, lol... tak hrame futbal na smiklavej trave, kazdych 5s sa niekdo zrbe a pri tom vynovena telocvicna ostava prazdna, vsak mame leto :roll:
Mne ako alergikovi to dobre nerobi, navyse pan skolnik vedla pravidelne kosieva travu, idem si vykuchnut mozog. Potom cely den sediet spoteny jak puca so spotenou ritou a modlit sa, aby vyschla :D . Kedze sprchy sa prerabaju... nuz ak to bude takto aj na buduci rok, oslobodenie si zozeniem aj ja..
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Bol som sportovec od zakladnej po koniec strednej. Hokejova trieda = 100% chalani. Takze dievcat som si moc neuzil. :)

Ale inak som bol rad, ked mali telesnu, bolo sa na co pozerat. (mam na mysli dievcata z inych tried offcourse) Na strednej sa to zmenilo, ale bol som rad, ze sme nemali nikdy telesnu tam, lebo sme mali hokejove treningy, takze som si to nestihal vsimat.

Ale sucitim s tebou, ked mas chut si pozriet peknu babenku v lete v sortkach a ona namiesto toho sedi v prezliekarni strasne chora a uci sa. ;)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

sprchy sme nemali, takže ak bola prvá hodina telesná, tak som samozrejme necvičil, nebudem predsa smrdieť celý deň. Druhý prípad bol ak bola telesná tesne po obede a vtedy som nevládal cestu späť do triedy a nie ešte aby som šiel behať tisícku, vtedy som sa aspoň prezliekol, ale veľa úsilia som do cvičenia nedával. Ak bola telesná posledná, samozrejme som šiel radšej domov (rozumej na pivo do baru), ale ak sa mal hrať volejbal, futbal, basketbal, tak som si rád zahral.
Nemal som rád aktivity ako kotrmelce, stojky a všeobecne gymnastiku a tú sme robili dosť často, takže podľa toho vyzerala aj moja dochádzka na telesnej výchove.
Jediným lákadlom boli pre mňa ritky našich dievčat.
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Na Strednú školu , teda na telesnú nezabudnem vďaka nášmu skvelému profesorovi , športovcovi a alkoholikovi v jednej osobe ...
Ako keby to bolo včera , keď sme si nastúpili , pán učitel nám hodil loptu a povedal nasledovné : " Žiaci nerobte nič zlé , idem kúpiť pečivo "

Pán učiteľko prišiel na konci hodiny ako po 4 hodinách strávených v soláriu ...
naje*aný ako brok ...
A takto to bolo každú hodinu ... nedajbože s ním ísť niekde na výlet : P

Dokonca keď padla sťažnosť z nejakej strany , ešte mu zástupca dal dovolenku na ten deň keď mala prísť kontrola

ďakujem mr.Paľo za srandu
pinco napísal:sprchy sme nemali, takže ak bola prvá hodina telesná, tak som samozrejme necvičil, nebudem predsa smrdieť celý deň.
lol ja som cvičil :D
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

no co som na gymplti, zo zaciatku to bolo pestrejsie...futbal, florball, posilovna, beh, nejake cviky a tak...

a momentalne (kvarta) tak chodime hravat futbal alebo florball, ked prsi tak obcas ping-pong...
Stale sa to opakuje nebavi ma to tak sa väcsinou ulievam...ked je ping pong alebo posilovna tak vtedy som vzdy zdravy samozrejme :D
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

na zakladnej furt futbal, pripadne nejaka atletika a na strednej - 1. rocnik - skoro stale ping pong(teda ja s kamosom)+ obcas trampolina
druhy rok skoro stale trampolina+svedske bedne=> salta preskoky atd(LPK rullz) a treti rocnik cisto posilka, obcas futbal/floorball...
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

na zakladke futbal a na strednej tiez. proste futbal cely zivot :D mam pocit, ze aj na vyske ho budem mat :D
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

Po vacsine hrava jedna skupina futbal, druha skace na trampoline na zinienku a pritom robi rozne salta, ja drtim s ostatnymi futbal, akurat ma stve ze sa vzdy spozim jak kon, ale to som uz vyrisil, nosim si zo sebou antiperspirant. Osnovy nasa ucitelka nedodrziava a uz toboz nas neznamkuje, naopak na mojej minulej skole sme mali ucitela, a ten vedel urobit poriadok, na nastupe niekto povedal pol slova, a on ho proste jemnejsie tresol palicou po prdeli. Inak telesna je celkom v pohode hodina, tlsty sa aspon rozhybu a pohyblivejsi si vybiju energiu.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

na telesnej necivicm, som si zriesil papiere viac ma nezajima, co sa tam ja budem srat s dacim co ma nezaujima :x by som dal ten predmet ako dobrovolny
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

na zakladnej sme hrali futbal sem tam atletika. teraz len futba futbal a zase len futbal. uz ma to nebavi tak necvicim
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

My na skole mame super ucitela telesnej,cely rok mozme robit co chceme,hlavne nech ho neotravujeme a on je zavrety v kabinete alebo s niekym keca,alebo sa inak flaka.Takze anarchia.Iba raz za mesiac povie:"Ideme behat na znamky" kazdy zabezi kolko chce potom rozda znamky,ale na konci roku aj tak da kazdemu 1 :)

Mozme pred nim navat,urazat ho,a robit blbosti a on sa nas boji lebo je maly :D :D :twisted:
Baxxter99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Baxxter99 »

Takže od začiatku školského roka je to voľnejšie,teda futbal hlavne,potom nasleduje ľahká gymnastika,teda ako výmyky na hrádzi,skok do ďialky,skok do piesku,skok z miesta...
Potom hrávame basketbal,občas striedame s volejbalom,potom si ideme zabehať 60m,800m,1500m..a na konci šk. roka hádzanie medicimbalom,futbal :) (ten futbal hrávame každý týždeň aspoň jeden krát do týždňa) :wink:
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

schw33k napísal:lol ja som cvičil :D
tak veru teba by som nechcel cítiť po telesnej, kamaráti v lavici by sme asi neboli :D , aj keď správny chlap má smrdieť, byť zarastený a piť pivo, takže je to v poriadku.
Napísať odpoveď