notebook - nefunguje net (cez LAN pripojenie)

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
reddy
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

notebook - nefunguje net (cez LAN pripojenie)

Príspevok od používateľa reddy »

mám v PC internet cez jedného miestneho poskytovateľa- pripojenie cez WiFi anténu na streche paneláku. Je nás na sieti myslím 15, všetci zdieľame toto pripojenie. Každý má vlastnú IP adresu a po správnom nastavení všetko funguje.
Avľak kúpil som si notebook a keď dám tento LAN kábel doňho, tak mi ho normálne pripojí, nastavím si IP adresu aj ostatné veci rovnaké ako v PC, ale keď pustím net, tak nejde. Iba mi napíše, že na akú IP s pripája. Príklad: keď dám ako domovskú google, tak mi píše, že sa pripája na IP, ktorú má google. Takže spojenie funguje,ale net nejde, neviem prečo. Ani ICQ... nie je možné, že poskytovateľ pripojenie má zaregistrovaných účastníkov siete podľa ID sieťovej karty? A keďže pripojím vlastne iný PC,tak nejde? alebo netuším čo iné s tým..
Acryll
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Acryll »

skus:
start->spustit-> napíš cmd

potom do prikazoveho riadku napis :
ping centrum.sk
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

na routri sa da nastavit, kto ma pristup na net a kto nie. a da sa blokovat podla mac adries. je dost mozne, ze je tvoja mac adresa blokovana. dostanes IP a vidis ludi v sieti a aj mozes zdielat priecinky, ale nepusti ta na net. moze to byt v tom. ked mas novy NB, mas tam inu mac adresu ako v starom pc :)
reddy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa reddy »

:) diky moc. uz som volal providerovi, ze je to tak, su iba urcite mac adresy,ktore su povolene. ze mu mam nadiktovat moju zajtra a mi ju tam prida.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

toto je prvykrat co som niekedy pomohol niekomu na fore sa mi tak zda :) dobry pocit :) neni zac, nech ti sluzi net nadalej :wink:
Napísať odpoveď