Kto zapríčinil 2. WW

Diskusie na politické témy...

Kto zapríčinil 2 sv. vojnu

Rusi
18
5%
Nemci
274
70%
Iný národ
99
25%

Celkom hlasov: 391

DonLuca
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: správa

Príspevok od používateľa DonLuca »

J.O.S.E napísal:Pozri ja nepíšem, že nesúhlasím s iným názorom ale že ma to prekvapuje.
ved si naštuduj dejiny chlapče Rusi napadli Poľsko spolu s Nemcami ale kto bol horlivejší Stalin či nenásytný Hitler
Jednoznačné Adolf Hitler a na tom sa nič nezmení
Ani ja som nenapísal, že ty s ními nesúhlasíš, ale napísal som, že každy ma pravo na svoj nazor. A také poznámky, že ja si mám naštudovať dejiny si na druhy krát radšej nechaj pre seba O.K.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

DonLuca napísal:Ani ja som nenapísal, že ty s ními nesúhlasíš, ale napísal som, že každy ma pravo na svoj nazor. A také poznámky, že ja si mám naštudovať dejiny si na druhy krát radšej nechaj pre seba O.K.
ničim si neargumentoval tak to preto asi ale v pohode

lol
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

SKLAPNITE.
tak toto fakt niekam vedie. take veci by ste si mali diskutovat cez spravy, nie?
J.O.S.E
King
King

Sepiroth napísal:SKLAPNITE.
tak toto fakt niekam vedie. take veci by ste si mali diskutovat cez spravy, nie?
všetka úcta k tebe ale on tu vyťahuje moje citáty a neargumentuje ničím
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

J.O.S.E napísal:Pozri ja nepíšem, že nesúhlasím s iným názorom ale že ma to prekvapuje.
ved si naštuduj dejiny chlapče Rusi napadli Poľsko spolu s Nemcami ale kto bol horlivejší Stalin či nenásytný Hitler
Jednoznačné Adolf Hitler a na tom sa nič nezmení
Ty si uz konecne radsej prestuduje temu. Myslim ze tu su niektore veci dost zle vyjadrene, tema je kto zapricinil 2ww a nie kto ju zacal. Zacali ju nemci a rusi a kto ju zapricinil sa mozes docitat v citaciach a clankoch ktore tu boli uvedene.
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonLuca »

Sepiroth napísal:SKLAPNITE.
OK: sorry , len som mu chel vysvetliť, ako som to myslel. Uznávam, že som spravil chybu. SORY :roll:
recberko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa recberko »

No myslím, že nech to bolo akokoľvek (nemecká vysielačka napadnutá nemeckými vojakmi, potom to bolo celé hodené na poliakov) vojnu začalo nemecko... možno tomu pomohli aj iné štáty, ale najviac sa o vojnu snažil jeden defektný človek A. Hitler... tým že chcel vytvoriť 3 ríšu a vytvoriť jedinú rasu pričom ostatné menejcenné len využíval a potom likvidoval v tzv. "pracovných" táboroch... Keď sa nad týmto normálny človek zamyslí, je mu jasné že hocijaká ríša, či štát vytoverný mocou nemôže existovať a fungovať... takže odpoveď na otázku nemecko, taliansko...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

J.O.S.E napísal:neviem ja nečítal tu knihu pretože naše zákony takéto niečo nedovoľujú ale to ty určite vieš nie?
volne v predaji
J.O.S.E
King
King

krija napísal:volne v predaji
to myslíš vážne, že sa to da kúpiť voľne v predaji, no neviem ja nie som si istý či to je dovolené
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

J.O.S.E napísal:to myslíš vážne, že sa to da kúpiť voľne v predaji, no neviem ja nie som si istý či to je dovolené
Osobne som Mein Kampf, ako najznamejsiu a najkontroverznejsiu knihu minuleho storocia, kupoval v Panta Rhei (Aupark).
masino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa masino »

Vina sa neda zhodit len na jednu krajinu aj ked nemci vojnu zacali a urobili neuveritelne zverstva... ale tomu predchadzali aj ine udalosti

toto su dovody WW2 :
1. nespravodivy mier vo Versailes
(neskojni boli nemci a Taliani)

2.hospodarska kriza - v jej dosledku vznikaju autoritativne rezimy

3.rozpory na jednej strane medzi GB+FR+USA a na druhej strane NEm+Tal+Jap

4. neucinnost spolocnosti narodov (zssr vystupilo a zacalo zbrojit)

5. rozpory v Cine, Etiopii a v Spanielsku

6. politika Apeacementu ( ciel bol zachranit za kazdu cenu mier) aj a cenu ustupkov a za obetovanie krajin S a V Europy (CSR, rakusko, Polsko)

7. rozpinavost Nemecka

8. Rozpinavost ZSSR (+ v roku 1939 bol vytvoreny pakt o neutoceni medzi nemcami a ZSSR -- rubbentrop-molotov; bola zarucena neutralita ZSSR keby doslo k vojnovemu konfliktu zo Z [Hitler pocital s tym ze ZSSR bude na jeho strasne a tym sa vyhne bojom na 2 frontoch])
+ kopec inych dovodov
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

