Aky je rozdiel medzi prhliadacmi?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

Mr.Henky napísal:Pre teba ako obyčajného užívateľa ťa má zaujímať len jedna vec - bezpečnosť. A v tej je IE deravý až hrôza. Môžeš mať sebelepší Antivirák, aj tak ti prekĺzne vírus a ani o tom nebudeš vedieť.
Pokiaľ si vyberieš hocičo, čo nebude využívať jadro IE, máš vyhraté. Či už FF alebo Operu, je len na tebe. Majú svoje plus aj mínus.
vacsinu uzivatelov asi viac zaujima ci na tej stranke vsetko funguje tak ako ma (a to je aj u mna na prvom mieste).
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

k6 napísal:Ty si co pojedol? :D
heh no mozno to nieje presne 95% ale je to nad 85%. A ad. CSS nieje prave css to co najviac ovplyvnuje vzhlad stranky, a to co sa musi optimalizovat na IE+FF aby ta stranka vyzerala tak ako ma?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

k6 napísal:Ty si co pojedol? :D Obrázok
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp

mas pravdu nie je to 95 ale 95,3% ;-)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ako ti bolo povedane, to je CSS test.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

K tomu acidu... Klinkite nad obrazok v mieste, kde som spravil tu cervenu sipku a tahajte mys "nahor". Obrazok Vam rozhodi tak, ako je vidno dole. Pouzita Opera 9.21 build 8776. :D
Prílohy
acid.jpg
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

hehe ale ani to rozhodenie nieje take zle ako FF alebo IE v zaklade
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

...ale myslim zeby sa dala nakodit haluz, ktora by bola rozhadzana v opere a vo ff by to slo normalne
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

k6 napísal:K tomu acidu... Klinkite nad obrazok v mieste, kde som spravil tu cervenu sipku a tahajte mys "nahor". Obrazok Vam rozhodi tak, ako je vidno dole. Pouzita Opera 9.21 build 8776. :D
nech klikam ako checm tak sa nic nedeje .. akurat ked zacnem strankou scrollovat tak to spravi to co je na obrazku
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

XilleR napísal:...ale myslim zeby sa dala nakodit haluz, ktora by bola rozhadzana v opere a vo ff by to slo normalne
Hado, mysliet znamena ... :lol: Ale pravdepodobne je ta uvaha spravna.
gwixt napísal:nech klikam ako checm tak sa nic nedeje .. akurat ked zacnem strankou scrollovat tak to spravi to co je na obrazku
:arrow:
k6 napísal:K tomu acidu... Klinkite nad obrazok v mieste, kde som spravil tu cervenu sipku a tahajte mys "nahor". Obrazok Vam rozhodi tak, ako je vidno dole. Pouzita Opera 9.21 build 8776. :D
Cize v podstate scroll, zle som sa vyjadril :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

XilleR napísal:...ale myslim zeby sa dala nakodit haluz, ktora by bola rozhadzana v opere a vo ff by to slo normalne
Mysliet znamena hovno vediet. Zabudol si dodat nakodit haluz PODLA STANDARDOV HTML a CSS. Pokial by take nieco slo, myslis, ze uz by to niekto nevytahoval ako "obhajobu" Firefoxu?
lukyyy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa lukyyy »

ja mam firefox ale mal som problemy s nim, napr. stiahol som komplet v jednom rare hru 600mb a neslo mi ju rozbalit pisalo ze chyba, nespravne heslo, stiahol som to cez IE a ta hra isla, mozno aj tot ti tochui poradi si vybrat
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Cez rôzne prehliadače som stiahol už dosť súborov, a nikdy som taký problém nemal.
Chápem ten tvoj príspevok správne, ak predpokladám, že odporúčaš IE?
lukyyy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa lukyyy »

chrono napísal:Cez rôzne prehliadače som stiahol už dosť súborov, a nikdy som taký problém nemal.
Chápem ten tvoj príspevok správne, ak predpokladám, že odporúčaš IE?
takto, mam firefox, neodporucam nic len pisem skusenotsti s firefoxom, ale moze to byt sposobene aj pomalostou mojho stroja
davidman
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa davidman »

Internet Explorer by som vobec neodporucal. Jedine FFko abo Operu. Osobne pouzivam Firefox.
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

IE6 som kedysi pouzival a otom, ze existuje Firefox, alebo opera som ani nevedel. eraz pouzivam Firefox - doplnky, temy, karty. paci sa mi.
Matisek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Matisek »

ja pouzivam operu :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Pre tych co si nevsimli nazov temy

Aky je rozdiel medzi prehliadacmi?

Nikoho nezaujima aky mate vy prehliadac a aky sa vam paci. Na to su tu ine temy.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

ono viem ze by som tu od vacsiny dostal kamenom do hlavy, ale napriek tomu mi neda nevyjadrit svoj nazor...

Preskocme teraz otazku bezpecnosti, ktora je u aktualizovanych verzii prehliadacov viacmenej porovnatelna, pozrime sa na to z pohladu tvorcu webu. Aj ked som len amater, ale mam svoje postrehy a poznatky.

