Kamarát

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kamarát

Príspevok od používateľa erytrocyt »

V okolí každého z nás sa pohybuje mnoho ľudí. Či ich už máme radi, či nie, všetci sú súčasťou spoločenosti v ktorej sa pohybujeme. Ale nechcem písať o tých, ktorých rád nemám. Totiž sú mi ľahostajní. Ak je niekto debil, je to jeho problém, takých vážne nepotrebujem. Myslím, že ani nikto z vás.
No sú ľudia, ktorých máme radi, v ich spoločnosti sa cítime dobre, je s nimi zábava, vedia podržať človeka keď mu je ťažko a ak ich potrebujeme, nikdy nepovedia - Nie...
Takýchto kamarátov či kamarátky mám samozrejme aj ja.
No jeden z nich ...
Prvý krát sme sa stretli na ceste vlakom do Prahy. Šli sme spolu na chmeľovú brigádu v jednej maličkej dedinke nedaleko Žatca.
Čo je ale paradox? Neznášal som ho, myslím že on mňa tiež.
No postupom času sme si na seba zvykli, no čo iné ostávalo, bývali sme vedľa seba na ubytovni, relatívne ďaleko od domova, situáciou sme boli nútení navzájom sa rešpektovať.
Až raz, ani neviem ako,sme spolu šli na pivo, a od vtedy sme boli ako jedna ruka. Dôvod? Neznášali sme sa práve preto, že sme si boli ako vajce vajcu. Máme rovnaké meno, neuveriteľne podobný životný príbeh, rovnako strelené mamy, rovnaké názory...
Po návrate do Košíc sme chodili von, na pivo, za ženami, vystrájali sme sprostosti, riešili sme problémy, pracovali sme spolu, pomáhali sme si, viem o ňom totálne všetko, on o mne detto.
Ale prišiel august 2006 ktorý to všetko zmenil.
Kúpil som si auto, nejako som si zle spočítal peniaze a potreboval som si požičať 1000 korún. Jasné že to nebol problém, Erik mi tie peniaze požičal s tým že v dohodnutú dobu mu ich vrátim. A čo sa nestalo, peniaze ktoré som už mal dávno zarobené mi na dohodnutý termín neprišli na účet.
Tak som Erikovi zavolal, že sry brácho, prachy nedošli, nemôžem ti vrátiť.
No a bolo to v dobe, keď ich súrne potreboval on. A peniaze nedošli týždeň, dva, tri... A pomaly to vyzeralo tak, že ho vodím za nos.
Tak mi zavolal, kedy mu dám peniaze, na čo som mu nevedel odpovedať, jednak som to naozaj nevedel, a jednak mi to už bolo trápne vravieť mu že neviem.
Nakoniec to skončilo hádkou a....
Prešiel takmer rok čo sme sa nebavili.
Medzi tým som mu tie peniaze bol dvakrát vrátiť, no nevrátil som. Nie preto žeby som nechcel, práve naopak. Sedel som v aute pod jeho blokom, držal som tu posranú tisícku v ruke, no nemal som odvahu vyjsť hore, zaklopať ... Možno to bol strach, hanba...Neviem.
Až prišiel dnešok.
Stál som so spolužiakmi pred školou, vyhrievali sme sa na slnku s cigaretkou, keď zrazu spoza mňa počujem staré známe:,, Nazdar Eričku, ako sa máš?" Stŕpol som. Len jeden človek ma vždy takto zdravil.
Porozprávali sme sa, ako sa má, ako sa darí, ako sa má Ivka. A prečo sa niekedy neozvem. No na to som si vymyslel sprostú výhovorku, že nemám čas, čo je mne aj jemu jasné, že je to kktina, a že dôvod je niekde inde.
Tak sme sa rozlúčili, pretože mi zasa začalo vyučovanie a odišli sme každý po svojom.

