Prosim pomoc s vyberom pc kopmponentov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
robeno
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prosim pomoc s vyberom pc kopmponentov

Príspevok od používateľa robeno »

brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Grafika.. pokiaľ Ti nezáleží na peniazoch, tak kúp tú 512MB.. ak chceš niekde ušetriť, tak kľudne zober 256MB verziu. V dnešnej dobe a na tú kartu je 512MB zbytočná.. aj keď možno v budúcnosti o 2-3 roky by sa 512MB k tejto grafike aj šiklo.. ;)

//ehm.. krija ma opravil, 256MB je drahšia, takže radšej tú drahšiu, keďže 512MB je v súčasnosti zbytočná (pomalšia ako 256MB)

MB.. ASUS je podľa mňa lepší výrobca, ale MSI má lepší chipset. Nemáš možnosť zobrať dosku od ASUS s tým druhým chipsetom? ;) Inak keď ideš do nejakého core2duo procesora, určite neurobíš krok vedľa s doskou od ASUS (P5B-E Plus, P5B Deluxe) alebo GIGABYTE (P965-DS3, P965-DS4) s chipsetom P965 od Intelu.. ;)
robeno
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

povodne som rozmyslal ze si kupim ASUS P5B ale ta uz neni v alze. a uz som sa zamyslel aj nad tym ze MB so SLI je mi na nic. MB som si povedal ze chcem okolo 3k bez dph.

a co tak toto?
ASUS P5B-E - P965/ICH8R, PCIe x16, DualCh DDR2 800, SATA II RAID, USB2.0, FireWire, GLAN, sc775
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

robeno: V pohode, mas tam spominany chipset, 800MHz sloty na pamat, 8 kanalove audio a aj firewire. Urcite dobra kupa.
robeno
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Diky :) k+
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

brm: ta 256 MB (ultimate) je drahsia :wink: ale aj lepsia. (na zakladnych taktoch)
zachariasko
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zachariasko »

--ULTIMATE má na sebe od výroby chladič Zalman VF900-Cu (v alze stojí kolo 1000 Sk), preto je lepšie chladená a takisto môže mať vyššie default takty..

--pokiaľ nebudeš využívať vyššie rozlíšenie monitora ako 1280x1024 tak ten rozdiel 256/512 mb ram nepocítiš - tam skôr tie takty hrajú v prospech výkonu.. a za ďalšie stock chladič na sapphire nie je práve najtichší, preto z týchto 2 kariet ti odporúčam ULTIMATE verziu..

--resp. si kúp Asus - tie majú lepšie stock chladiče, ale neviem či robia 512 MB kartu

--a tá doska ASUS P5B - E je dobrá, resp. pozri nejakú gigabyte - napr. P965 DS3 rev 3.3

--k čipsetu - pre Intel je (a aj bol a zrejme aj bude) najmenej problémový Intel chipset, preto ti Nvidiu Nforce moc neodporúčam - stále majú viac múch ako intel :?
robeno
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

hmm, v alze nemaju gigabite. ok, tak zoberem tu ultra.. a zabudol som ze procesor k tej MB bude E6600. nasla by sa este nejaka MB v alze co by bola do 3k?
zachariasko
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

-- gigabyte v alze nemajú.. to je problém :(

-- ak do 3k s dph tak zober nejakú MSI s čipsetom P965 - majú tam zo 2-3 dosky v tej cene

-- ak do 3k bez dph, tak nič lepšie ako asus p5b ti poradiť neviem, nakoľko ju nemajú skladom, potom od iného dodávateľa, alebo inú dosku, alebo si počkaj..
robeno
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

alebo vazne zacina rozyslat ze si pockam. Ved 22.7 je to velke zlacnovanie procesorov intel. a do vtedy budu mat aj tu MB. vazne neviem
zachariasko
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

:D ale veď procáky idú dole stále.. v apríli zlacňovali, aj teraz budú - začiatkom augusta by sa to malo prejaviť u slovenských distribútorov.. ako chceš môžeš počkať, len aby si potom zase nečakal na príchod nových AMD na jeseň atď..

..zase nečakaj že kúpiš E 4300 za 2000,- resp. 6600 za 4,5 k.. pôjde to dole o takých 500 - 1000 Sk počítam
robeno
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no praveze pozri tento clanok: Intel opäť výrazne zlacní Conroe 22. júla

takze neviem.. lebo sa tam pise: Cena štvorjadrového Q6600 má byť znížená z 530 dolárov len na 266 dolárov, v prepočte podľa aktuálneho kurzu približne 6 600 Sk.
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

q6600 sa mi vidi ako pekna zbytocnost do normalnej domacnosti pre normalneho usera (ja by som si to nekupil, ale samozrejme ze niekto do toho pojde a kazdy vie co potrebuje a chce)...
podla mna bohate stacia 2 jadra, inak tie zlacnovania maju povacsine aj svoj dovod. prve E6600 este za 11k alebo kolko stali, isli taktovat aj na 3200-3400 bez zmeny voltaze. tieto nove zlacnene maju zmeneny stepping ci co (tomu uz nerozumiem) a idu taktovat o nieco menej. takze to zlacnovanie nieje iba tak prenic zanic
robeno
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

aha, tak to kupim teraz. ale s ineho shopu si kupim mb, radsej tu Asus P5B. Diky moc chalani, moc ste mi pomohli
Napísať odpoveď