Rozdiel PCI-e 16x a PCI-e 4x
Rozdiel PCI-e 16x a PCI-e 4x
cawte aky je rozdiel medzi týmito hodnotami?
no neviem neviem... http://www.projectconsultants.com/produ ... sSLOTS.jpgpatro16 napísal:slot je rovnaky, vsetky PCI-E su rovnake v slotoch sa nelisia
Práve že je to o rozdielnom slote. Ten násobok je počet lane (netuším, ako sa to prekladá do slovenčiny). http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Expresspatro16 napísal:slot je rovnaky, vsetky PCI-E su rovnake v slotoch sa nelisia
// chrono: KoCi bol rýchlejší
-
zachariasko
Star
- Kontaktovať používateľa:
-
zachariasko
Star
-
krija
VIP
vindy, zial nemas celkom pravdu. MoBos s dvoma PCI-E slotmi su aj tie, ktore su osadene chipsetom od fy. intel. ale zatial ani jedna nepodporuje SLI. aj ked sa objavuju spravy, ze v buducnosti sa to mozno stane, vzhladom na spojenie firiem amd-ati. nieco podobne sa uz ale v minulosti stalo. mozno prave to mas na mysli. rezim SLI na doskach s chipsetom ULI, alebo na niektorych chipsetoch intelu sa da rozdychat rezim crossfire.
-
slayer_169
Amateur
Re: Rozdiel PCI-e 16x a PCI-e 4x
nzdr mam ASUS M2Ne a mam tam jeden PCIe 16x a 4x a robila sa aj ASUS M2Ne sli deluxe a dosky su uplne rovnake .dokonca aj ja mam kontakty za 4x ako keby tam mal byt 4x keby dam bios z M2Ne sli deluxe a vybrusim zarez bude to makat ?

Ak nemas crash-free bios, tak to bude finalny krok pre tvoju dosku. Ale pobavil si ma.
-
slayer_169
Amateur
crash-free bios to je aky?
Novsie dosky maju 2 biosy.V pripade, ze niekoho napadne nieco pobodne co teba, tak ten druhy bios to zachrani.
-
slayer_169
Amateur
a bez tej vymeny biosu by to neslo alebo keby urobim zarez na kartu a nie do slotu?
slayer_169
No ako to povedať s odstupom a slušne?
Mám auto na benzin, Trabant, a chcem ísť rýchlosťou 300, tak tam dám najlepšiu naftu, pre turbodiesle, kašlem na potreby motora, veď to chcem, nie? A že o tom NIČ neviem? No a čo? A keď, tak niečo odrežem... a keď tam nieje PCIE16, tak tam pribastlím aj ISA... odpilujem, narvem... ako v JRD.
Takže dlhoročné štúdium a nechať odborné počítačové práce tomu, kto to roky robí a vie.
No ako to povedať s odstupom a slušne?
Mám auto na benzin, Trabant, a chcem ísť rýchlosťou 300, tak tam dám najlepšiu naftu, pre turbodiesle, kašlem na potreby motora, veď to chcem, nie? A že o tom NIČ neviem? No a čo? A keď, tak niečo odrežem... a keď tam nieje PCIE16, tak tam pribastlím aj ISA... odpilujem, narvem... ako v JRD.
Takže dlhoročné štúdium a nechať odborné počítačové práce tomu, kto to roky robí a vie.