Problem s netom (rychlost)

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Hip-hoper
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Problem s netom (rychlost)

Príspevok od používateľa Hip-hoper »

Nazdarek, som zo Sabinova, mam satelitny net (na streche mam prijimac+skatulku). Mam doma 2 PC, moju rychlost mam rozdelenu na 2 pc. Problem je, ze mi stahuje max 25KB/s (rapid, megac, ftpcka, torrenty...) je to dost malo, ale jedine na DC++, od niektorych uzivatelov mi to sosa aj 50KB/s a zo http://stahuj.cz tiez, nekedy aj viac. Rychlost netu som si meral na

Kód: Vybrať všetko

http://mereni-rychlosti.vsevjednom.cz/
meral som tam niekolko krat a stale mi vypise, ze je to nieco nad 100KB/s. Kde je chyba?plzzz help
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Zmeraj na dsl.sk .. Tam to moze byt skreslene..

Neviem, ale net satelit sa mi nezda ako rychlstone stabilny? alebo prave naopak?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Urcite to nie je satelit. Obycajne wi-fi. Obojstranny satelit = nedoplatil by sa. Jednostranny by nevedel pouzit na DC++, ani nic podobne.
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:Urcite to nie je satelit. Obycajne wi-fi. Obojstranny satelit = nedoplatil by sa. Jednostranny by nevedel pouzit na DC++, ani nic podobne.
no tak ten satelit ma stal asi 4500Sk ...
dsl.sk --> 91KB + zapnuty azureus (download 11KB/s)
hmmm stale nevem kde moze byt chyba :(
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

Hip-hoper napísal:no tak ten satelit ma stal asi 4500Sk ...
dsl.sk --> 91KB + zapnuty azureus (download 11KB/s)
hmmm stale nevem kde moze byt chyba :(
si si ist ze to je satelit? Mas na okne normalne parabolu? Lebo zo satelit netu mozes len downloadovat kedze mas len prijmac.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

kamos ma robur a DL 8000kbit/s
ale akonahle net zisti ze taha väcsi subor rychlost ide na 512kbit/s
DC mu ide full aj pri browsovani
hovoril ze sa to vla shap ci ako
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Harun napísal:si si ist ze to je satelit? Mas na okne normalne parabolu? Lebo zo satelit netu mozes len downloadovat kedze mas len prijmac.
to bude len prijimac, taka antenka ci co to je, tusim 19 Decibelov
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

Hip-hoper napísal:to bude len prijimac, taka antenka ci co to je, tusim 19 Decibelov
aby sme sa rozumeli ak mas satelitny net, tak signal prijmas z "vesmiru", a ak mas WIFI tak signal prijmas zo zeme
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

Šu-Do napísal:kamos ma robur a DL 8000kbit/s
ale akonahle net zisti ze taha väcsi subor rychlost ide na 512kbit/s
DC mu ide full aj pri browsovani
hovoril ze sa to vla shap ci ako
veeeelmi skreslena info. takze dc mu ide full preto, lebo taha od ostatnych roburakov. to je ako keby bol v takej nejakej lanke, cize rychlost je maximalna. nema pristup na ine huby a to je dost dolezite. to s tym obmedzenim rychlosti si asi myslel shaping (šejping, neviem ci som dobre napisal). je to taka zalezitost, kde sa nastavuje komu aka rychlost bude pridelena a tak. maju to aj kvalitnejsie routre. no a k tym 8Mbit... nie je to pravidlom, ze kazdy kto ma robur ma taku rychlost. velmi zalezi kde je nablizsi uzol. ti, ktori su daleko maju aj rychlosti okolo 512 a to nie je nic moc vzhladom na to, ze je tam vsetko mozne blokovane...

