lenze oni sa neucia len cez skuskoveHolubar napísal:No neviem, ako sa chce niekto ucit na skusku mesiace, ked skuskove trva asi 6 tyzdnov :_)
Sukromne VS
-
tomo.za
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
ako tu uz bolo povedane na sukromnych skolach sa vzdelanie(teda titul) stava tovarom... zaplatis = dostanes ho. na verejnych to chce predsa len aspon nejake snazenie. pravda je ze aj tu sa to ale diametralne lisi podla odboru a "kvality" skoly... ale nebojte zachvilu bude univerzita fakt v kazdej prdeli a vsetci budeme "vysokoskolsky" vzdelani... to bude radosti 
Na Slovensku je stále zakorenené, že znakom dobre školy sú len kvanta učiva. Tá dievčina čo študuje sociálnu prácu si myslím kvanta učiva nepotrebuje.
Všetko záleží od odboru. Medik sa učí najviac, právnik menej a ostatný ešte menej. Osobne nechápem na čo autor tohto príspevku narážal ked spomínal tu dievčinu. Najviac mu asi vadilo že je to súkromná škola. Ja sa súkromných škol nezastávam viem ako to na nich vyzerá. Sám na jednu chodím, ale všetko záleží ako niekto písal, od toho čo človek chce naozaj vedieť a nie od toho čo sa musí ako debil bifliť a bude mu to na nič. Sociálny pracovník naozaj nepotrebuje 600 strán zbytočností.
Ak niekto závidí, že má brožúrky tak si zmente školu a chodte tam. Ja si myslím, že nie je čo závidieť.
Všetko záleží od odboru. Medik sa učí najviac, právnik menej a ostatný ešte menej. Osobne nechápem na čo autor tohto príspevku narážal ked spomínal tu dievčinu. Najviac mu asi vadilo že je to súkromná škola. Ja sa súkromných škol nezastávam viem ako to na nich vyzerá. Sám na jednu chodím, ale všetko záleží ako niekto písal, od toho čo človek chce naozaj vedieť a nie od toho čo sa musí ako debil bifliť a bude mu to na nič. Sociálny pracovník naozaj nepotrebuje 600 strán zbytočností.
Ak niekto závidí, že má brožúrky tak si zmente školu a chodte tam. Ja si myslím, že nie je čo závidieť.
ono na Slovensku je to tak,ze nie kazdy sa skutocne dostane na ten odbor,ktory by chcel studovat.aj niektore talentovane decka sa nemusia dostat na niektore odbory pre vysoky pretlak uchadzacov.na vacsine sukromnych skol ucia aj tak povacsine ti pedagogovia,ktori ucia na verejnych skolach.btw sestrenica zije v JAR a tam si kazdy musi studium na univerzite platit,samozrejme za tie najlukrativnejsie odbory ako su pravo,medicine,modne dizajnerstvo,informatika a pod. zacalujete najviac,ale v konecnom dosledku sa vam tie investicie vratia.casom
myslim, ze sa mylis: kvantum uciva nie je mierou dobrej skoly. mierou dobrej skoly je dat ti do zivota schopnosti presadit sa, byt dobry v tom, co si vystudoval a aby si s hrdostou mohol pred ostatnymi hovorit, ano ja som vystudoval to a to tam a tam a som v tom dobry, aj preto, lebo som to studoval prave tamado19 napísal:Na Slovensku je stále zakorenené, že znakom dobre školy sú len kvanta učiva. Tá dievčina čo študuje sociálnu prácu si myslím kvanta učiva nepotrebuje.
tu druhu cast si vobec nepochopil (sorry)- mne nevadi, ze je to sukromna skola, mne vadia ine veci: 1-logika tej kravy; 2-ze ma 45 rokov a titul si v podstate kupi. neviem kolko mas rokov, ci si externista alebo "normalny" student, ja nehadzem do vreca vsetkych, ale na slovensku je zakoreneny nazor a vacsina studentov sukromnych VS ho podporuje, ze tam chodia nie taki, co na to maju, ale taki, co si to vedia zacvakat. nehovorim, ze si to ty, tak to prosim ta neber, to je cisto moj nazor
Myslim ze to ide Medik, technik, pravnik. Aspon z mojej skusenosti podla ucasti studentov danych skol v baroch cez semester/skuskove.ado19 napísal:
....Všetko záleží od odboru. Medik sa učí najviac, právnik menej a ostatný ešte menej....
Avsak zalezi aj od osobnosti a inteligencii studenta. A to nespominam jedeho typka ktory sa ucil malo ale mal talent vydedukovat co sa ma ucit a stale spravil ( najhorsie na C).
Titul je samozrejme dolezity pri praci a na posilnenie sebavedomia, avsak sukromne skoli su robene presne pre ludi ktory chcu len ten titul, potom pojdu aj tak robit do ockovej firmy alebo dalej sa budu vyvazat na AUDInach a nerobit nic, popripade uz maju pracu len by chceli ten titul kvoli pracovnemu postupu alebo maju kratke meno tak si ho chcu predlzit, samozrejme cest vynimkam.
Inac je tu niekto z Liptovskeho Mikulasa? Zevraj tam je VS kde sa opakuje skuska aj 14 krat, jednoducho kym student nespravi.
Seci su tam velka rodina a ani nejde moc o uplatky.
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Co sa tyka samotnej socialnej prace...to by som aj nechal tak. Tam je to naozaj len o tom titule. Poznam asi dve zeny, ktore uz pracuju, ako uctovnicky a kolegyne, ktore si popri praci externe spravili skolu na tento styl proste postupili aj ked ta skola mala minimum spolocneho s tym co robili. Tam je to naozaj o dosiahnutom vzdelani a tabulkovych platoch. Cize tym ludom ani nezazlievam, ked sa ucia z brozurok alebo encyyklopedii. Aj tak je to vzdelanie len na jeden ucel.