Notebook HP 530 – GH638AA

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Gizmoo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Notebook HP 530 – GH638AA

Príspevok od používateľa Gizmoo »

Sestra chce kupit notebook hlavne na kancelarske pouzite, internet, filmy a hudbu.. vybral som jej Notebook HP 530 – GH638AA s podla mna velmi slusnymi parametrami a hlavne velmi dobrou cenou 20690 Sk s DPH!!!! :
http://www.pcexpert.sk/notebooky/hp-530-gh638aa
co si myslite o tomto notebooku?????
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

HP500 seria je seria lacnych notebookov s pouzitim starsich komponentov ktore uz neosadzaju do novych modelov, ale ostali im skladom. Nechcem tym povedat ze su to zle komponenty, su plnohodnotne, ale prave za ucelom zbavenia sa ich su tie notebooky tak lacne. Ma to ovsem aj dalsi hacik - pouzita doska ma len 1 slot pre RAM, kvalita materialov a pantov nie je az na tak super urovni (aj ked vzhladovo podla mnna vyzeraju slusne), a baterka nepatri zrovna k tym silnym strankam notebooku.

Ak ale nepotrebujes rozsirovanie RAM, dlhu vydrz baterie, je to notebook s dobrym pomerom cena/vykon ;)

(asi len ta vista home basic by ma tam trochu skrela, ale lepsie ako hrdzavym dratom do oka :D )

urcite ale tieto HP5x0 notebooky nekupuj bez OS ;)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Za tie peniaze radsej:

Lenovo 3000 C200 - 21 294,00 SKK s DPH
Gizmoo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gizmoo »

Iba jeden slot??? lebo v tom popise je napisane .. citujem:

1024 MB RAM v jednom slote. Kapacita operačnej pamäte je rozšíriteľná až na 2 GB, k dispozícii sú dva sloty.

a ak by tam bol len jeden slot tak by sa vymenila ta 1gb za 2gb, to by nebol az tak problem!!! ale ako myslis starsie komponenty??? mysli ze intel core duo je novy procak nie????

TO p4ra : HP ma krajsi dizajn, a v tom Lenove je 15" monitor s pomerne malym rozlisenim.. pre netovanie a ostante veci je uz podla mna 1024x768 dost onicom kedze som ja aj sestra ktora chce notas zvyknuty na 1440x1050 8)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

core duo je len premenovane Pentium M .. ale stale je to dobry procesor, na ktoreho zakladoch je postaveny aj Core 2 Duo, co uz je ta novsia architektura ;)

ten notas ktory hodil p4ra je myslim tiez dobra volba, to rozlisko sice mohlo byt aj lepsie, ale podobne mas aj u toho HP (akurat ze to je sirokouhle tak sa ti zda ze je lepsie) Pre netovanie je skorej podstatna vyska ako sirka a tu mas jednaku.

A este sa musim opravit - pozeram u dodavatelov tychto notebookov, a naozaj sa pise ze uz ma 2 sloty pre RAM, vychadzal som z toho ze HP530 je pokracujuca seria HP500/510, kde to bolo trosku inac. Tak potom sa ospravedlnujem ;)
reddy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa reddy »

tak ja tento notas mam, som s nim celkom spokojny. nie je pravda, ze je tam iba jeden slot na RAM,su tam dva. Viem to urcite,pretoze som pamat rozsiroval...
urcite vsak kazdy bude mat s tymto notasom problemy, ci u z si ho objedna s OS alebo bez. Totizto cela seria HP notebookov je dodavana BEZ akychkolvek ovladacov, to znamena, ze dostanes v krabici notas s komponentami a konec-vybavene.. zhanaj si.
takze zacnes na hp.com, akurat ze zistis, ze nie vsetky drivery pre HP530 tam su. Konkretne modem a zvukova karta tam nie je vobec. Je tam nejaka podpora UAA, ale to je len zaciatok instalacie zvuku, konkretny ovladac na zvuk.kartu Conexantu tam nie je.
Takze ak si tam neplanujes dat Vistu,treba s tymto pocitat.
Co sa vykonu tyka, ja som spokojny, bateria vydrzi v zavislosti od toho co robim- ak robim Photoshop & Dreamweaver & net, tak cca 2 az 2,5 hodiny... Ak vsak hram,tak nevydrzi viac ako hodinu - hodinu a pol.
Aj ta integrovana grafika ma fajn vykon,bol som dost prekvapeny, ze niektore hry zvlada lepsie ako moja GeForce 55oo 128 Ti, aj ked to tiez nie je ziadna slava. Ale na to, ze tato je integrovana a ma 64 Mb :D
myslim ze aj ked je to druhorada seria a prakticky stoji niekde v dialke za Core2 DuO, procesor to velmi dobre zvlada.
Co sa tyka hlucnosti, nebyt dvd napalovacky, tak ani neviem, ze robim za notasom, totalne ticho. Iba z casu na cas sa vetracik rozbehne.
Takze az na tie problemy s drivermi- mozem len odporucat.
Vyborny pomer cena/vykon.
romerot
Star
Star

Príspevok od používateľa romerot »

Da sa do toho notasu dokupit VGA nejaka ina vykonnejsia? Asi nie vsak? :roll:
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... d_id;12248

osobne odporucam .. mam ho ja, aj moj kolega napriklad :)
Napísať odpoveď