Notebook HP530 dodaný bez driverov[driver ku zvukovej karte]

Informácie o software, ankety...
reddy
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Notebook HP530 dodaný bez driverov[driver ku zvukovej karte]

Príspevok od používateľa reddy »

no, takže keby ste náhodou vedeli, kde zohnať všetky vecičky naň, tak poraďte. je to presne tento:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9873913

dodaný bez akéhokoľvek inštalačného CD,alebo driverov. Ani zoznam komponentov nemám, takže viem iba že je tam integrovaná grafika, zvuk by tam mal takisto byť, sieťovka tiež, ale netuším aká.
Na stránke hp.com sú nejaké drivery, ale netuším, či pôjdu,akurát idem skúšať, ale každopádne tam niesú na všetko.
Viete poradiť kde nájsť konkrétne pre tento noťas drivery? alebo ja už fakt neviem,čo s tým. Napriklad na tú grafiku, alebo zvuk... aj sieť by sa zišla. ak máte niekto podobné skúsenosti, poraďte pls.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Zazil som rovnaky problem, dokonca dvakrat... A zakazdym sa jednalo o ntb HP. Jednoducho CDcko s drivermi tam nebolo... Raz sme to riesili tak, ze sme sa k predajcovi vratili aj so vsetkym, ten nam elegantne drivre nasiel na internete, stiahol a vypalil... Cakal som iny postup, ale na druhej strane ako riesenie to nebolo najhorsie. Takze na druhy krat (pri inom modeli) ked kamarat avizoval rovnaky problem, tak som mu proste stiahol a vypalil ovladace. Bohuzial, toto nieje jedina negativna skusenost s ntb HP, takze osobne by som ich skutocne nikomu nedoporucil, obzvlast low-end modely. Jedine co mozem doporucit:

http://tinyurl.com/2bu9o6
reddy
Medium Expert
Medium Expert

no uz takmer vsetko mam, uz iba ZVUKOVKA mi nejde a este mam nejake "nezname zarizeni" v spravcovi vypisane zltym..
No a ta zvukovka bude trochu problem, netusim co to je za typ, cez diagnosticky program Everest som zistil, ze
intel 82801 ICH7-M high definition Audio
Clovek by si myslel, ze mam vyhrate, ale nemozem ho nikde najst, ten spravny driver ku tomu.
Nemate niekto skusenosti s tymto?
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

vsetko ti najde na hp.com, treba tam zadat spravny model a ides (vid. link od k6). testovat moc nemusis, zvacsa je na kazdy kus hw 1-2 drivre a podla specifikacii by ti to malo ist uplne v pohode. clovek nesmie byt lenivy a hned to ide. pomahal som hladat drivre zopar ludom (510, 6310, 7400 a pod.) a vzdy to slo ...

Ad. zvukovka .. UAA High Definition Driver a nasledne predpokladam daky SoundMax, kludne si najdi iny model, napr. nx7400 a tam bude uvedeny aj pre XP ...
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

reddy napísal:no uz takmer vsetko mam, uz iba ZVUKOVKA mi nejde a este mam nejake "nezname zarizeni" v spravcovi vypisane zltym..
No a ta zvukovka bude trochu problem, netusim co to je za typ, cez diagnosticky program Everest som zistil, ze
intel 82801 ICH7-M high definition Audio
Clovek by si myslel, ze mam vyhrate, ale nemozem ho nikde najst, ten spravny driver ku tomu.
Nemate niekto skusenosti s tymto?
skusal si uz tieto? http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=1093
reddy
Medium Expert
Medium Expert

ano,skusal. To AUU som nainstaloval a uz mi rozpoznalo ze High Definition Audio a potom to pyta este nejaky High Definition Audio modem driver... lenze mi ich nedali..
vidim ze uz aj niekto iny riesil podobny problem a nevyriesil
http://pc.poradna.net/question/view/129 ... nkcni-zvuk

uz som im aj volal do HP, technik mi povedal, ze to najdem na stranke Conexantu (www.conexant.com) a ze cipova sada je CX20549, ale nech pozeram, kam pozeram, nikde ziadny driver. A uz ma to dost vytaca :cry:
reddy
Medium Expert
Medium Expert

mishenko napísal:vsetko ti najde na hp.com, treba tam zadat spravny model a ides (vid. link od k6). testovat moc nemusis, zvacsa je na kazdy kus hw 1-2 drivre a podla specifikacii by ti to malo ist uplne v pohode. clovek nesmie byt lenivy a hned to ide. pomahal som hladat drivre zopar ludom (510, 6310, 7400 a pod.) a vzdy to slo ...