//edit: hhoper stalo by ta vela namahy keby si zmeras tu rychlost bez torrentov, aby nam ten vysledok aj nieco povedal?
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Harun napísal:aby sme sa rozumeli ak mas satelitny net, tak signal prijmas z "vesmiru", a ak mas WIFI tak signal prijmas zo zeme
takze je to zrejme wifi, ja signal prijimam z vysielaca, ktory je asi o 12 domov dalej odomna (je na streche jedneho domu).

turtlak69 napísal://edit: hhoper stalo by ta vela namahy keby si zmeras tu rychlost bez torrentov, aby nam ten vysledok aj nieco povedal?
takze je to 108KB/s bez torrentov, bez seckeho
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Satelit to urcite nebude, podla mna ide o wifi s parabolickou antenou v 5GHz pasme.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

nekolise to tak trochu? lebo vsetko co je bezdrotove nie je take stabilne ako skaredy kabel :) mozno ti to len kolise. z dc ti to ide mozno viac preto, lebo si v nejakej ich sieti alebo tak (alebo podporuju p2p viac ako browsovanie :D )
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Satelit to urcite nebude, podla mna ide o wifi s parabolickou antenou v 5GHz pasme.
jo, myslim, ze to je parabolicka antena
turtlak69 napísal:nekolise to tak trochu? lebo vsetko co je bezdrotove nie je take stabilne ako skaredy kabel :) mozno ti to len kolise. z dc ti to ide mozno viac preto, lebo si v nejakej ich sieti alebo tak (alebo podporuju p2p viac ako browsovanie :D )
a co potom stahuj.cz ???
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Od akeho poskytovatela mas net?
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

juicy51 napísal:Od akeho poskytovatela mas net?
WICOM s.r.o
http://wicom.sk
Juicy
King
King

Aky mas program? Mas zaplatene vsetky pohladavky?
pokial viem tak nedavno si na tvojom bloku postavil 5GHz bod Slavco a dost ti tam rusi signal wicomu, skus sa pohrat s jeho kabelazou uvidis zlepsenie :D pripadne sa posnaz zohnat viac ludi na svoju antenu a firma ti pride sparvit lepsi spoj :) tak ako sa tomu stalo u mna :)
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

juicy51 napísal:Aky mas program? Mas zaplatene vsetky pohladavky?
pokial viem tak nedavno si na tvojom bloku postavil 5GHz bod Slavco a dost ti tam rusi signal wicomu, skus sa pohrat s jeho kabelazou uvidis zlepsenie :D pripadne sa posnaz zohnat viac ludi na svoju antenu a firma ti pride sparvit lepsi spoj :) tak ako sa tomu stalo u mna :)
mam program no limit 490, mam vsetko zaplatene, o slavcovi neviem a on mi je dost jedno... co mam rozumiet pod "skus sa pohrat s jeho kabelazou" ? :oops: viac ludi nebude, to je dost iste... ale ide o to, ze moj net nie je pomaly, len ide pomaly. Sak ked som meral rychlost downloadu, nameralo nad 100KB/s, ale ked stahujem mam len nejakych 20-25KB/s
Juicy
King
King

Tak ak si tolko nameral jediny problem moze byt v nejakom programe alebo viry/trojane ktory ti zahacuje download pripadne nieco ineho druhu
Skus reinstall a aj ked to bude robit potom tak to uz neviem...Zavolaj na texnicku podporu wicomu, teepek ti poradi ;)
ryty
Light Star
Light Star

Re: Problem s netom (rychlost)

Príspevok od používateľa ryty »

Hip-hoper napísal:Nazdarek, som zo Sabinova, mam satelitny net (na streche mam prijimac+skatulku). Mam doma 2 PC, moju rychlost mam rozdelenu na 2 pc. Problem je, ze mi stahuje max 25KB/s (rapid, megac, ftpcka, torrenty...) je to dost malo, ale jedine na DC++, od niektorych uzivatelov mi to sosa aj 50KB/s a zo http://stahuj.cz tiez, nekedy aj viac. Rychlost netu som si meral na

Kód: Vybrať všetko

http://mereni-rychlosti.vsevjednom.cz/
meral som tam niekolko krat a stale mi vypise, ze je to nieco nad 100KB/s. Kde je chyba?plzzz help
tak to si na tom este dobre ja mam zaplatenu rychlost pripojenia 1024kbit/s a mam mikrovlnku a ked som zmeral na DSL.cz tak mi vyhodilo toto:
Rychlost připojení k internetu: 90,4 kbit/s
Rychlost stahování dat: 11,3 kByte/s
Rychlost odezvy (ping): min 22,088 ms
max 24,956 ms
Ø 23,751 ms

a aj v zmluve je pisane ze firma garantuje platenu rychlost. Ked som volal ze co s tym je vraveli ze je to rusene. Byvam nedaleko Levic a neviem o tom ze by mi signal rusili bosorky na metlach alebo dake lietadla :lol:

da sa s tym daco robit???
Napísať odpoveď