A prečo som to tu napísal? Hnevá ma to. Chýba mi kamarát, chýba mi jeho Ivka, chýbajú mi ľudia okolo... Možno viem čo by som mal urobiť, určite sa prekonať, postaviť sa k tomu ako chlap, vziať tie prachy, vrátiť ich a v ruke priniesť 6pack plechoviek Plzenského.
Ale aj tak. Chcem vedieť, ako by ste to riešili vy. Chcem to jednoducho počuť, vlastne prečítať od vás...
midnight_man
Guru
Guru

;)

Príspevok od používateľa midnight_man »

Mno zaprvé je mi ctou poradit tuto erikovi ;) Ako tak citam vidim ze problem nastal vtedy ked si mu nevracal tie financie..podla mna si sa snim vtedy mal vazne porozpravat ze proste nedosli a tak..a nie sa "vyhovarat" mno co bolo bolo...nezmenime....otazka je co s tym teraz? Vidis sam sa ti pozdravil..pokecali ste vidis ze on ma zaujem...tak zober tych 6 plechoviek piva! sadni do auta(alebo skor do autobusu) a chod za nim!(samozrejme mu predtym zavolaj) ;) alebo vypadnite niekde vonka,,,ako ste zvykli...Sam musis vidiet ze aj z jeho strany je mensi vacsi zaujem...tak nad cim rozmyslas? nesed tu :D a makaj je iba 8 8)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Len vieš čo je najťažšie? Odhodlať sa a ísť :?
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

20:05, noc je este mlada, a ako povedal sudruh nadomnou, je nacase isť 8)
mam podobneho priatela-tiez sme sa najprv strasne nenavideli-a teraz sme na zivot a na smrt.
Keby sa mi cosi take prihodilo, rozhodne by som spravil presne to, co si napisal ( a sam si si na svoje otazky odpovedal)-prosto by som prisiel, zazvonil a vosiel s tisickou v lavacke a 6packom Kelta v druhej (ssry, ak mate radsej plzen, tak plzen :D )
Niet co riesit.
a jemu urcite tiez chybas, inak by sa ti nebol prihovoril. On uz na to mozno aj zabudol, resp. vykaslal sa, nechce stratit kamosa kôli kktine. :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

No my sme si úplne z recesie a zo srandy občas kúpili pivo značky Pivo z Lidlu za 4,90,- :D Fuj, ale humus to je :) A nepamätám si žeby sme ho niekedy dopili :lol: Plzeň je plzeň :) A ak by si pozval na Kelta, no to je tiež pivko z veľkým P.
Ale k téme.
Neviem, dnes už nie, ráno totiž vstávam. Ale v piatok to asi urobím tak ako ste mi napísali.
Ale ak máte ešte nejaké iné nápady píšte, alebo aspoň čo si o tom myslíte.
//Midnight - no vidíš, padla kosa na kameň, a aj ujo erytro má niekedy problém s ktorým nevie pohnúť :(
recberko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa recberko »

Nie ASI to urobím... nieže by som ti to chcel vnucovať abo niečo také ale aby to nedopadlo zasa tak že sa neodhodláš... ale verím že everything´s gonna be all right.. good luck
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Poviem Ti to asi takto. Su kamarati a priatelia. Kamaratov mas vela, pridu, odidu, su to skor znami, s ktorymi sa bavis ked ich stretnes, na nejakej akcii a pod. Skratka ich sam ani moc nevyhladavas no ked uz sa stretnete, je to v pohode. Takytchto ludi ked stratis ani to nie je velka rana, lebo az tak moc pre Teba neznamenaju. A tento Tvoj pripad...cele som to pisal kvoli tomu, ze takymto sposobom ako tu popisujes sa stracaju kamarati a nie priatelia, ktori su nieco omnoho viac. Priatelia sa nestracaju, iba niektori zomieraju skor ako Ty ako sa hovori...a naozaj ho chces stratiti kvoli hanbe, doniest mu posranu tisicku? Kebyze je to osoba, ktora Ti sedi do popisu kamarat ako som ho tu predostrel, tak dobre ale takto. Sam vies co mas robit, tu nejde o to, ze byt chlap, toto nema s tym nic spolocne. Je to o tom, aby si si uvedomil, ze taketo hodnoty sa nestracaju takymto s prepacenim hlupym sposobom, a verim, ze Ty to vies a vies co s tym mas spravit. Vela stastia.