Ad. zvukovka .. UAA High Definition Driver a nasledne predpokladam daky SoundMax, kludne si najdi iny model, napr. nx7400 a tam bude uvedeny aj pre XP ...
tak mi ich prosim ta najdi, HP530..
komponenty su tam presne tieto:

Processor Intel Core 2 Duo Processor T2050 (1.60-GHz, 533-MHz FSB, 2-MB L2 cache)1
Intel Centrino Duo processor technology Enabled
Operating System Genuine Windows Vista Home Basic 32
Chipset Mobile Intel 945GM Express Chipset
System Memory 512-MB 533/667-MHz DDR2 SDRAM
Two SODIMM slots; supported memory 2048 MB2
Hard Drive 80-GB3 5400 rpm SMART SATA
Removable Media DVD+/-RW SuperMulti DL Drive
Display 15.4-inch WXGA BrightView (1280 x 800 resolution)
VGA port supports resolutions up to 2048 x 1536 at 75 Hz, and lower resolutions at up to 100 Hz4
Graphics Intel Graphics Media Accelerator 950, up to 224-MB shared system memory
Audio Conexant CX20549
Integrated speaker
Stereo headphone/line out
Microphone in
Communications Intel 82562GT 10/100 Network Connection
Conexant CX20548-11 56K modem5
Integrated Wireless Intel PRO/Wireless 3945BG Network Connection 802.11b/g
Pointing Device Touchpad with scroll zone, two soft-touch pick buttons
Battery 4-cell (32 WHr) Lithium-Ion
Power External 65W adapter
Warranty 1/1/0

skusal som uz najmenej 20 ovladacov, tak nehovor ze som lenivy, vyse styroch hodin to hladam :cry:
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ja som sa stretol s HP nx7300 tiez bez driverov no a bol tam obrovsky problem so zvukovkov. Volal som do predajne a tam povedali ze HP vobec vobec nedodava ovladace. No ale nakoniec som to nejak zriesil.
reddy
Medium Expert
Medium Expert

volal som tam aj ja a povedali mi v HP to iste, ze 530ka sa dodava bez ovladacov. a ako si to potom zriesil?
Uz som nasiel totizto vseliake ovladace na tu Conexant zvukovku, aj to vyzeralo ze ide, sa akoze nainstalovalo, ale na konci instalacie mi napisalo ze vysledok instalacie: porucha..
k6
VIP
VIP

No, hp je proste uzasna znacka... tomuto hovoria support a starostlivost o zakaznika... chapem ze ide o low end sektor, ale... no skoda reci...

K tomu zvuku...vychadzajuc z tejto stranky by si mal mat zvukovku s chipom Conexant CX20468 a nie CX20549 ako pises... Skus ovladace na spominany CX20468.
reddy
Medium Expert
Medium Expert

k6 napísal:No, hp je proste uzasna znacka... tomuto hovoria support a starostlivost o zakaznika... chapem ze ide o low end sektor, ale... no skoda reci...

