Co myslite na tuto zostavu??

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
RobertHammer
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Co myslite na tuto zostavu??

Príspevok od používateľa RobertHammer »

Moja vybrata zostava z Agemu :

Procesor - Intel Core2 Duo E6700 2,67GHz 4MB 1066MHz 775pin BOX
Základna doska - MicroStar P6N SLI-Platinum - nForce 650i SLI
RAM - 2GB Corsair DDR2 800MHz XMS2
GF - NVidia MSI 8800 GTX - /tu nekupujem ,lebo jednu už mam/
Zdroj - Fortron 700W Epsilon FX700-GLN
Skrinka - Asus TA9A1 bez zdroja

DVD nap. a monitor už mam, tak co hovorite na MB ?
A ešte chcem opytat ,ktory chladič na Socket 775 je najlepší , najlepšie chladi a nerobí velky hluk?

Vopred dakujem za tipy a pomoc 8)
Josifek
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Josifek »

Myslim si ze kazdy by taku chcel mat doma, ale namiesto MSI by som dal Asus Striker Extreme, alebo Asus P5B seriu alebo gygabite DQ6.

Jo a ak mas peniaze kup si rovno vodnika, a ak nie, tak Noctua NH-U12
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

rozdiel vo vykone medzi E6600 a E6700 nie je nejak zavratny a za ten cenovy rozdiel 3 litre bez DPH za to nestoji si myslim

Dosku MSI (mega shit integrated) by som pre podobnu zostavu radsej zamenil za nieco od Gigabyte, prip. ASUS, a chipset i965 .. sice bez SLI, ale myslim ze sa nechystas v buducnosti kupovat dalsiu 8800GTX do SLI.
Len skoda ze AGEM znacku Gigabyte nerobi...

Ak sa teda rozhodnes zbavit sa SLI, tak je zaroven aj zdroj predimenzovany, staci cokolvek kvalitne do 500W

U skrinky si preistotu over ci nebudes mat problem tam 8800GTX vopchat ;)
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

vymen dosku,procak a zdroj
dosku preto lebo urcite nevyuzijes SLi,procak preto lebo ti to koci vysvetlil
a zdroj je zbytocne vykonny staci ti nejaky 500W(samozrejme znackovy fortron,enermax etc.)
a chladic napr.Scythe SCKTN-775 KATANA alebo AC Freezer 7 PRO
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

v zdoji problem nevidim. stoji velmi podobne ako napr Enermax Liberty 500W a za rovnaku cenu ma vlastne vyssi vykon... jedine co som sa docital je to ze ten Epsilon na troska vyssiu hlucnost.
skor by som sa obaval ze sa GTX nezmesit do tej skrine :D jednu som mal bohvieko rozmerna nieje
RobertHammer
Expert
Expert

Rozmery skrinky
TA-9A: 190 x 427 x 488 Vojde sa GTX tam ???

Niekde som počul ,že E6700 dá sa taktnut až vyše 3,7Ghz /nevim či je to pravda/

A čo by ste mi jaku MB doporučili ,aby aj mala kvality tej MSI z Agemu mohla by aj byt lepšia ,ale nie zas ako predražená Asus Striker atd :idea:
Josifek
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Josifek »

Asus P5B serie alebo Gygabite DS DQ6 alebo DQ4
KoCi
Darca
Darca

pliiiz, nehovadte nazov spolocnosti Gigabyte, je to moja srdcova zalezitost :D ... A este nieco - pri kupovani CPU v hentej triede, ani nema moc zmysel pozerat na taktovaci potencional - budes mat co robit aby si naplno vyuzil ten zaklad, a kvoli stabilite, tepelnej nenarocnosti a spotrebe sa ti nielenze nebude xciet taktovat, ale ani nebude potreba :)

A 3.7GHz z toho sice vytrieskali ale vsimni si aj na akej doske, s akym chladenim a pod - je to dobre ked sa chces chvalit aky vykon si dosiahol ako overclocker - ale pre bezne pouzivanie (co si myslim ze na to aj PC kupujes) taktovat nebudes (a ked, tak v ramci unosnosti :) )

a doska ktora by mala kvality MSI? snad nemyslis vazne.. ale asi ECS ak sa este dodava :D .. predpokladam ale ze chces nieco lepsie, tak peniaze usetrene na CPU (E6700->E6600) vraz napriklad do ASUS P5B Deluxe, alebo este lepsie ASUS P5K E WIFI AP

jaj a este co sa skrine tyka.. podla vonkajsich rozmerov ti nepoviem.. zial tuto skrinu som este nevidel otvorenu anilen na fotke, takze netusim ako su tam riesene kose na HDD.. podstatny je vnutorny rozmer medzi zadnou stenou a kosom na HDD
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ano je pravda,ze MSI dosky maju teraz slabsie obdobie, ale:

MSI P35 Neo-F. Nejlevnější deska našeho testu je skutečně velice podařený produkt s velkými možnostmi. Dobrý dojem z přetaktování kazí nedoladěný BIOS a s tím spojený horší výkon desky ve většině oblastech. Do striktně herních počítačů tato deska zatím asi vhodná není, ale do výkonné pracovní stanice určitě bude dostačovat bohatě.