Vies, mam jednu kamaratku. S tou sme sa uz viackarat pohadali tak, ze to vyzeralo ze sa budeme nenavidiet zvysok zivota, no viem ako velmi pre mna znamena a preto mi nerobi a nikdy nerobilo problem pred nou padnut na kolena a odprosit ju, lebo viem, ze taku osobu skratka nechcme stratit, a tu ide hrdost bokom.
dOg
VIP
VIP

Príspevok od používateľa dOg »

podla mna to mas to iste jak ked ides za dievcatom ktore lubis!Skratka je tam ta trema vsetko ale treba sa odhodlat a nie potom si vycitat a rozmyslat nad tym co keby!Ja som mal podobny problem ale s kamaratkou sme sa pohadali raz a sme sa spolu nebavili a tiez som to odaloval a ked ubehla dlha doba tak som si povedal ze to bude trapne.Ale cim dlhsie to budes odkladat tym dlhsia bude ta doba odlucenia a tym viac stracas dobreho kamarata!A z jeho strany je podla mna zaujem o znovuskamaradenie kedze ta oslovil a nepresiel okolo teba ako okolo stlpu!A hlavne sa o tom znovu porozpravajte a skus mu to vysvetlit! :wink:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Vieš čo dOG? Nemal som problém ísť za praktikantkou, ktorá prišla na našu školu a po vyučovaní ju pozvať na kávu. Dosť extrém nie? A toto problém nebol. Ale toto...Fúúú

Vigor: Ťažko je mi odpísať na to čo si mi napísal. Ale asi len to, že máš pravdu.
midnight_man
Guru
Guru

erytrocyt napísal:Nemal som problém ísť za praktikantkou, ktorá prišla na našu školu a po vyučovaní ju pozvať na kávu.
Dobrý napad :) musim skusit :twisted:

A erik myslim ze sa to tu uz opakuje stale...ved vlastne sam vies co mas robit :) kazdy ti napise to iste,,,proste to sprav!
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Asi máš pravdu.
Ale je tu tak či tak dosť debilných tém o tom istom, takže jedna navyše, na nej nezáleží :D
A praktikantka? Skús. Či ti povie áno, alebo nie, je to jedno, sranda a adrenalín to je tak či tak :D
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

hej aj mne do slo presne to ze v podstate v skoro kazdej teme ide o to iste len je to trochu ina situacia ... a po väcsine si osoba ktora temu zalozi odpovie i sama väcsinou to je tak ze clovek aj vie co by bolo spravne urobit len proste nevie ako na to je tam ten strach ci trema ... tu nikdy nepomoze nic ine ako sa prekonat a potom ma clovek aj dobry pocit z toho ked si nieco dokazal a v tejto situacii aj ziskas s najväcsou pravdepodobnostou naspät kamarata ... tak co dodat naber odvahu a smelo do toho :wink:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jou Slavo, máš pravdu, ale viacmenej tu ide o to, utvrdiť sa v správnosti toho svojho riešenia. Nájsť podporu u nezainteresovaných a mnoho krát pomôže aj to že sa iba vyrozprávaš.
midnight_man
Guru
Guru

erytrocyt napísal: Nájsť podporu u nezainteresovaných a mnoho krát pomôže aj to že sa iba vyrozprávaš.
Ved o tomto je cele hojko ;)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

uff.. po precitani toho clanku sa mi spravilo takpovediac zle... Som tiez v roli kamarata, ktory si od najlepsieho kamarata pozical (aj ked som nechcel, ale doslova mi to vnutil s tym ze ked budem mat tak mu vratim) a uz sa pomaly blizi cas kedy by som mu to mal zacat vracat. Ono keby to bola tisicka, tak to si ani nepoziciavam, to kludne pojdem aj do minusu, nemam s tym problem. Ide ale o vacsi peniaz, kde mam obavy ze to bude tazsie vratit, no dohodli sme sa tak ze mu je jedno ci mu to splatim dvoma troma alebo aj siestimi splatkami a tiez ze mu je jedno kedy. Jemu to mozno jedno naozaj je - ale mne teda rozhodne nie. Nerad som dlznikom, zvlast najlepsiemu kamaratovi. Chcem to cim skorej splatit nech mozem zase kludne spavat. Preto sa ti naozaj divim ze si vydrzal tak dlho v roli dlznika. Ale nechcel by som zazit podobne, ze z najlepsieho kamarata sa mi postupne stane cudzi clovek, kvoli sprostosti ako su peniaze. Takze sa vzchop a budto za nim dojdi alebo ho zavolaj von (kludne na pivo alebo neviem co porabate radi) a tam to s nim dorovnaj. Uplne idealne by bolo mu prezradit celu pravdu tak ako si ju napisal ty. Mozno sa budes pred nim citit potupne, ale o to vacsiu hodnotu pre neho bude mat to priznanie. .. Inac myslim si, ze lepsi sposob je vazne ho zavolat von - je to jednoduchsie ako dojst k nemu...
Shadow_blaster
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shadow_blaster »