K tomu zvuku...vychadzajuc z tejto stranky by si mal mat zvukovku s chipom Conexant CX20468 a nie CX20549 ako pises... Skus ovladace na spominany CX20468.
nejde. tvari sa ze instaluje a uplne na konci napise, ze porucha. tam nebude tato zvukovka,bude tam ta, co som pisal,lebo to mi povedal aj ten technik z HP... :cry:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

HP dodava VSETKY svoje notebooky (teda aspon tie lacnejsie) bez ovladacov. Ak mate NB s OS tak ani medium tam nenajdete (nakolko si recovery vytvarate sami po doinstalacii), ale v tom OS uz byvaju drivery obsiahnute. Nie je mi uplne jasne co ich k tomuto kroku viedlo, ale moznosti su nasledovne:

1) aby zakaznici boli nuteni navstivit ich stranky a tam sa pripadne dozvediet o novych produktoch atd..
2) aby si zakaznik stiahol vzdy posledne aktualne ovladace
3) ... aby HP usetril par korun na mediach...

V pripade notebookov rady 500 (500/510/530) odporucam kupovat uz s OS, nakolko tejto rade ako najnizsiemu segmentu notebookov nie je venovana tolka pozornost co sa podpory na strankach tyka.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Moje riesenie: Vyhladal som si ovladace k najblizsim typom tomu mojmu (nx7800 bol ten spravny). Reinstaloval som Windows nahodil som ako prve audio ovladace a slo to. Toto som nasiel na vselijakych forach a navela to funguje. No ale nanestasie sa teraz vyskitol problem s ukazovatelom baterie ale to ma teraz netrapi. :wink:
Marekkkkk
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marekkkkk »

no ja mam take skusenosti, ze som kupil tento laptop

Kód: Vybrať všetko

http://support.packardbell.com/uk/item/?sn=679707200237&g=1400
v Londyne a po otvoreni krabice som tam nenasiel instalacne cd/dvd. bolo mi to divne, ale ked tak som sa hrabal v programoch uz nainstalovanymi v lape tak som tam mal soft na napalenie Recovery DVD. krasne som napalil a potom som si porobil dobludu kopii, pre istotu. na hdd bola recovery particia, takze som mohol za par minut cely win preinstalovat. no ale ja som tu particiu zmazal. potom som reinstaloval len z dvd. len mi vadi ze z dvd obnoa trva asi 1,5 hod. reddy, mohol si si vsimnut, ze mam velmi podobny hardware, tak ak chces tak by som ti mohol poslat, alebo si stiahni drivere z tej stranky co som dal.
reddy
Medium Expert
Medium Expert

pochybujem ze to pomoze :?
skusil som uz najmenej 20 driverov roznych.. a nejde nic, bud mi ten driver vobec nespusti na zaciatku a napise mi, ze pre tento ovladac nebolo najdene v pc hardware zariadenie, alebo sa akoze instaluje a na konci mi napise "porucha"...
to s tymi programami na HDD som ja na HPcku nic nemal, iba FreeDos.
Marekkkkk
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marekkkkk »

reddy napísal:pochybujem ze to pomoze :?
skusil som uz najmenej 20 driverov roznych.. a nejde nic, bud mi ten driver vobec nespusti na zaciatku a napise mi, ze pre tento ovladac nebolo najdene v pc hardware zariadenie, alebo sa akoze instaluje a na konci mi napise "porucha"...
to s tymi programami na HDD som ja na HPcku nic nemal, iba FreeDos.
vyskusaj

Kód: Vybrať všetko

http://support.packardbell.com/uk/item/?sn=679707200237&g=2000
reddy
Medium Expert
Medium Expert

nejde stale :cry:
kua,nehovorte ze dodavaju notas so zvukovkou, ktora sa neda nainstalovat, potom ju tam ani davat nemusia..
reddy
Medium Expert
Medium Expert

no dneska si len tak zo spasu dam stranku HP a co tam nevidim :shock:
oni sa normalne uvedomili a dali tam vsetky ovladace,ktore su potrebne pre tento notas. cuduj sa svete,zazraky sa deju...
k6
VIP
VIP

reddy napísal:dodavaju notas so zvukovkou, ktora sa neda nainstalovat
Vitaj vo svete HP! :D
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Gratulacia, potesi, ak to tam dali.
Ja som ich instaloval nespocetne mnozstvo, aj 510 (->530) a samozrejme hlavne vyssie rady. Vzdy to bol kus experimentovania, ale nakoniec to vzdy klaplo :)
Napísať odpoveď