Mam dve disky na jednom winshit a na druhom linux.A chem to urobit tak aby sa ma na zaciatku pytalo na to ze ktory system chcem mat.a neviem ako to urobit
Problem s grubom
-
lollo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Problem s grubom
neveim ako ich mam spojit do kopy
Mam dve disky na jednom winshit a na druhom linux.A chem to urobit tak aby sa ma na zaciatku pytalo na to ze ktory system chcem mat.a neviem ako to urobit
pls
-
masterdead
SysAdmin
upravuje sa to v /boot/grub/grub.conf alebo som niekde videl ze je to aj v subore /boot/grub/menu.lst, napriklad tu je moje nastavenie

Kód: Vybrať všetko
default 0
timeout 10
title=Windows XP
rootnoverify (hd0,0)
makeactive
chainloader +1
title=Gentoo Linux 2.6.20-r5
root (hd0,5)
kernel /boot/kernel-2.6.20-gentoo-r5 root=/dev/sda7
taaakze ako prve by bolo dobre napisat, ze ci ti vobec grub fici. ci mas vobec tento zazrak nahodeny. ak nie, tak skus nainstalovat. dalsia vec je treba zistit, ci mas ata alebo sata disky a ktory ako a co. no a dalej zbehni na www.ubuntuguide.org a tam mas postup ako upravit grub 
-
lollo
Professional
no ja som to vyriesil takto mam dve na jednom win a na druhom lin a
mam to zapisane takto
mam to zapisane takto
Kód: Vybrať všetko
title=Windows
rootnoverify (hd1,0)
map (hd1) (hd0)
map (hd0) (hd1)
chainloader +1je mi az trapne ked to stale pisem, ale www.ubuntuguide.org staci to len skopcit 
btw nebolo by zle napisat o particiach, ktory je primarny, ci su ATA ci SATA... atd
btw nebolo by zle napisat o particiach, ktory je primarny, ci su ATA ci SATA... atd
-
lollo
Professional
primarny mam linux a sec mam win a mam iba ata moja doska nema ani sata
.Ja som to hladal na www.ubuntu.cz takze tak.Mne to doma takto bavi ako som pisal hore
nerad sa opakujem, ale skus www.ubuntuguide.org a potom napis pri ktorom kroku ti postup zlyhal alebo nesedel