Hmm toto je zaujímavá téma pretože mal som aj ja takýchto kamaratov avšak ako to bolo v tvojom prípade ked som si poterboval požičať dostal som košom a pri tom keď oni niečo potrebovali vždy som bol nápomocný
a tak prišiel jeden deň. Môj dobrý kamarát s prezívkou ISSO poznáme sa už 5 rokov je mi to dobry kamarat ale mam cukrovku koli čomu ma väčšina bab nechce možno sa prav teraz smejete ale je to tak a pritom on mi bol najlepši kamoš on mi par krat zachránil život. Ešte včera ked som sa s nim rozpraval pri cige mi povedal že som v pohode tipek lebo som sa ho pital či na mňa nahodou nekidá on mi však povedal že nie. Dnes: došiel som pred školu a tam už stál ISSO s jeho frajerkou a neakými chalanmi nevedel kto to zprva je. No akonáhle som vstúpil do budovy uvedomil som si že týto chalani ma nasledujú tak som sa otočil a spítal ISSA čo sa deje on mi na to neodpovedal a len na mna ukázal prstom a začal sa mi smiat do tváre. Nechápal som prečo to robí však predsa včera mi povedal že je všetko ok. Ale medzitím som sa dostal do okruhu 8 ľudí a ja osm bol v strede. nevedel som čo mám robiť a tak som sa chcel dostať von nešlo to ISSO mi povedal"počúvaj ma ty cukrovkársky opičiak ešte raz sa do mňa zastar a uvidíš". Nechápal som o čo sa jedná bol som mu zaviazaný a to tím že ma pár krát zachránil ale on sa mi len kukal do tváre a smial sa. Nechápal som to a celý deň som nad tím rozmýšlal no a odbila 16 hodina aj dake drobné a zrazu mi zvoní zvonec zo vchodu a tak osm prišiel ku sluchátku a pítam sa kto je pri sluchátku stál ISSO a povedal mi mišo poď dole potrebujem sa s tebou rozprávať a tak som zišiel on mi povedal pozri mišo sorry čo bolo v škole ale chcel som zafrajeriť pred babami ja osm mu na to povedal "ISSO ak sú ti prednejšie baby kľudňe ale človek ktorého poznám 5 rokov a v živote som s nim za zlé nebol veď ja by som ho nepodrazil no ISSO na to vážne sorry musel som. pítal som sa že prečo musel prečo to spravil. Dozvedel osm sa že, jeho dievčaťu s ktorím chodí 3 dni sa nepáčim a tak to spravil.

Nechápem jej ani jemu nikdy by som človeka ktorého pozná nezradil. Keď máš problém s kamarátom nasadni do auta zober kamaráta do nejakého clubu vráť mu keš a odviažte sa ako kedysi.´ˇLudská opvaha sa mení o čom vypovedá ten príbeh hore tak vráť čo máš kamarátovi kým sa jeho povaha nezmení.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

KoCi - A vieš čo poviem tebe ja? Aj keď budeš mať problém so splatením, neurob to čo ja. Peniaze nestoja za to aby si prišiel o človeka, ktorý ti mnoho krát pomohol a ktorý ti je pomaly ako brat.
Ak by si sa dostal do niečoho takého ako ja, dôležité je udržať kontakt, rozprávať o tom a povedať pravdu takú aká je.
A byť rok dĺžníkom, nechci vedieť aké to je.
Shadow_blaster: No neviem, ale toto by si k tebe dovoliť určite nemal.
Smarton
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Smarton »