MSI P6N SLI Platinum. Pokud nechcete utratit za desku s čipsetem nForce více než 4000Kč tak je tato deska nejlepší možná volba. Za tuto přijatelnou cenu dostáváte všechny výhody, které tato čipová sada přináší v podání velmi kvalitního výrobku. Škoda horších možností přetaktování, které ale dle mého dva IDE kanály a nízká cena vyváží.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Môžte mi prosím vás nejak objektívne doložiť nekvalitu dosiek MSI ?
Stretol som sa už s niekolkými doskami MSI a išli bez problémov, drivery žiaden zádrhel, stabilné a anomálie som nezaregistroval.
Fakt by ma to zaujímalo a ak je to fakt, tak chcem byť o tom varovaný, v súčasnosti (horizont 3 týždňov) skladám nové PC a vybral som dosku
MSI K9N Neo-F nForce 550 ( http://www.alza.sk/zakladni-deska-socke ... d63026.htm )
Ak viete poradiť niečo lepšie, poradte, inak celá zostava:
CPU AMD Athlon 64 X2 3600+
1 GB RAM Kingston DDR2-667 (1X 1GB modul)
HDD: Seagate 250 GB SATA II, NCQ, 16MB cache
GK: ASUS Geforce 7600GS Silent
DVD-RW: LG H44N
Skrinka podla výberu, 350W zdroj

Stavám to kamoške a z pôvodneho rozpočtu jej otca 17 tis. som sa to rozhodol stlačiť do 14K, a hento vychádza v jednom kamennom obchode v Prievidzi na približne 13 niečo.
KoCi
Darca
Darca

co sa dosiek MSI tyka, tak hlavne nedostatky su prave ako tomas spominal - bios. zoparkrat som mal dojem ked si u nas zakaznik dosku od MSI do zostavy objednal specialne, ze msi sa snazi predavat za kazdu cenu, aj ked sa jedna o akesi polotovary.

Dalej si dovolim trosku poupravit tomasove tvrdenie ze maju teraz slabsie obdobie... Toto obdobie sa taha uz velmi dlho.. Vlastne na uplnom zaciatku ked potrebovali prerazit zacali s megasitmi zabalenymi do krasnej krabice, odtial pochadza aj ta nelichotiva skratka Mega Shit Integrated. Casom sa zlepsili, najma u VGA kariet sa dalo hovorit o akotak schopnej znacky, ale stale si dovolim tvrdit ze co sa zakladnych dosiek tyka, vedia ma zaujat len svojou skalou, dostupnostou a cenou (inych aj obalom). Ja povazujem zakladnu dosku naozaj za stabilny zaklad PC zostavy, a mozno aj preto som tak nejak odporcom tejto znacky, aj ked vo svojom portfoliu mozu mat velmi kvalitne produkty - ale je problem vopred si zistit ci sa jedna o plnohodnotny vyrobok alebo o polotovar, kym si to clovek nezisti na vlastnej kozi, alebo nenapisu recenziu. Preto stoji na zvazenie ci u pomerne drahsej a vykonnej zostavy nepouzit sice drahsiu ale overenu znacku gigabyte, alebo to risknut u lahkodostupnej a lacnejsej MSI.

na zaver len dodam ze co sa moze pokazit, sa aj pokazi - takze nejdem tvrdit ze u gigabyte alebo asusu sa neda narazit na vadny kus. Bavime sa len o "kompletnosti" produktu
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

A co takto nieco od DFI?
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

dfi uz ma svojich 15 minut slavy tiez sebou. momentalne su ich dosky predrazene a skoro v kazdej recenzii maju tieto dosky nejaky problem s funkcnostou...
Asusom alebo Gigabyteom nic nepozis netreba spekulovat.
RobertHammer
Expert
Expert

MB bude pravdepodobne Asus P5B Deluxe :wink:

Len mam obavy o tu skrinku,či sa vojde moja GTX :?
,alebo nemožte mi nejaku skrinku doporučit približne do 2000,- z Agemu
:idea:

//EDIT
niečo som našiel ,ale nevim či je dobra, čo vy na tuto skrinku myslite?

CoolerMaster RC-532-SKN1 Centurion 532
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

Moze byt ja mam svoju dfi este z dob 939 a ta fachci jak delo :)
RobertHammer
Expert
Expert

Hi there,

vojde sa do tejto skrinky moja 8800GTX :idea:

CoolerMaster RC-532-SKN1 Centurion 532
Napísať odpoveď