3. a 6. bod spolu suvisia. politiku apeacementu propagovali anglicania. vyvoj v nemecku sa nepacil francuzom, belgicanom a ani spojenym statom. francuzi s belgicanmi obsadili Porurie, z dovodu neplatenia reparacii. ale nakolko sa ostatne velmoci nepripojili, doslo k stiahnutiu vojsk z tohto uzemia. americania to chceli riesit po svojom. ako vzdy za vsetkym vidia biznis. (dawesov a youngov plan).
obrovsky podiel na roznych ustupkoch pre nemecko mal vtedajsi minister zahranicnych veci nemecka Gustav Stressman. jeho diplomaticke schopnosti sa daju zaradit do kategorie: neskutocne!
4. bod: ZSSR nevystupilo. dostalo padaka!
8. bod: da sa prinajmensom polemizovat. hitler navrhol mier velkej britanii. ak by ho vtedy churchill prijal, tak by nebol zapadny front, lebo prakticky cela europa k 22.6.1941 patrila nemecku.
no a k tym zverstvam. vypocet tych sovietskych nie je o nic kratsi :wink:
masino
Light Professional
Light Professional

krija napísal: 4. bod: ZSSR nevystupilo. dostalo padaka!
ak sa namylim bolo to kvoli vojne s Finskom :o
krija napísal: no a k tym zverstvam. vypocet tych sovietskych nie je o nic kratsi
no to je tiez pravda... a tak isto aj Stalinove cistky
Striborg
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Striborg »

Stačí sa spýtať otázku: ako by sme sa my, Slováci, cítili, ak by nám odtrhli južné Slovensko a tamojších obyvateľov slovenského pôvodu začali utláčať?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Striborg napísal:Stačí sa spýtať otázku: ako by sme sa my, Slováci, cítili, ak by nám odtrhli južné Slovensko a tamojších obyvateľov slovenského pôvodu začali utláčať?
Každý by bol rád že neutláčajú jeho a tak ako hovorí české porekadlo : ostáva jenom držet hubu a krok .
Striborg
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Striborg »

Každý by bol rád že neutláčajú jeho a tak ako hovorí české porekadlo : ostáva jenom držet hubu a krok .
Asi si nepochopil podstatu môjho príspevku.

Ide o to, že keď ti odtrhnú desaťtisíce kilometrov z tvojej vlasti, obývanej tvojím národom, tak je to pre teba strašne ponižujúce a pohoršujúce a snažíš sa tento stav napraviť. To je prirodzené, nie?

Už samotný Versailleský systém niesol v sebe zárodky budúceho konfliktu. Napr. prvá ČSR bola umelý multikultúrny zlepenec, ktorý nemal veľkú budúcnosť.

Samozrejme, že Nemci v ČSR sa snažili o sebaurčenie: vytvorili si samostatné provincie Deutboehmen, Deutschamaehren, Sudetenland... A Česi tam jednoducho napochodovali s vojskom a obsadili ich. Po vojne zase milióny Nemcov vyhnali a desaťtisíce povraždili.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Striborg napísal:
Ide o to, že keď ti odtrhnú desaťtisíce kilometrov
to si trošku prehnal nemyslíš ? Kedže SR ma sotva 50 000 kilomentrov stvorcovych
Striborg napísal: z tvojej vlasti, obývanej tvojím národom,
V tej dobe bol národ československý nie národ Česko-Slovenský (dúfam že si pochopil ) takže by mi az tak nezáležalo na tom že som prišiel o kus zeme dole ale o to že nás rozdelili
Striborg napísal: tak je to pre teba strašne ponižujúce a pohoršujúce a snažíš sa tento stav napraviť. To je prirodzené, nie?
A čo by si spravil ty ? Zobral pištoľ a postavil sa nemeckým divíziám a možno by si ich zastrašil !? Hlavne keď vieš že nikto zo spojencov ti nepríde na pomoc lebo sa na nás všetci vysrali
Striborg napísal:Už samotný Versailleský systém niesol v sebe zárodky budúceho konfliktu. Napr. prvá ČSR bola umelý multikultúrny zlepenec, ktorý nemal veľkú budúcnosť.
Určite by bolo lepšie rozdeliť európu na samostatné etnické celky po dva a pol miliónoch obyvateľov však ?
Striborg napísal:Samozrejme, že Nemci v ČSR sa snažili o sebaurčenie: vytvorili si samostatné provincie Deutboehmen, Deutschamaehren, Sudetenland... A Česi tam jednoducho napochodovali s vojskom a obsadili ich. Po vojne zase milióny Nemcov vyhnali a desaťtisíce povraždili.
Neboj iba oplácali to čo spravili nemci na čechoch lebo oni sa k nim tiež nesprávali najmilšie
masino
Light Professional
Light Professional

vidim, ze tu narazate na mnichovsky diktat...
toto rozhodnutie "o nas, bez nas" bolo neuveritelne ponizujuce a nikto sa nasu obranu nepostavil (ak sa dobre pamatam, tak to boli iba rusy, ktory sa postavili na nasu stranu)
Hitler pritom povedal, ze nema ziadne uzemne poziadavky voci nasej krajine... sral si do huby.. a to nebolo prvykrat...
toto iste hovoril aj o inych krajinach... ktore si "dobyl"
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

masino napísal:ak sa dobre pamatam, tak to boli iba rusy, ktory sa postavili na nasu stranu
v praxi to vsak nijako neprejavilo .
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Striborg napísal:Už samotný Versailleský systém niesol v sebe zárodky budúceho konfliktu. Napr. prvá ČSR bola umelý multikultúrny zlepenec, ktorý nemal veľkú budúcnosť.
multi-narodnostny a multi-kultúrny zlepenec bolo to co tu bolo do r. 1918 (rakusko-uhorsko). toto zriadenie sa hnusilo uz aj adolfovi hitlerovi v dobe pisania main kampf. toto bolo neskor jedine stastie slovakov. nakolko hitler nedovolil madarom obsadit cele slovensko na jar roku 1939 a vytvorit o5 velke uhorsko. a prva CSR nebola vytvorena umelo. bolo to po vzajomnej dohode celnych predstavitelov oboch narodov. (clevelandska, pittsburghska dohoda...)
Napísať odpoveď