Dog napisal aby ste sa k teme vratili a znova ju prebrali. sry, ale to je podla mna zbytocne, zober prachy so sebou, vraj mu ich aj s urokmi (to pivko:)) a zbytocne sa nevracaj k tomu preco si mu ich nevratil, co bolo, bolo. Zajdite von, pokecajte, to ale uz nebudem rozpisovat, to tu uz napisane bolo... :) len nad tym dlho nerozmyslaj, zober sa a chod :wink:
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

nuž čo povedať ...
v prvom rade tak povediac nechápem tvoje konanie ...
čo si si od rodičov , súrodenca nepožičal tie lóve , aby si ich mohol vrátiť ?

to už je teraz síce vedľajšie , ale napadlo ma to , pretože rodina je nakoniec posledné spoločenstvo , ktoré Ti bude vykrikovať , kedy im vrátiš peniaze ( mám na mysli normálnu ľudsky mysliacu rodinu )

Ale čo teraz k tejto situácii , opäť sa zamyslím ako by som to riešil ja ( ako to už býva zvykom : P )

samozrejme by ma štval ten liter na tvojom mieste , štvala by ma myšlienka , či by si o mne ten kamarát nemyslel , že som nejaký zajeba**** , čo mu išlo iba o tie prachy ..
Každopádne nehnevaj sa , rok je dlhá doba , už si mal tie peniaze mu aj do schránky hodiť

Jediná rada , ktorá mi prichádza na um je vlastne podobná tutok názorom ..
Najskôr nejaká SMS , čo a ako , či nejde na pivec , samozrejme potom v krčme ... iné východisko ani nieje Erik ... musíš sa nasrať , ako si sa nasral vtedy v škole keď si bol v háji z tej " tety učiteľky " :)
Ako to Tebe vyhovuje , buď začať najprv prkotinky preberať zo života , a keď bude nejaké to pivo v hlave , jazyk uvolnenejší vtedy sa proste ospravedlň , ak máš začo ( neviem o tej situácii toľko čo ty , takže nejdem riešiť )

Veľa šťastia

// Shadow_blaster : je mi na grcanie , úplne zle z toho tvojho " kamaráta "
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

erytrocyt (vrat si plz tie makke i, toto sa pise dost krkolomne :D ) .. ono prave ja viem ze tie peniaze mi nestoja za obetovanie kamaratstva, ja som sa len divil ako si tak dlho mohol vydrzat. Je mi jasne ze urcite to nie je nic prijemne, u mna sa dlh zacina tahat druhy mesiac a som z toho dost na nervy, aj napriek jeho vrelym slovam ze neziada po mne tie peniaze hned lebo vie ze ja mu ich vratim. Len sranda je ta, ze aj ked ho poznam snad lepsie ako vlastneho brata, normalne neviem ake gesto vdaky mu mam pri splateni dlhu prejavit. Alkoholom cesta nevedie... A je mi blbe mu to splatit a povedat len suche dakujem, no a nieco ako splatenie aj s nejakymi urokami ze mu dam viac ako mi pozical ani neprichadza do uvahy.. to nie je znak kamaratskeho ale obchodneho vztahu takze tym by som to skorej pokazil.

Inac cakam ze zajtra v tejto teme uvidim od teba prispevok ako ste sa pomerili... kludne ho napis aj staty jak doga, hlavne nech to dobre dopadne ;) nemat kamarata nie je tak strasne ako stratit kamarata, takze drzim palce.. ale podla toho co si pisal ako sa ti prihovoril.. podla mna to pochopi (len ci to bude znovu take iste ako predtym ked ste sa dobry rok nestretavali...)

//schweek chcel som sem pisat aj o pozicani si od rodiny, ale rozmyslel som si to.. tak len v kratkosti dodam - velmi dobry kamarat ma menej otazok, a lepsie vie pochopit tvoje potreby ako clen rodiny. Navyse rodina zvykne mat aj ine vydavky a vacsinou je tam ten vztah nedat ti nieco co nemas - aby si si sam nenavykol na dlh. To je moj nazor, viem ze keby pridem za nasimi ze chcem tie peniazky pozicat tak nepochodim ;)
Napísať odpoveď