Instalacia windows na notebook - nenajde disky (SATA)
Instalacia windows na notebook - nenajde disky (SATA)
taaaakze chlapi,odkazany som na vasu pomoc...
Myslim ze nebudem prvy,komu sa to stalo. Mam zbrusu novy notas, vybraty z krabice, facha vsetko,nabija,no problemo.
Komponenty sedia,dodane su v poriadku, mali by aj bezproblemovo fungovat. Je to bez OS, takze som chytil XPcko co mam doma,reku ze ho tam idem nainstalovat. Lenze problem je v tom, ze ten disk je neviemakeho formatu,alebo znacky, ale windows cd mi nacita pekne a ked ide instalacia, tak mi hned napise, ze nenasiel ziadne pevne disky, instalacia bude ukoncena. ked som tam len tak zo spasu dal linux instalacne cd, tak ten nasiel ten disk bez problemov. akurat ze ja linux nechcem,chcem tam klasicke XPcko.
Takze mi poradte co mam robit. Pomoze ak najdem nejake bootovacie servis cd a skusim ten disk sformatovat (za predpokladu, ze mi ho ten bootovaci soft najde)? Alebo zohnat externu disketovku a nejaky driver ku tomu HDD. fakt netusim,necakal som ze sa vyskytne takyto problem. Riesil to uz niekto? pls pomoze, kto viete..
Myslim ze nebudem prvy,komu sa to stalo. Mam zbrusu novy notas, vybraty z krabice, facha vsetko,nabija,no problemo.
Komponenty sedia,dodane su v poriadku, mali by aj bezproblemovo fungovat. Je to bez OS, takze som chytil XPcko co mam doma,reku ze ho tam idem nainstalovat. Lenze problem je v tom, ze ten disk je neviemakeho formatu,alebo znacky, ale windows cd mi nacita pekne a ked ide instalacia, tak mi hned napise, ze nenasiel ziadne pevne disky, instalacia bude ukoncena. ked som tam len tak zo spasu dal linux instalacne cd, tak ten nasiel ten disk bez problemov. akurat ze ja linux nechcem,chcem tam klasicke XPcko.
Takze mi poradte co mam robit. Pomoze ak najdem nejake bootovacie servis cd a skusim ten disk sformatovat (za predpokladu, ze mi ho ten bootovaci soft najde)? Alebo zohnat externu disketovku a nejaky driver ku tomu HDD. fakt netusim,necakal som ze sa vyskytne takyto problem. Riesil to uz niekto? pls pomoze, kto viete..
U notebookov so sata diskami prave kvoli absencii FDD mechanik, sa v biose zvykne nachadzat cosi ako prepinac pre nativnu podporu SATA.. Takze skus sa tam niekde pomrvit v biose. Neviem ti bohuzial povedat presne ako sa tato polozka vola, musel by som to vidiet.. Dokonca co vyrobca to ine pomenovanie (iny bios). Pripadne ak si nebudes vediet rady, postaci ti jeden rychly telefonat do servisu pre danu znacku, kde by ti bez problemov mali vediet poradit 
Je to tu rozoberane asi 10x !! Kazdy tyzden sem dakto fukne prispevok, ze mu nenajde disk pocas instalacie na notebooku HP. To uz fakt neviete pouzivat hladanie ???
Ti, co tvrdia, ze je to disketa by radsej tuto radu mohli prestat davat, vzdy sa dakto najde. Toto sa pouzivalo u starsich PC, ked zacinalo SATA. To uz je par rokov za nami, takze wake up.
Je to nastavenie v BIOSe, SATA Native Mode. Ak to tam nevies najst, doporucujem okuliare, slabikar, etc...
Ti, co tvrdia, ze je to disketa by radsej tuto radu mohli prestat davat, vzdy sa dakto najde. Toto sa pouzivalo u starsich PC, ked zacinalo SATA. To uz je par rokov za nami, takze wake up.
Je to nastavenie v BIOSe, SATA Native Mode. Ak to tam nevies najst, doporucujem okuliare, slabikar, etc...
sata
S tymto problemom som sa uz zoparkrat stretol aj ja, ale konkretne na svojom notebooku som mal skor opacny problem. XP mi v pohode naslo disk a Vista takisto ale ked som daval Linux tak ten mi disk nenasiel...
Moze to byt tym "SATA Native Mode" ?
Moze to byt tym "SATA Native Mode" ?
-
aquafresh1
Star
Re: Instalacia windows na notebook - nenajde disky (SATA)
Vypni sata radič v biose pokial nepomôže potrebuješ pre inštaláciu WIN xp upravené cd ktoré má radič v sebe integrovaný. 
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Boze tu je zasa mudrz clovek je to urcite na kazdom notebooku ked si taky mudry thaq mi to najdi na notase Asus X51R to som fakt zvedavy tu nieje ani K. K .T thaq som zvedavy lolMarko5211 napísal:hej?tak si to skus ty a potom ta prosim pis sem take inteligentne prispevky...ok? native SATA sa da vypnut na kazdom notasi len treba hladat....alebo treba vediet po anglicky.....a nie hladat nieco v biose po prvy krat....
//audiotrack: príspevok upravený. Basa na jeden deň, to je dosť času na to aby si si prečítal pravidlá a naučil sa písať čiernym, klasickou veľkosťou, nepodčiarknutým a bez boldu, navyše skús aj obmedziť ten pokec slang. Slova ako thaq v slovenčine nepoznáme
-
Daniel9911
Professional
Re: Instalacia windows na notebook - nenajde disky (SATA)
čauko mam podobný problém lenže s PC chcel som nainštalovať Windows na Sata HDD ale v inštalačke mi ho neukáže skúšal som aj s XP aj s 7 čkou a nič ale Biose mi ho ukáže kde bude chyba ?? Ak dobre viem tak Windows 7 ma už v sebe Sata Raid driver