Ziadny prehliadac nie je stoprcentny, co sa tyka podpory standardov urcenymi konzorciom W3C. Ale ak uz sa mi niekde vyskytli problemy so zobrazenim, tak to bolo prave tam kde by som ich cakal najmenej - FF alebo Opera. Keby som nemal stranku pisanu validne, ani nemuknem, nakolko viem ze IE je tolerantnejsi a nejakym zazrakom zobrazi aj stranku s nezmyslami v zdrojaku... Navyse jedna chyba u opery ma zarazala - u elementu div, ktory nebol nijak nestandardne umiestneny, mi z neznamych pricin zakazdym zobrazilo dany box inac zarovnany, co v pripade ostatnych prehliadacov problem nebol.

sam teda pouzivam IE7, ktory oproti verzii 6 priniesol dost vyraznych zmien - okrem TABov, priniesol aj lepsiu podporu pre css (napr dovtedy nepodporovane position="fixed") konecne podporu pre priehladnost u *.png a v neposlednom rade aj lepsie usporiadanie ovladacich prvkov. FF som sa istu dobu snazil pouzivat ako primarny prehliadac, zial nie vzdy za kazdych okolnosti sme si rozumeli, azda najpozitivnejsie hodnotim integrovaneho "download managera", pluginy a celkovu rozsiritelnost prehliadaca naopak povazujem za pre mna zbytocnu zalezitost - cim viac pluginov tym viac zassss...spineny prehliadac. No a u Opery - tu som pouzival najmenej, tak nemam narok moc hodnotit, mozem napisat len "fakty" zname odinakadial - viacero stranok nezobrazuje korektne (chapem, chyba moze byt aj na opacnej strane)

Tiez povazovat cloveka za nooba len preto ze pouziva IE a nie inu alternativu, mi pride trochu za vlasy pritiahnute. Ja za nooba povazujem toho, kto si neudrziava aktualizovany system/prehliadac/software (a potom frfle ze je to na dve veci...). S IE7 nemam problem navstivit stranku s hocijakym zameranim, aj ked uznavam ze u FF netreba byt az tak v strehu, kedze je blbuvzdornejsia. Myslim ze stale je tu sloboda vyberu, ze kazdy pouziva to, co mu je milsie. Nechcem obhajovat microsoft, rovnako ako nechcem kydat na alternativy (aj ked ono to uz nie su alternativy ale plnohodnotna konkurencia ze ano). Dokonca poznam aj par ludi pre ktorych je kazdy kto nepouziva alternativu, alebo pouziva nieco od MS, totalna lama.. Aj ked kolkokrat ta lama toho o PC vie daleko viac nez ten alternativny profiuser, ktory sa len snazi byt iny.. byt cool... Ale rozumne mi odovodnit "preco pouzivaju to ci ono" samozrejme nevedia, vytiahnu na mna par prazdnych slov co pochytili u podobneho kamarata... Viac ako o prazdne reci, ide skorej o jasny nazor "preco dany produkt pouzivam"

.. ja nechcem byt cool, nechcem byt ani "vsetkovidelvsadebol" - chcem len mat moznost vybrat si z toho co je pre mna dobre, slobodne a bez opovrhovania druhymi... Vybral som si IE7 - prekaza to niekomu?

//dpc precital som si to po sebe, a posobim si ako cierna ovca.. snad ma za toto nebudete brat ako radka hulana :D
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Tak môj záver. Firefoxa som používal dosť často takže viem jeho výhody. IE som používal skoro stále (veď to je základ Windowsu) a dal som si teda aj tú operu a hneď padá u mňa na tretie miesto! Tak Opera mi poriadne nenačítala ani Azet.sk čo je jeden z najkomerčnejších serverov. Chýbali zásuvné moduly, ak si to vypítalo stiahnúť ktomu potrebné tak to nešlo nainštalovať... Nekódovalo to diakritiku i keď som to dal inštalovať v češtine... Akurát že rýchlejšie načítava stránky ale že spodok stránky mám na boku, panel s loginom na dolnom pravom rohu, stred niekde hore... No hrúza aký je ten opera bordel... Tak IE zoberie hneď každú stránku bez kadejakých zásuvných modulov atď. Ale pár vecí nemá čo Firefox má. Takže FF vie obnoviť relaci po zamrznutí, keď dám zapamätať login a heslo, tak napr. v záložkách kliknem na pokec.sk a potom už mám dané heslo aj login a iba kliknem OK, pohodlne sa preklikám myšou bez toho aby som natiahol ruku ku klávesnici. Pri IE treba dať aspon prvé písmeno nicku aby sa tam vyhodilo login s heslom... Čo sa týka bezpečnosti tak nech je to hocičo len nie IE... Tak mi vychádza jednoznačne Firefox!

No a o tomto tá téma mala byť. Aký je tam rozdiel. No vyskúšal som a už viem aký. Nabudúce sa už pýtať nebudem ale všetko to vyskúšam radšej sám. Lebo bez svojho testu by som na toto neprišiel.
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

MayDaySK a mas k tym udajnym problemom s operou aj nejaky podlozeny dokaz??? ja na azet sice moc casto nezavitam ale ide v pohode a takisto 99.9% stranok ktore navstevujem .... (alebo prave opera tie stranky zobrazi korektne ale vy ste nauceny na nekorektne zorazujuci IE)
takze je na mieste otazka ci je bordel opera alebo stranky ktore navstevujes (alebo len user co sedi za kompom ma v tom bordel)

a btw vsetky vyhody co si pisal k FF mala (a stale ma) opera zrejme este omnoho skor
Napísať odpoveď